Dec 30, 2013

2013 End Giveaway by Queen Typo




Assalamualaikum ...

http://sukasukianiss.blogspot.com/2013/12/2013-end-giveaway.html

2013 End Giveaway by Queen Typo dengan anjuran pihak sponsor dari


Terima Kasih saya ucapkan kpda semua sponsor :) 

Jom semua rakan blogger sertai giveaway yg gempak ini , hadiah yg sangat menarik dan sangat cantik  ..

Tamat 6 Januari 2014


Dec 27, 2013

Year End Giveaway by Anis Athia


Salam & holla lovelies!
Here's another giveaway that i would like to try:


Awesome prizes to be win
with easy peasy steps!
So hurry up guys,
due is on 31st December 2013!

Have a great weekend! :)

Dec 26, 2013

HS Giveaway


Bismillahirrahmanirrahimm...

Eventhough the luck isn't always on my side,
still,
trying won't hurt,
right? :)

Due: 31st December 2013


Steps? Super easy like 1 2 3! :)

Dec 25, 2013

Season of Giving by DiGi


It's holiday, Year End Sale, Season of giving, Thank You Sale and everything, 
all in this month! 
I was so grateful and much luckier because
I could always celebrate it with my dearest family, mostly my dear husband - the one who always there for me and love me as who i am. 

We're started off as friend way back in our high school. It was funny because at first we're not into each other, till one day we've learnt how we couldn't live without each other around. 

Of course a lot of things came up in our way but thank god, we've made it through and yet, we're still counting and live happily together with our baby girl, Eva.
The thing is, dear hubby, I'm so grateful that I met u and have u in my life. I really am.



I still remember the moment we bought our DiGi Easy prepaid years and years ago yet still using it up till now. DiGi and us, well we're legendarily connected! 
We decided to just stick with Digi because they always have the best plan and sales even promotion etc for their loyal customers like us. Hehe. 
Seriously guys, oh like for this month of giving, they're going to reward everyone with the Biggest Year End promotion with awesome offers and plans! Weee!

This time, u get to reward yourselves and your loved ones with FREE smartphones, FREE tablets, FREE internet and FREE calls!
With DiGi Thank You Sale, u can reward yourself with a Sony Xperia C 
or Sony Xperia Z for FREE!
Excited much?! Uhhuh wait till u hear this:
They're also giving away 2 Samsung Galaxy S4 and 1 HTC One smartphones to their selected lucky winners as their way of appreciating DiGi users for making DiGi as widely preferred network here in Malaysia!
Of course I'm hoping that I'm one of the lucky ones! Hehe.

Okay then, for more info just visit HERE :) 



Have a great week lovelies! 
Wassalam :)

Dec 24, 2013

Jom Menang iPad Mini 2! :D


Salam dan holla semua :D

Excited dah dengar hadiah tu? hehe.
Tapi, sebelum tu, kene laa tau pasal Salam Media ni dulu yea.
Kenapa?
Haa sebab dari Salam Media ni laa anda semua boleh cuba nasib
untuk menang hadiah tu :D
Lagipun, anda semua tau tak pasal Salam Media ni?


Salam Media ni sebenarnya sebuah agensi pengiklanan yang
berlandaskan syariah dan menawarkan produk pengiklanan
yang bercirikan Islam. Rare kan?!
Haa selain tu Salam Media ni adalah satu komuniti yang terdiri daripada
blogger yang aktif dan sedia untuk berkongsi tentang pelbagai
produk yang mereka sukai.

Pada para usahawan di luar sana, jika anda ingin mempromosikan
produk anda dengan lebih meluas lagi, Salam Media adalah
platform terbaik anda. Ini adalah kerana produk anda itu
akan dikongsi oleh para bloggers yang aktif dan mempunyai
ribuan pembaca / pelawat setiap hari.
Selain itu, mereka yang aktif dalam media sosial yang lain
seperti twitter, instagram, dan facebook juga secara tidak langsung
turut membantu mempromosikan pelbagai produk anda tersebut. :)


Buat para bloggers pula,
Salam Media membuka ruang untuk anda yang aktif membuat review
produk, sama ada merasai / berkongsi pengalaman berkenaan sesuatu produk
tersebut dan sebagainya, dan anda akan dibayar oleh pihak Salam Media :)


Oleh kerana mereka memegang prinsip menjalankan perkhidmatan
berasaskan Islam dan berlandaskan syariah, maka anda tidak perlu risau
akan hasil pendapatan anda itu. :)

Jadinya di sini, pihak Salam Media menawarkan pendaftaran PERCUMA
dan juga peluang untuk memenangi hadiah iPad Mini 2 tu :)


Sila klik SINI untuk daftar & mencuba nasib :)
Sebarang maklumat lanjut,
anda boleh lawati Salam Media yea :)

Selamat mencuba & have a great day semua! :D

Dec 20, 2013

Sabarlah Hati !


Terlepas lagi.
Kadang-kadang terfikir itu ini.
Banding sana sini.
Sedih, dengan diri sendiri.
Kadang-kadang,
banyak sedapkan hati sendiri.

Baca. 
Baca lagi.
Lihat dengan mata hati.
Baru terpukul sendiri.
Baru nampak pelangi.
Senyum sendiri.

Rezeki tak sama,
Nasib lagi beza.
Tapi bukan makna,
tiada apa-apa.
Kerana semua orang,
Dia bagi sama rata.
KasihNya tak terhingga,
Sampai ada yang buta
Ada yang pelupa.

Jangan.
Jangan lena.
Pahat dalam ingatan,
Mana satu yang fana.

:1700-191213: 


2 Weeks Giveaway by Fatin Nabila


Salam and holla lovelies! :)
introducing,


Due : 23rd December 2013

Lots of awesome prizes to be win!
Check HERE for the prizes
and join now before it's too late! :D
Just click the link above yea.

Have a great weekend guys ;)

Dec 19, 2013

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih

As-Salam


Top Referal 
Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D

Random
Cash RM50 x 5
Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu, Wan ComelMarqis Careno dan Iluvtour

Dec 18, 2013

My Mom's Best December Giveaway



Win yourself this travel set of Cinelle Skin Care! :D
Just need some simple steps yet worth it :D
GA Ends on 31st December, midnight.
Hurry! :D


The New Service In Town! :D


Salam and holla lovelies! :)

Setelah berfikir2, bahawasanya dengan ini,
servis sponsoring dari Random Rainbow ini akan diluaskan 
kawasan jajahannya ke instagram pula :D

Means that kalau korang ada nak buat giveaway 
di instagram korang, pihak kami sedia menyeponsor. 
Ecehh heheh..
Selama ni just sponsor bloggers and di blog2 sahaja,
so now instagram pon available yee! :D


Selain sponsor tu, 
now ada service khas buat para pengusaha / penjual (either insta or fb) :D
Which is, if korang need an endorsement / nak promote barang
or igshop korang pon boleh yee.
Tak perlu bayaran pon.
Apa2 boleh cerita di fanpage, instagram (username: evathechoms) or 
terus whatsapp me at 016-2531170. :)

Segala insta, twitter, fanpage etc sume ade kat blog ni,
so tau la kan mane / how nak carik admin?
Hehee.

Sekian saje berita kita pada petang ini.
Have a great day semua, tq! :D

Dec 17, 2013

Last Giveaway In 2013 @ dakwahmahabbah.blogspot.com



End: 28 Disember 2013

Prizes : 

Simple Blogger Frame [2]
Hadiah Misteri [5]
Charcoal mask jenama Daiso Japan [5]
Topup RM5 [5]
Topup RM10 [6]
Bookmark [2]
Bawal Satin [1]
Crinkle Shawl [1]
Glitter Shawl + Lip Mask [1]
LV Shawl + Eye Mask [1]
Poster Design Sendiri [3]
Voucher 10% [10]
Naturgo [1box]
Brooch Felt [1]
Jubah Cotton Korea [1]
Tudung Double Face Turki [1]
Set Kecantikkan [3]
Bloglist Setahun Semua Peserta


Giveaway Peserta Bertuah


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:


Pemenang akan menerima sehelai blouse gojes menawan ni. Mungkinkah anda pemenang bertuah tersebut. Jengjengjeng… Jom! Sama-sama kita raikan GA simple ni.


TAMAT: 31 DISEMBER 2013

Join & boleh dapat macam2 hadiah best! :D


Salam and hello lovelies :)

Korang tau tak about whoHAA?
Haa meh nak habaq mai :)



whoHaa ni merupakan satu platform yang membolehkan kita
view, survey/respond dari ads yang kita pilih then boleh redeem rewards 
berbentuk barangan atau voucher berdasarkan jumlah point yang terkumpul
daripada hasil earning kita di website tersebut.
So dengan erti kata lain, kita just view ads yang ada dalam pilihan,
respond pada ads tersebut dengan sama ada menjawab soalan atau 
view videonya, taraaa, dah dapat kumpul mata :D
Lagi banyak yang kita respond / view lagi banyaklah mata yang boleh
kita kumpulkan so dengan itu lagi cepatlah kita dapat tebus rewards :D




Macam2 benda yang boleh kita dapat tau, contohnya Samsung Galaxy Camera,
San Disk Micro SD Card, iPod/iPhone Pure Fi-Express Plus Speaker,
Kingston 16GB Flash Drive, Aeon Jusco Gift Voucher, 
4 in 1 Cash Voucher (Pizza Hut, KFC, etc)
ohhoiiii macam2 sangatlah yang awesome2 lagi tuu uolls! :D

Macam minat jee, macam minat jee kann?? 
Okay korang click jee SINI untuk daftar and start! :D

First korang kene register dulu then barulah boleh start earn point :D
Just click kat ruang register kat atas sebelah kanan tu yea.
Then isi ruangan / ikut je arahan depa.
No worries senang gilee je nak daftar, ok!
Join jangan tak join tau. bende senang je ni kott, dapat hadiah free lagi :D
Semua orang boleh join. Lai lai lai :D

Selamat menjoinkan diri u'olls. Have a great day! :D

Dec 10, 2013

Kebaikan Ais Yang Akan Buat Anda Melopong


Salam & selamat sejahtera semua :D

Harini Qeela nak share info berkenaan ais yang mampu buat korang melopong.
Hehe. Ada separuh yang mungkin anda dah tahu,
tapi mungkin juga ada lagi yang anda belum tahu.
Ok let's dig in! :D


Benar, ramai orang kata tak elok minum ais,
namun, sedarkah kita, baginda Nabi Muhammad melarang kita mengambil 
makanan etc dalam keadaan yang panas?
Sebenarnya, zat di dalam ais tidak akan mampu dihasilkan
oleh mana-mana saintis mahupun manusia. 
Minum ais ni ada kebaikan & keburukannya yang tersendiri.
Udara panas lebih memudahkan penyebaran penyakit berjangkit
kerana bakteria lebih agresif dan cepat membiak.
Liputan ais di Antartika & Artik adalah pengimbang dasar bumi yang panas.
Kombinasi dalam bumi yang panas & luaran yang sejuk adalah rahsia
keseimbangan tekanan semulajadi alam, yang mengawal graviti
dan pergerakan bumi pada paksinya.

Air sejuk yang hening dapat menolong pesakit INSOMNIA
yang sukar tidur agar dapat tidur seperti biasa.
Orang yang tidur dalam udara yang sejuk & berselimut adalah 
kombinasi yang baik untuk menjaga kesihatan secara menyeluruh.

Mengunyah ais akan menguatkan gigi, selain meningkatkan 
kecerdasan fikiran dan kepantasan pergerakan.
Memakan ais krim secara perlahan-lahan & berterusan 
boleh menghilangkan batuk dalam masa beberapa jam.
Begitu juga ketika demam, kita digalakkan meminum
dan mengambil yang sejuk-sejuk selain mandi air sejuk bagi meredakan 
panas dalam badan dan untuk mengeluarkan haba panas dalam tersebut.
Selain itu, air sejuk juga menguatkan tulang bayi.
Ia akan meningkatkan sistem imun yang luar biasa, sebagai tenaga
pencegahan berbagai penyakit alahan & jangkitan.

Ais atau air sejuk juga dapat menguatkan / mengembalikan memori
atau sifat pelupa yang keterlaluan.
Air sejuk mempunyai daya rangsangan yang boleh mengembalikan
semangat orang yang telah hilang seperti pengsan, koma dan kembali sedar.

Air sejuk juga adalah terapi yang popular sebagai penguat tulang yang patah,
dengan syarat ia dibalut dengan kain hitam.
Air sejuk dalam rahsia cuka adalah sangat baik untuk menguatkan tulang yang patah
kerana ia dapat menyembuhkan tulang dengan lebih cepat.
Air suam dengan rahsia cuka yang diminum, akan melemahkan & mengecutkan
sistem aliran darah yang menjadi penyebab utama lumpuh.
Mandi air sejuk akan menguatkan tulang, kerana tulang yang berlebihan dengan
urik asid akan meningkatkan suhu tulang dan melemahkan struktur tulang.

Adalah makhruh mengambil wuduk pada suhu tinggi kerana ianya
akan mengganggu sistem deria pada kulit.
Air sejuk secara psikologinya amat ditakuti oleh pesakit yang mengalami
gangguan jin / dikuasai unsur spiritual jahat.
Air sejuk mempunyai nada bunyi dalam tekanan rendah,
yang amat lembut lagi harmoni.

Air kelapa muda bersifat sejuk, amat baik untuk kesihatan.
Ia berkesan meneutralkan kesan keracunan, dan keasidan 
yang berlebihan dalam darah. 
Tubuh secara semulajadi bersifat panas, 
dan ia memerlukan pasangan yang besifat sejuk.
Oksigen dan hidrogen bersifat panas, dan ia menguasai bahagian perut.
Disebabkan itu sebetulnya pada waktu pagi dalam keadaan perut kosong
kita digalakkan meminum segelas air kosong / air sejuk dahulu
untuk menguatkan perut selain meneutralkan dalam perut sebelum
kita mengambil unsur-unsur yang panas.

Kalau diikutkan, banyak lagi kebaikan / kegunaan ais / air sejuk
ni dari pelbagai cabang contohnya sukan, kecantikan, etc. 
Tapi takpelah ini dululah yang dikongsikan yea. 
Sekian, wallahualam. Moga bermanfaat. :)

** info dari pelbagai sumber termasuk bacaan sendiri & juga kredit to Atuk. :)

December Giveaway by Fatin Diana



Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ❤ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.

December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam.

** Senarai turutan hadiah yg plg dikehendaki (top 5) :
1. Tote bag authentic Mango worth RM80
2. Cash RM50
3. Peplum blouse
4. Jumpsuit
5. Cardigan


The Big Fat Weeks


Salam and hello guys.
Finally, here i am again :)
For those who were dropped by here of all this while, thanks a lot, really.
And i'm sorry for my silence this several weeks. Insyaallah i'm going to get to u guys back one by one soon.

These several weeks were filled with big, fat flavour of life. It's kinda everything, u know. From the ward - family thingy to anniversary, experiences and memories, issues and difficulties, yet happiness, well, it such a big fat weeks to me.
Alhamdulillah for all that.
Anyways, as for the sponsoring thingy, no worries cz nothing is on hold.
It all been going on as usual.
The winners get their prizes etc.
Every posting thingy is all clear.
Now i just waiting for the next claimers :)

Well, till then, insyaallah there'll be more from me just as how it was before. More exciting infos etc will be right up soon, insyaallah. Have a great week ahead readers! Wassalam. :)

Nov 5, 2013

3 in 1 :)


Salam and voilaaaa lovelies!

First of all, 
Qeela nk ucapkan Salam Maal Hijrah
kpd semua muslimin dan muslimat sekalian.
Moga tahun baru ni dipenuhi dgn pelbagai
perkara yg lebih baik buat kita semua.
Selain insyaAllah moga kita dapat
menambah lebih banyak lagi perkara yg baik
dalam hidup kita dari hari ke hari :)


Secondly, 
helloooo November :D
Seperti tahun baru kita tadi, moga
November kali ini lebih baik dari sebelumnya kan :D


And last but not least, 
Qeela nk menyampaikan bahawanya ade bnyk
new hot item ekslusif dari Juis Numo
yang korang boleh usha2 :D
1. Sweet Glitter Shawl (2 Tone) by Juisnumo




2. Custom Nursing Blouse

VIEW HERE :)

3. Another new custom made shawl (upcoming)

Bagi item no.1 tu korang boleh usha2 kat
FB QEELA ni jugak yea :D
Item no.2 ade diupdate di instagram
while item no.3 tu pulak insyaAllah akan diupdate 
dlm mase terdekat ni. 
Sudi2 laa menjenguknyee yee :D

Have a great day! :D

Oct 28, 2013

Do You Remember This? :)


#GSCSpooktober Surprise Box.

Crossed it on twitter last night where when u bought horror movies
on this October u'll get the surprise box :)
Halloween thingy, of course.
Interesting, and the first thing that came into my mind
was what might be inside of the surprise box.
I've been thinking about this one kind of a toy
that I used to play, bought, had, looked etc when I was a little.
I still remember it, the black kinda cup, and even the awesome spooky shop.
It was spooky-slimy-colourful-thingy with a broken bloody finger
or an eyeball at the centre of it which been filled in a some like cup.
Well as for the 'filling', it's not only those bloody fingers nor eyeball, 
it could be ear, nose, etc.

Do u remember it too?
I know it's kinda spooky but it's fun though.
Hehe.
Well, it's hard to find those thing nowadays.
While googling for the images,
I found some other didn't-know-whether-they-still-exist-here
toys too from my childhood, and yeah that was fun :)
Cause it's rare, fun, funny, nostalgic and everything.
I'd love to hold it and have it again, well yeah cause if I wanna play
with it it'll be too awkward, idk.
Well, let's scroll some pictures shall we?
Drop me some words if u recognized / remember / experienced those too!
:)


This is most likely the slimy spooky thingy toys with the fake body parts in it 
that I've told u about earlier.






While these are some of others cool rare 90's toys that I've found while googling 
for the spooky slimy toys earlier above :)

Tamagotchi (the Digimon species)



Yeap I still remember this fake poop. Yerghh.



Sticky hand. One of my fav :D



Transforming Power Rangers. Bahaha.



Basketball shooting game :)



Well we've got Furby, Creepy ball, creepy babydolls, monster in my pocket, 
and wayyyy much more to dig in. 
I'm not sure if they're still exists though. I mean here in Malaysia.
Even Digimon itself is hard to find, right?
Okay then, that's all for today.
Have a great nostalgic night guys :D

Oct 21, 2013

SAY NO TO PARABEN (Share and win RM100.00 cash)


Salam and hello lovelies!

Actually nak share entry from GT about paraben ni.
Qeela tak copy paste 100%, tp yg penting isinye sampai kan? :)
Hopefully diterima lah yerr cik GT..hehe..
Okay, tanpe membuang mase, meh berkenalan dgn En. Paraben kite.

Paraben ialah sejenis bahan kimia yang terdapat dalam lebih 90% jenis kosmetik 
dalam dunia. Ia adalah kelompok bahan kimia yang digunakan sebagai pengawet dalam lotion, conditioner, shampoo, deodorant bahkan bahan makanan dan minuman. 
Bahan ini terdaftar pada label, dengan nama antara lain; methylparaben, butylparaben, ethylparaben, benzylparaben, isobutylparaben, dan propylparaben. 
Uolls selame ni mekap mekap muka dah jadi macam coloring book tu penah sedar tak tentang bahaya Paraben ni pada tubuh badan korang?

Bahan kimia Paraben ni memang TAK BOLEH terhapus dalam sistem badan manusia. 
Ia kekal dalam badan and lama-lama boleh menyebabkan kanser. 
Antara produk yang merbahaya dekali and paling cepat masuk tubuh badan kita ialah LIPSTIK. Uolls g tonyoh kat mulut bebanyak then bila tiba waktu makan semua warna kat mulut kita makan skali. Pas makan tonyoh balik. Sangat tragis bila kita "membunuh diri" kita sendiri bukan? Sebab tulaa seeloknye bila nak membeli kosmetik tu tolonglah check dulu kandungan or ingredients bahan kosmetik anda dulu. Please be alert yea...


So now jom kite start tuka semua make-up and skin care kite pade semua barang organik yang lagi berkualiti and tak bahaya pada kesihatan untuk long term. 
Mahal is not the issue i guess... Because rather than uolls spend money for a "rubbish" 
and dangerous things, better if you choose something healthier. 
At least in future uolls no need to spend much money for medical expenses.

Selain tu bhn2 / brg2 baby pon ade yg ade paraben jugak tau. 
So para parents sekalian please please pleaseeeeee be alert yea..
Yelah bukan takat nak tgk BPA free je, paraben free pon penting tau.
Macam Qeela, cth if baby wipes tu mmg always pilih yg paraben free.

As for Cik GT kite tu pulak, now die pakai product make-up dari Cosway, she's prefer LV. Sebab katenye product ni kualiti tinggi, affordable, and they have mention earlier "no paraben" inside. That makes her felt secure lah. Sekarang muka pon tak pucat if she's not wearing any make-up. Thats the different between product yang ada paraben or tidak. Lepas balik kerja ni cepat2 balik cuci muka uolls yg mekap sekilo tu then tengok sendiri. 
Haa menarik kan? :D

Okay tu jelah nak bebel. GT kate kempen ni berakhir sampai November nanti k :D
Hope adelaa luck Qeela kali ni, huhu. If takde pun, at least adelaa spread awareness
jugak kan, yeah sharing is caring, tak gituu? hehe.
Anyways entry GT tu DI SINI YERRR :D 
Just click jer k? :D

Take care and have a great week korang! :D

Oct 13, 2013

Jom Menangi iPhone 5s, Cash etc dengan Mudah!


Salam and hellooo semua :D

Nak menang iPhone 5s? Cash? Hadiah berjumlah lebih RM 7000 
untuk dimenangi !!

Okay before pergi kepada headline yg awesome tu, Qeela nak ckp pasal blog 
Pengedar Shaklee Malaysia menjual Set Bersalin Shaklee dulu yea :D
Chill, Qeela ckp/review jap je, promiseeee, hehe. 

Okay actually link tu blog salah seorang pengedar Shaklee di Malaysia ni.
First2 g sane, hati rase riang sebab blog die loading tak lame :D
Then, mmg tak pening tengok and bace sbb mmg focus pada produk yg dijual shje,
dengan penerangan, testimoni2 dan sebagainya yg dpt buatkan kite teruje nk tau
and senang faham berkenaan produk tersebut and ape yg nak disampaikan. :)
Kiranya kalau korang tengah nak usha2 produk Shaklee ni bolehlah jengah ke
blog tu yea untuk dptkan info2 etc or maybe nk terus order ke kan? hehe.
Andd, Qeela suke header die, comel and sgt sesuai. :)
Okay pape just klik ni untuk usha2 sane : 
Pengedar Shaklee Malaysia menjual Set Bersalin Shaklee :)

Actually, Qeela tau blog tu dari blog SuperIbu.com ni :D
Blog SuperIbu ni penuh dgn pelbagai kisah2 & tips2 menarik dari segi parenting,
Birthing, Breastfeeding, Berpantang etc. Selain tu ade juga mengenai bisnes, resipi2 best dll.
Mmg worth to go and read laa senang kate kann :)
Yang paling menarik hati adalah empunye blog tersebut merupakan seorang wanita yg berbakat dalam pelbagai bidang, & sepatutnya menjadi seorang doktor perubatan, 
namun akhirnya menyerah diri ke alam keibuan..
Seriously, almost the same dgn Qeela, but bukanlaa bab Doktor tu yea, huhu :)
Anyways, blognye mmg menarik untuk dikunjungi :)
Simple, mudah loading, entry2 pon best, mmg tak rugi laa if jenguk2 / even follow :)

Okay now, pasal menang iPhone 5s tuuuuu, heheee,
just klik SINI YEE :D 
Serious senang gilee je untuk join and menang iPhone 5s tuh.
Selain iPhone 5s, ade jugak cash dll.
Al-maklumlah hadiah dari penaja dah lebih RM 7000 !!
Soooo, hadiah2 nyee mmg awesome2 belake lah u'olls!
So ape lagi, jom join! :D

Oct 9, 2013

The Incident & The Huge Something


It's like somewhere out of the blue.
It may feels & seems like nothing,
but it just get me something.
Huge, actually.

It started with this one little incident;

A few nights ago, while my hubby was alone in the living room
played the games in his laptop, all of a sudden 
the Al- Insyirah (Quran,verse 94) popped-up & played,
even though he didn't have any of the verses in it.
Shocked, of course.
Later when I've awoke, he told me about the incident.

He said, maybe the great is yet to come.
Yeah hopefully soon, I've prayed for that too,
but I'm more likely to take it as a reminder.
A little friendly reminder / motivation for myself.
Thus I think it would be great to share it.


Okay maybe some of u didn't get it, right..
Here's the thing:
The Al-Insyirah was about the hardship and ease.
The great thing, after every burden and everything.
Subhanallah, lovelies. If only u could imagined how I felt.
How meaningful this is. I mean, yes, I'd rather took it as a 
reminder, a great daily wisdom, which I might had been overlooked 
upon it. Dear readers, let's just go thoroughly this verses shall we?


In the name of Allah, The Beneficent, The Merciful

1) "Have we not expanded for u your chest (ya Muhammad)?"
2) "And we removed u from your burden"
3) "Which weighed u down your back"
4) "And we exalted for u your reputation"
5) "Then surely with hardship comes ease"
6) "Surely, with hardship comes ease"
7) "So when u've finished (with your tasks), still strive hard, (then toil),"
8) "And to your Lord turn (all) your attention."



Subhanallah, lovelies. Seriously.
It's like cried on someone's shoulder, then he/she
rubbed our back & calm us down.
It's like u're having a great day, then u've watched or
listened to a great talk, and felt like motivated much 
and happier indeed.
It's such a great reminder, really.
It tells us not to grumble nor grieve for any sorrow / hardships,
but to be patience, be strong, and most importantly is to BELIEVE,
that every hardship, every trouble, every test, there WILL BE an ease,
dalliance, even much blessings and everything that lies behind it / next to it.
That is the type of person that we should be - to believe, and to have the faith in Him.
Everything happened for a reason. Excelsior, believe,and have faith.
Allah is the Greatest Planner of all, and unto Him we shall rely and asks.



So dear lovelies, wrap up your heart with comfort and peace.
Feels the love within.
Enlightened your life.
Laa Tahzan, Surely Allah is with us. :)

Yeah maybe it's easier said than done, but trust me,
take your time, and listen, nor u could perhaps just say some.

"Verily, Only in the remembrance of Allah will your heart find peace"..
(Quran 13:28)

May we'll always do, InsyaAllah, aamiinn.. :)

Wassalam. 









Oct 8, 2013

1st Giveaway by Miss Fluffy


CLICK HERE TO JOIN :D

Super simple yet adorable. Seriously guys.
Let's support her 1st Giveaway lovelies!
:D


End : 27th October 2013

The Review :) Jom Terjahhhh!!


Salam & voila lovelies :)

Seperti yg dijanjikan, terdapat 2 lucky followers untuk di review blognya.
Soooo here they are, special entry for both of them!
Meet Mama Darwiish & Afiqah Junizan yawww :D



Mama Darwiish

http://mamadarwiish.blogspot.com/


Mama Darwiish. Seorang ibu, seorang isteri, dan juga seorang blogger. Mama ni friendly orangnya, and Qeela perasan mama rajin singgah menyinggah and comment entry bloggers lain jugak. Blog mama simple and sweet je, paling best sbb loading tak lama :D
Entry mama pon pelbagai, so mmg tak bosan laa kalau baca, and boleh jugak tmbh info2 baru gittew. Terbaru ni Qeela tgk kaki Darwiish injured, gara2 botol deodorant..isk isk siannn Darwiish..Moga Darwiish cepat sembuh yea mama!

Selain tu mama ade jugak share resipi2, so bolehlah kite try2 kt rumah kan, hehe.
And mama ni rajin join GA / segmen, terbaru ni mama ade menang segmen dari miss kawaii, haa tahniah yea mama, bertuah belaka nampaknye :D

Setakat yg Qeela tahu, mama takde twitter / instagram..so ape2 boleh usha2 blog, Google+ ataupun facebook page mama yea..Jemput2 laa singgah jenguk mama ni, no worries mama ni tak sombong tau. Klik jee link kat atas tu yea :) Ape lagi? Jom terjahhh :D



Afiqah Junizan





















Okay adik Afiqah ni seorang yg ceria and creative. Tengok je blog dia, the way dia edit tu, mcm complex kan? hehe. Cute and complex, that's the first impression. Tapi seronok pulak bile godek2 blog adik ni, hehe. Mule2 maybe cm lost sket but then seronok melayan butang2 bagai tuh. :D Hover je, semuanya ade kat situ okayy. Blog ni maybe more to segmen and giveaway, so korang boleh check2 ape yg boleh dijoin laa yea..And adik ni letak status2 dia kt blog, bolehlaa scroll2 if nak bace / tau ape die share tuu..

Kepada peminat k-poppers, korang boleh geng! Sebab adik Afiqah ni minat kpop jugak.
Minat sgt rasenye, hehe. Tengok blog pon tau kan, huhu..and nampaknye tgh berkobar2 dengan countdown SPM tuh, hehe, moge adik berjaya hadapi SPM dgn cemerlang, all the best okay!

Setakat yg Qeela tahu, adik ni pon takde twitter / instagram..Tapi bolehlah roger2 kat blog - just klik link kat atas tu yea, or korang boleh tanya apa2 kat dia kat ask.fm dia - ade di featured kan dlm blog jugak, or gi kat facebook dia okay. :) Adik Afiqah ni kompem layan punye, dia mmg suke berkawan, k? Tak rugi laa kenal2 dgn adik ni, k..And kot korang perlukan any tutorial ke leh terjah jugak okay! :D


~~~~~~

So, gitulah serba sedikit review dari Qeela untuk mereka berdua. Hope korang sudi2laa berkenal2an dgn mereka yea..Jemput2 laa singgah menyinggah ke ape yang patut..
Bolehlah kenal mereka dgn lebih dekat lagi ye dak.. hehe..

Oh before Qeela undur diri, sorry if ade terkasar bahasa or tersilap kata yea..kot2 ade yg buat korang terasa or sakit hati ke ape dgn review ni kan..mohon dimaafkan and bgtau laa yea..Anddd, jemput2 jugak usha2 blog2 lain di bahagian bloglist and special this month tu.
Hehe. Section 'This Month Special' tu khas buat lucky followers yg menang bloglist sebulan 
di blog ni  :D Jom terjahhhhhh!! :D




Have a great day and wassalam :D