Apr 27, 2013

Everyday Things That Make You Dumb


Ever experienced a quick-forgotten moment? Or u find it hard to remembering your
notes nor focuses on your reading while u're stuck in a long massive jammed?
Well here's some facts about our brain and why those scenes happens :

1. DOORS

Do u ever walk into a room only to forget why u're going there?
It seems doors themselves are to blame for these memory lapses.
Psychologists at the University of Notre Dame,US, have discovered that passing
through a doorway triggers what's known an 'event boundary' in the mind,
separating 1 set of thoughts and memories from the next.
Your brain files away the thoughts u had in the previous room and
prepares a blank state for the new locale.

2. WIDE-OPEN SPACES

We walk in circles when we traverse terrain devoid of landmarks,
such as the desert. Even though we'd swear that we're
walking in a straight line, we actually curve around in loops
as tight as 20m in diameter. German research from the Max Planck Institute
for Biological Cybernetics reveals why :
with every steps, a small deviation arises in the brain's balance (vestibular)
or body awareness (proprioceptive) systems. The deviations accumulate to send u
veering in ever tighter circles. But they don't occur when we recalibrate our
sense of direction using a nearby landmark.

3. BEEPS

If u can't concentrate during the irritating sound of a truck backing up,
blame an evolutionary glitch. Natural sounds are created from a
transfer of energy (say, a stick hitting a drum) and gradually dissipate.
Our perceptual system uses that decay of sound to figure out what made it
and where it came from. But beeps don't typically change or fade away
over time, so our brains have trouble keeping up.


:)

Just a troll :)

Apr 25, 2013

The Video



Tuesday - 230413:1652

It started to rain heavily.

I'm surfing the internet, scrolling and scrolling
through this and that. Then, I've remembered bout 
a video that my sister posted last night.
It was about an accident on early dawn, at 
the Federal Highway if I'm not mistaken,
which happened on last Sunday.
So, I've found her post then I play it.
God, it was , extreme---terrible--
ohh idk the exact words to say it.

But yes, 1 thing for sure, I agreed and prayed too-

which according to my sister, she'd prayed 
may we will not lead to that kind of accident nor
experienced those extreme moment and loss.--
Dear god, I prayed for that too!
It was, Ya Allah, it such a great - another great
reminder that He gave to us from other's tragedy.
Great reminder. 

It just pop-up from my mind,

of how we should really appreciate those things
that we have, those that He have and always gave us, 
be thankful that we still lived now, thankful of 
our health, our life, everything.
We often hears / watch people / even ourselves 
grumble and grouch over something nor our life,
but truthfully, our life were far better than others.
We're far luckier than those poor victims.
We're far luckier than those poorer and unluckier than us.
Can u ever imagine, even a bit?
Try to put yourself in their shoes. 
Can u ever imagine it?
And most important is, Him. Do we remember Him?
Have we do what we needed to do upon him?
On our daily life? Are we still stick our feet
on the right path? Are we prepared for our death and 
for the Hereafter? Dear Lord. Dear Allah.
I feels like crying, deep inside, 
while I'm watching the video and thinking of 
those reminders that came up from the terrible tragedy.
Those little reminders that He gave us.



Yes, indeed, thinking of death.

Ask yourself, how u wanna be like on your death?
I mean, of course, we all wanna die in a good ways.
In a good shape. etc.
And most importantly of course, as a Muslim, 
we all wanna die in Islam.
So when I looked at them, the victims, 
I feels so much pain, and quickly kinda referred it
to myself, and suddenly thinking of my beloved family.
Dear Lord I never want them neither do my own self
to face that kind of death nor experiences. That pain.
That kinda unprepared - Oh Dear Lord I know U know what I meant.
It's painful. It's so painful.
Yeah u must have said, "death is painful."
only if u can get it what am i exactly talking about, 
then u'll know it. It's not that I'm saying death isn't painful,
but, the unprepared thingy, the inner us, 
our preparation,- u know.
Dear people, I don't have any intention to talk bad bout it /
them (the dead / the victims) or even make it / them look
bad / awful / etc, or inoculate any negative elements.
All I have in mind were just a frankly reminders 
that just pop-up and what I've felt deep inside.



Him. The One, the Almighty.

He who gives us the lives and death.
He who controls, planned, forgive, who knows,
everything. Everything.
Allah the Almighty, Allah the Merciful.
Only from Him we come and unto Him we will return.

always, remember Him.
Seek upon Him.
This world isn't lasts forever,
but the Hereafter.

Always, remember Him.



**I'm sorry I don't think I could feature the video here.
  I think it may ignominious them. (the victims/body/etc)


#notetoselfandothers





Apr 17, 2013

Those Little Disappointment That's Fine



It's been a while since I didn't write any.
And yeah, those slight disappointment here and there,
especially with the one about the very important things that
I've just shared before.
It's okay though.
I knew it would be hard. bloody hard.
Suddenly I remembered my hubby said this morning,

"Kalau kite berjuang di jln Dia ni, mesti akn ade bny cbrn, either from family ke kwn ke, ape2 jelah. But if kite berjuang, xde cbrn lgsg yg dtg kt kite, mknenye kite ni ade mslh la dgn perjuangan tu." 
Huhu. Deep. And niceee :)

Yeah I couldn't agreed more and I do know about it.
Of course. those challenges. Those hardship, etc.
That's just the golden improvement for us.
Yeap I've talked bout that earlier right.
Well.
The point is, for that, it's okay.
It's really are okay. I take it. I swallow it.
It's ok. I knew it would be it. :)
At least I've spread the news again, I've tried again,
and most important is I've told u guys.
Those who can see it could change or prepared or something, right.
Even though it takes 1/1000 for it.
It's okay. and the rest, it's just a constant reminder for me as well.
I'm reminding myself and everybody else as how that I could.
Okay, it's okay.
Just get going with it. No matter what. :)

And for the another disappointment,
well,
it's okay too.
Maybe I'm too sensitive and take it too far while it's just nothing.
I've been too fragile lately and don't know why.
Still, i'm fine.
That's just normal from them. I knew them well.
and it's okay.
Nig nag noooggggg :)
Whatever yawww.
Just let it go :)
It's nothing, really. :)

So, that's all for the babling today.
The thing is, it's nothing really.
There's more important thing that u should think of
than letting these thingy lingering on your mind :)
Pooof Pooffffff, move away u craps! :)
Now it's better :)

Keep on your faith and be totally grateful and try to improve better.
Live your day fun and whatever but increase the thing u do for the Hereafter.
Always remember those reminders. Try.
Try to be better and better each day.

Have a nice day and wassalam.

:)




Apr 16, 2013

Update : Siri Pencerahan - Part 1/13



Berikut adalah siri 1 drpd full 13 part, pencerahan drp link yg sy kongsikan
dgn anda semua di post sebelum ini / smlm.
Tlgla bace full unt pemahaman yg lebih mendalam.
Rajin2lah membaca dan membuat kajian.
Bersabarlah dlm mencari kebenaran.
Bg yg anggap perkara ni tipu, etc,
terimalah sbgai ilmu.
Sesungguhnya msih bny lg ilmu yg tidak kite ketahui.
Ilmu yg sepatutnya kite utamekan pencariannya,
tp seringkali dipinggirkn kini.
Sbb ye, kita mmg tersekat di tgh2nya.
It's too late to change the beginning but it's not too late
to change ourselves for our own and the end of it.
Saya tau, kemungkinan post2 ini akn dineglect or dicerca,etc,
seperti years before nh, adlh sgt tinggi,
tp xpelah. ini adlh reminder sy dan unt semua juge.
Years before, mungkin xbrape nmpk, now,.
tgklah dan fikirlah sndr.
Moge bermanfaat dan dimanfaatkn.

# Disebabkan sy xboleh nk publish segale isi pencerahan tersebut,
[ tibe2 xboleh ni haa nmpk tak permainannye disitu? :) ]
jdnye sy bg link jelah ye. Depa tau agknye nh. huhu.
before nh pas 1st time bce link bout vatican & wahyu tu, sy ade try nk bukk & bce blik,
tp xdpt bukk website tu. kononnye ade virus & akn watkn computer kite
in high risk dangerlah apelah. now haritu Alhamdulillah try bukk dr main site fbnye
alhmdulillah boleh, diorg ade save. diorg tau mmg ade kne mslh.
Yelah, mereke2 tu kn in control. So xpelah nh linknye ye. - Part 1/13
untuk part2 seterusnya insyaAllah sy akn update lg nnt.

**Direct from Dinar Emas. Ni adlh linknya bg sesiapa yg nk terus bce complete - The Complete 13

Wassalam.

Update : Siri Pencerahan - Part 1/13



Berikut adalah siri 1 drpd full 13 part, pencerahan drp link yg sy kongsikan
dgn anda semua di post sebelum ini / smlm.
Tlgla bace full unt pemahaman yg lebih mendalam.
Rajin2lah membaca dan membuat kajian.
Bersabarlah dlm mencari kebenaran.
Bg yg anggap perkara ni tipu, etc,
terimalah sbgi ilmu.
Sesungguhnya msih bny lg ilmu yg tidak kite ketahui.
Ilmu yg sepatutnya kite utamekan pencariannya,
tp seringkali dipinggirkn kini.
Sbb ye, kita mmg tersekat di tgh2nya.
It's too late to change the beginning but it's not too late
to change ourselves for our own at the end of it.
Saya tau, kemungkinan post2 ini akn dineglect or dicerca,etc,
seperti years before nh, adlh sgt tinggi,
tp xpelah. ini adlh reminder sy dan unt semua juge.
Years before, mungkin xbrape nmpk, now,.
tgklah dan fikirlah sndr.
Moge bermanfaat dan dimanfaatkn.

Siri 1/13 = INTRO Kitab Memintas Al-Masih Dajjal

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Kepada Semua Hadirin Pembaca.
Segala Puji Kepada Allah Tuhan Kepada Isi Alam Galaksi Tanpa Sempadan Ini..
Selawat & Salam Kepada Pemimpin Besar Baginda Rasul Nabi Muhammad Bin Abdullah.
Allah Maha Kuasa...
Makhluk Tiada Kuasa...

BUAT SALINAN ARTIKEL INI KE WEBSITE PILIHAN ANDA
Artikel ini kami hadiahkan kepada mereka yang membenarkan ayat-ayat Allah,
baik bagi mereka yang sudah sedia dalam Islam,
atau anda yang sedang memahami ajaran suci Islam.
Siri artikel ini kami tujukan juga kepada mereka yang masih terawang-awang dalam memikirkan,
mengapakah dunia hari ini semakin "carca-merba" & serba rumit,
dengan semua signal2 yang Allah hadirkan,
sebagai asbab dari beribu2 cabang ujian untuk umat Muhammad,
yang hari ini bolehlah kami labelkan sebagai pecahan molekul < FITNAH AKHIR ZAMAN>.
Ianya akan hadir pelan2 dalam hidup anda,
menjalar perlahan2 meMIND-CONTROLkan minda anak-anak anda,
cukup meresap dalam rutin harian keluarga tersayang kita,
sehinggakan isteri anda atau suami anda dan saudara tersayang anda,
akan pelan2 terperangkap dengan siri ujian ini,
samada dalam bentuk tanda2 cuaca dunia,
politik dunia,
ekonomi dunia,
dan seangkatan dengannya,
dan asbab dari siri Artikel ini yang berjumlah 13 jalur,
dapatlah anda membuat 1 persediaan besar terhadap kedatangan 3 Al-Masih.
Menjadi tanggungjawap andalah,
untuk menyebarkan Artikel ini kepada bacaan umat manusia yang memahami Bahasa Melayu,
supaya dengan kesedaran akal yang telah Allah ciptakan untuk anda ini,
dapatlah anda niatkan untuk menyelamatkan seramai mungkin
sanak saudara anda dari pemahaman yang SALAH,
tentang salah faham jaringan matriks terhadap tanda2 besar Akhir Zaman,
yang akan kami pecahkan KOD-KODnya dengan jalur-lebar situasi dunia hari ini,
dengan siri rantaian yang amat rapat...
dengan 2 kitab yang kalau anda ikut secara PATUTNYA & PENCERAHAN yang "TEPAT",
maka tiadalah anda sesat buat selama-lamanya,
inilah yang ingin apa kami namakan...
atau apa yang ingin kami sebut iaitu ayat2 "FUTURE"
melalui catatan agung Al-Quran & Al-Hadis,
yang akan kami lempiaskan dalam Siri Artikel ini...
dengan bagaimana ingin mengaitkannya dengan jaringan matriks mulai tahun 2011 & tahun 1432.

Tuan-puan semua...
Siri Artikel ini kami namakan sebagai ((( Kitab Memintas Al-Masih Dajjal )))
kerana kami ingin hidupkan mata hati anda...
supaya anda dapat menelah & memintas pergerakan & perancangan "pertubuhan" mereka,
iaitu semudah seorang kanak-kanak comel dapat memintas kedatangan Aiskrim Paddlepop,
iaitu tatkala kanak-kanak tadi mendengar iklan aiskrim motorsikal dari jarak jauh di taman perumahannya,
sungguhpun matanya belum melihat kedatangan si penjual Aiskrim,
si kanak2 tadi dapat menjangka dengan TEPAT lagi BETUL & tahu penjual Aiskrim bakal tiba di depan matanya !!!
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
PENCERAHAN:
kanak-kanak = diri anda
penjual aiskrim = pembawa ujian
aiskrim = fitnah
lidah = banyak rasa maka gigi akan rosak
(ianya semudah itu)
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Sebabnya apa, 
sebab anda bukanlah tandingan untuk berhadapan dengan si mata 1.
Bahkan di awal kemuculan beliau nanti, 
berpusu2 billion manusia akan merebut2 untuk melihat beliau (lebih2 lagi wanita),
kerana beliau sudah tentunya akan buat announcement live di seluruh dunia
(apakan lagi kalau jumpa depan mata),
tapi lupakah anda,
Nabi Muhammad telah memberi amaran kepada kita, 
sekiranya kamu mendengar akan kehadiran "Al-Masih Dajjal"
larilah daripada dia secepat & sejauh mungkin.
(sebabnya anda akan ditewaskan melalui fitnahnya "akidah, teknologi, kesenangan, tawaran, dilema, dll")
Tetapi...
Nabi Muhammad telah memberi amaran kepada kita, 
sekiranya kamu mendengar akan kehadiran "Al-Masih Mahdi" 
larilah kepada dia secepat mungkin walaupun terpaksa merangkak di atas salji tebal.
(sebabnya anda akan diselamatkan dari bencana
& anda tidak pernah kalah selama mana berada dalam batalion PANJI HITAM)

Tuan-puan semua,
anak-anak ku,
cucu-cucu sekalian,
wahai umat Islam...
Inilah ilmu yang hendak kami turunkan kepada anda semua,
supaya dengan "ALAT" yang kami bakal hadiahkan ini dalam 13 Siri Artikel ini,
dapatlah anda memintas pergerakan Al-Masih Dajjal sebelum penZAHIRan beliau di saat Tasik Galileekering,
(sila rujuk Hadis Tamim Ad-Dhari untuk pemahaman)
(sila rujuk google.com, keyword = Keringnya Tasik Galilee)
dan untuk pengetahuan semua,
sebahagian dari kami telah dikurniakan sejenis ilmu yang telah kami manfaatkan untuk kebaikan umat manusia,
kelebihan ilmu ini amat berkait rapat dengan 1 anugerah yang sebenarnya telah Allah hadirkan dalam diri anda,
tinggal lagi anda tak aktifkan sahaja,
dan kebanyakan dari kamu sampai mati pun takkan pernah nak pakai... 
(the chosen one always be choose to use)
kunci utama kepada ilmu ini ialah ((( MATA HATI ))) & ((( SUARA HATI )))
hanya dengan 2 alat ini dengan berkenderaan Al-Hadis & Al-Quran
anda boleh menelah & memintas jalur matriks situasi dunia ini,
dengan sangat pantas sehingga ke 1 tahap...
anda boleh mengagak dengan tepat bila burung akan singgah ke sarang sebelum hari gelap.

>> 
Katakanlah anda pernah berpuasa 30 hari pada bulan Ramadhan...
pada bulan Ramadhan anda telah menampal jadual waktu berbuka puasa bukan ?
anda sememangnya tahu...
bahawa waktu berbuka puasa = WAKTU TERBENAM MATAHARI di horizon kawasan masing2...
masalahnya...
anda telah diberitahu dengan lebih awal selama 30 hari tentang waktu2 terbenamnya matahari
pada bulan Ramadhan dengan TEPAT & BETUL tanpa 1 kesalahan pun... 
betul tak ?
now...
open your heart...
do your homework...
lafazkan Bismillah...
adakah apa yang anda tampal jadual berbuka puasa (waktu terbenam matahari = Maghrib) 
itu berupaRAMALAN ?
adakah apa yang anda tampal itu berupa SANGKAAN ?
adakah apa yang anda tampal itu berupa SIHIR  (simboliknya) ?
atau...
adakah apa yang anda tampal itu menghampiri level SYIRIK  ?
adakah benar dibolehkan menampal sebegitu rupa sedangkan kita tak diajar untuk menilik MASA DEPAN...
bukankah dengan mengetahui bila masa terbenamnya matahari itu sama seperti menikam & meramal ?
yang ajaibnya...
di saat anda menunaikan ibadat Fardhu puasa di bulan Ramadhan...
anda telah mendampingkan ilmu "MASA DEPAN" di rumah masing2 tanpa mempersoalkan pun...
( SUDAH PASTI hati bersih anda konon bersih la)
akan menjawap = sengal lah....dah tentu ni adalah saintifik
sudah tentulah perkara seFUTURE ini anda faham yang ini adalah asbab saintifik bukan ?
  
((( PENCERAHAN )))
1)
- samalah halnya bagaimana kami memintas pergerakan matawang dunia
- kami memintas pergerakan USD & RM
(akhirnya terbukti telah pecah garis sempadan 3.0 rujuk alamat bawah ini)
- pembuktian berlaku selepas 13 berlalu ketika amaran dikeluarkan

2)
- samalah halnya bagaimana kami memintas pergerakan duit digital seluruh dunia
- berkenaan kenaikan harga emas & harga perak sedang diTIPUlasi oleh pihak Vatican
- bagaimana ketibaan sistem DUIT DIGITAL yang mengakibatkan perasmian KERAJAAN DIGITAL
(akhirnya terbukti dengan Artikel vatican, rujuk alamat bawah ini)
- pembuktian berlaku setiap bulan !!!

3)
- samalah halnya bagaimana kami memintas pergerakan cuaca dunia (baik di udara, darat, dan LAUT)
- sebagai contoh, peristiwa Tsunami telah kami amarankan sebelum kehadiran gempa kuat,
buktinya ?
* kami telah keluarkan amaran Tsunami pada 09 March 2011 at 03:33 waktu Tanah Melayu
* (3 hari kemudian)... Tsunami Mega telah melanda Jepun pada 11 March 2011
Pembuktian:


4)
- akan kami tampilkan bukti-bukti seterusnya dalam 13 SIRI Kitab Memintas Al-Masih Dajjal
- dengan izin Allah, anda akan melihat LIVE pembuktian hasil kajian kami ini
- menyediakan tapak khilafah secara berperingkat
- merapatkan hubungan AHLUL BAIT Nusantara dan raja2nya
- merapatkan ikatan Panji2 terahsia sebelum dipanggil
- mendaulatkan matawang emas & matawang perak (negeri2 MELAYU)
- menghapuskan sistem riba secara berperingkat
- menyampaikan SALAM PERINGATAN tanpa jemu walau dimaki disindir
- mendedahkan tanda-tanda AKHIRUL ZAMAN secara mengejut & LIVE
- memberi didikan persediaan MATAWANG DIGITAL
- menyampaikan kesan-kesan hidup di dalam KERAJAAN DIGITAL
- mendidik ilmu sejarah raja-raja berpangkat Nabi
- menyampaikan hujah2 mengapa umat ini sangat istimewa
- mendidik penduduk Nusantara menyimpan emas & perak (selagi sempat)
- amaran mendedahkan identiti muka ke facebook
- larangan budaya orang kafir yang umat Islam suka...
- pendedahan Misi Gereja Vatican ke atas penduduk dunia
- memintas perancangan Al-Masih supaya ramai boleh diselamatkan
- mendidik umat perihal pentingnya TIDAK BERHUTANG.
- melepaskan Artikel2 Terahsia supaya anda boleh insaf
- menerbitkan Ebook2 Rahmat supaya anda lekas kaya murah rezeki
- menayangkan Foto2 yang boleh menyebabkan si becok menjadi pendiam
- menjentik MINDA2 yang selama ini lena, bangkit jadi naga akibat VIDEO.
- MISI ALTER TERAHSIA akan diteruskan sehingga ELEKTRIK tiada.
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

JARINGAN MATRIKS:
- oleh kerana yang menemukan ilmu ini adalah dari anak bangsa anda, anda telah menolaknya
(sambil memaki, menyindir).
- apabila semua kajian terbukti di depan mata,
anda mendiamkannya, sikap anda jauh lebih teruk dari BINATANG,
- yang anehnya,
ilmu Astronomi yang anda tampal ketika berbuka puasa, tidaklah pula anda labelkan sebagai ramalan ?
- kenapa ? sebab minda anda telah dididik dalam "bidang" itu sebagai logik, dan saintifik...
- now, bila kami matrikskan kedudukan Al-Hadis & Al-Quran dengan situasi dunia,
(dengan pantas anda melabelkan sebagai meramal)
- padahal asbab mengaitkan Al-Quran & Al-Hadis lah,
anda takkan sesat dalam jalur lebar dunia moden hari ini.
- manusia-manusia yang gagal mengenal jaringan matriks inilah,
yang PASTI TERUS SESAT LAGI DISESATKAN.
- di saat manusia lain menjalankan peranannya memberi pencerahan,
"anda" pula ligat membantai tanpa sumbangan ?
- di saat kami menjemput Sheikh Imran Hosein
menerangkan METHODOLOGY & EKSKOTOLOGY, mengapa berdiam pula ?
- di saat Sheikh Imran Hosein diketawakan
ketika mempamerkan hasil kajiannya berkenaan tanda2 akhir zaman...
- di saat kami juga dimaki disindir diperli
bahkan pula ditikam dari dalam hanya kerana kami mempunyai SUPER VISION...
- di ketika itulah perlahan-lahan dunia menyaksikan hasil kajian kami
telah dibuktikan dengan pergerakan MASA.
- mengapa semua hasil kajian kami menjadi kenyataan ???
- dari mana "orang asing & si pelik ini" mendapat berita yang tepat ini ???????????
- jawapannya ----> semuanya terdapat dalam Al-Quran & Al-Hadis
(yang perlu dipecahkan kodnya dengan jaringan matriks hari ini)
- bukan dari mereka yang Allah labelkan sebagai "BINATANG TERNAK"...!!!
- bukan dari mereka yang Sheikh Imran Hosein namakan sebagai "Cattle" ...!!!
- bukan dari mereka yang KAMI labelkan sebagai Goyyim...!!!

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

((( RAHSIA HITAM )))
Nak tahu sebab apa makanan segera dicipta ?
ianya sengaja dicipta sebagai jenama berprestij hingga menjilat jari,
kerana akibat memakannyalah minda anda akan diBLOCK
untuk berfikir kes2 ini...
anda tak perlu minum ARAK untuk menyebabkan hati anda gelap,
kerana molekul2 fast food ini sudah memadai menyebabkan
anda menjadi lebih benak dari binatang ternak...
sebab apa ya...?
sebab akibat dari memakan makanan inilah (walau berCOP halal)
tetap kesannya anda gagal mengenal tanda2 SIGNAL AKHIR ZAMAN,
why ?
because hati yang gelap & mati tak dapat DETECT apa2...

DNA Keluarga yang baik-baik lagi terpelihara, 
datang dari  mereka yang punya hati yang bersih...
(dan sudah tentu dari cara makan dirinya & keluarganya juga)
Hendak tahu bagaimana bersihnya hati anda sekarang atau layak terpilih ?
Lihat respon hati anda, 
sekarang ini pun anda dapat HAKIMkan hati anda (sebersih manakah hati anda)
sebab apa ye ?
sebab hati yang KOTOR = lazimnya akan memberontak
(sifat azalinya suka cerca, memaki, & condem orang lain)
buat baik pun nampak salah, buat salah apakan lagi...
Kerana apa ?
Kerana air yang bersih takkan bercantum dengan minyak HITAM.
Wallahu Alam...

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

KUNCI RAHSIA Kepada ((( Mata Hati ))) & ((( Suara Hati )))


Kitab Memintas Al-Masih Dajjal mempunyai 13 siri jaringan Matriks.
Setiap dari artikel yang akan kami lepaskan dari 13 siri ini,
merupakan kunci2 untuk menangkis Signal akan datang
(yang dah pun bermula sejak tahun 1431 & 2010),
dan kunci2 & alat2 yang bakal kami hadiahkan ini,
adalah menjadi asbab mengapa sesetengah amalan yang telah Nabi Muhammad wasiatkan itu,
penting untuk diamalkan diambang kemunculan 3 Al-Masih ,
bahkan kami amat yakin,
pasti ada diantara anda walaupun ISLAM pada nama (part-time Islam),
tetap ada keraguan tentang kenapa Nabi Muhammad masih mengenakan nasihat tentang amalan2 ini,
sedangkan secara saikologinya dan hidup dalam dunia moden (kononnya la),
amalan2 Nabi ini kononnya tak UP TO DATE
& tak releven atau ntah apa2 la amalan Nabi Muhammad ini
yang tak kena langsung dengan arus globalisasi dunia moden canggih ni....(macam tu kan)? 
Jawapannya = YA !!!
(rata2 dari anda berfikiran demikian, tinggal lagi anda tak mengaku sahaja...)


Oleh itu,
menjadi tanggungjawap kamilah untuk menerangkan apa yang kami ketahui,
untuk dikongsikan kepada anda yang memahami Bahasa Melayu...
lama2 nanti akan anda paham why & kenapa & apa matriksnya pula...
Topik2 dalam 13 Siri Artikel Kitab Memintas Al-Masih Dajjal mengandungi perkara berikut:
- signal dari angkasa lepas
- tanda-tanda dari gunung
- respon air laut
- budaya globalisasi dunia
- kaedah Mind Control melalui cara bagaimana hendak menternak minda2 yang SENANG diternak
- sistem Kerajaan Digital
- peralihan Matawang Digital
- pusat Gereja Vatican akan memindakan operasinya ke Jerusalem
- pertabalan Pope Roman Peter II 
- pertabalan darah naga yang terakhir di Pulau Mata 1
- perasmian Sukan Olimpik Mata 1
- Tarian Mata 1
- video iklan Mata 1 
- maskot Mata 1
- bendera-bendera salib (dunia moden hari ini)
- bendera-bendera bulan (dunia moden hari ini)
- kenapa pemimpin dunia tak mengira bangsa & agama (memakai kot hitam & bertali leher)
- muka-muka baru kerajaan Arab dengan pemimpin baru (ala-ala pejuang Islam)
- alasan perang Nuklear di timur tengah
- Surah Ad-Dhuhan & kaitannya dengan asbab peristiwa (tak lama aje lagi)
- asbab perluasan peta Israel Raya
- asbab Keringnya Tasik Galilee
- siapa Yakjuj & Makjuj (pada hari ini dan apa nama timangannya pula)
- pembenaman bumi yang ketiga (2 dah terjadi, menunggu yang ke-3 sahaja)
- kehadiran kemarau 3 tahun berturut-turut
- Islam part-time
(menjadi sangat ramai, bahkan musuh akan membiarkan golongan ini leka & santai)
- Islam full-time
(akan dipandang asing lagi pelik, bahkan akan dilabel PENGGANAS, akaun digital dibekukan)
- sinar Islam yang terakhir datang dari timur
- Siapa Bani Tamim (siapa pula Tamim Ad-Dhari)
- siapa bangsa dunia yang terkenal dengan Empayar Diraja Maritim
- Siapa Keturunan Keturah
- Apa kaitan doa Nabi Ibrahim & riwayat cerita Nabi Muhammad tentang Ahlul Baitnya
- kenapa Tanah Nusantara adalah bumi terakhir berbaki Raja2 yang masih beriman
- Perang Badar ke-2 (tanpa senjata canggih, tapi perangnya beramai2....)
- Signal ketiadaan sumber Elektrik
- mengenali negara pembekal kuda (pada hari ini)
- siapa saki baki dari DNA dari tanah ini yang diCOP akan mengejar Yahudi untuk disembelih di sebalik pohon ?
- kenapa Yahudi mempersiapkan pedang Titanium & Melayu relax dengan Kerisnya...
- Surah Al-Hadit (berkenaan logam besi)
- mengapa angkatan Tentera Panji Hitam adalah pasukan yang tak terkalahkan
- bagaimana hendak mengenal berita yang betul di saat elektrik tidak berfungsi
- saki baki perkampungan Muslim (yang boleh bergerak)
- anti Sihir dari ayat mana berkesan untuk menepis fitnah Mata 1 (yang live)
- kebangkitan Jin untuk menyerupai orang2 yang dah mati akibat seruan sihir oleh Dajjal
- apa peranan kaum wanita ?
- sesuaikah anak2 hari ini dididik dengan ilmu2 yang
(sudah pasti tak sesuai dengan 20 tahun akan datang)
- sumber air bersih
- kaedah menenun kain
- cara ruang & masa untuk survive (kod ini ada dalam Surah Al-Israk & Surah Al-Kahfi & Surah An-Nur)
- bagaimana memanfaatkan hijab & MAKBULnya doa apabila Allah sangat dekat dengan kita.
- siapa Al Masih Mahdi
- apa tanda keLAHIRan beliau & signal keHADIRan beliau di sisi kita
- pada umur berapakah Al-Masih Mahdi menjadi Khalifah di planet bumi ini
- lagi berapa tahunkah Tasik Galilee akan kering mulai hari ini ?
- apa kaitannya Al Masih Isa dengan Yakjuj & Makjuj dengan jalur-lebar status Keringnya Tasik Galilee
- kenapa ulamak sekitar anda masih diam 1000 bahasa tentang kes2 ini,
sedangkan ini adalah ANCAMAN TERBESAR !!!
- dan terakhir, apa itu golongan 999 dan apa itu golongan 72
- paling tragis, mengapa Nabi Muhammad di ambang kemangkatan baginda menyebut "Umatku...Umatku...Umatku..."
- apa Misi Vatican & apa Misi Nabi Isa (di akhir zaman)
- Siapakah Christian pada hari ini  [di dalam topengnya] sedangkan Nabi Isa sendiri akan menhapuskan SALIB ?
- Apa kaitan Laksamana Templer & Panji Hitam
- Tongkat Nabi Musa & Cincin Nabi Sulaiman
- Binatang Melata
- gangguan orbit bumi
- projek terahsia Teknologi Yakjuj Makjuj = CERN (big bang teori)
- kenapa kena hafal 10 ayat [awal & terakhir] Surah Al-Kahfi
-->[terdapat kod rahsia di sini berkenaan time & space]
- signal Kerajaan Israel akan establish lengkap = mencetak emas & perak
(matawang rasmi negara, bukan duit digital lagi)
- dan akan kami kaitkan sumber AL-Hadis & Al-Quran
dengan jaringan matriks situasi dunia sekarang & dunia akan datang


((( SELAMAT DATANG NEW WORLD ORDER )))
 ===============================================
((( RAHSIA HITAM )))
Nak tahu sebab apa makanan segera dicipta ?
ianya sengaja dicipta sebagai jenama berprestij hingga menjilat jari,
kerana akibat memakannyalah minda anda akan diBLOCK
untuk berfikir kes2 ini...
anda tak perlu minum ARAK untuk menyebabkan hati anda gelap,
kerana molekul2 fast food ini sudah memadai menyebabkan
anda menjadi lebih benak dari binatang ternak...
sebab apa ya...?
sebab akibat dari memakan makanan inilah (walau berCOP halal)
tetap kesannya anda gagal mengenal tanda2 SIGNAL AKHIR ZAMAN,
why ?
because hati yang gelap & mati tak dapat DETECT apa2...

DNA Keluarga yang baik-baik lagi terpelihara, 
datang dari  mereka yang punya hati yang bersih...
(dan sudah tentu dari cara makan dirinya & keluarganya juga)
Hendak tahu bagaimana bersihnya hati anda sekarang atau layak terpilih ?
Lihat respon hati anda, 
sekarang ini pun anda dapat HAKIMkan hati anda (sebersih manakah hati anda)
sebab apa ye ?
sebab hati yang KOTOR = lazimnya akan memberontak
(sifat azalinya suka cerca, memaki, & condem orang lain)
buat baik pun nampak salah, buat salah apakan lagi...
Kerana apa ?
Kerana air yang bersih takkan bercantum dengan minyak HITAM.
Wallahu Alam...

Hati yang gelap asbab masa depan yang HITAM.
Untuk menerangkan hati anda yang asalnya bersih itu, 
anda kena dihadiri dengan NUR CAHAYA,
cahaya ini adalah objek bersih yang boleh menembus ke mana2 sahaja,
ia takkan hadir tanpa dimintak dari pemilik tuannya,
hanya dengan NUR CAHAYA yang diisi Petunjuk Allah,
akan menyebabkan anda berada dalam jalan yang lurus.

NOTA:
Kalaupun anda berpegang pada Al-Quran & Al-Hadis (kononnya),
pegangan anda itu kalau tanpa NUR CAHAYA pemberian Allah,
tetap akan anda berkesudahan dengan keSESATan,
sedangkan anda bermati-matian percaya anda berada dalam jalan kebenaran.

===============================================

1)
"Yang menggerakkan hati manusia ni ialah Allah,
Allah sendiri bagi nasihat kepada Nabi & semua Rasul-rasulnya...
supaya jangan bersedih kalau ada umatnya yang tak mau ikut jalan mengenal tuhan,
sebabnya yang bagi hidayah & petunjuk itu adalah datang dari Allah...
Allah yang pilih...
tapi ingat, 
untuk dipilih kita kena mintak...!!! "
Nota:
- untuk terpilih sebagai orang yang SESAT, anda tak perlu mintak pun !!!

2)
Dan jika Allah menghendaki, 
tentulah Dia menjadikan kamu 1 umat,
akan tetapi Allah menyesatkan sesiapa yang dikehendakiNya,
dan memberi petunjuk kepada sesiapa yang dikehendakiNya,
dan sesungguhnya kamu akan ditanya kelak tentang apa yang kamu telah kerjakan.
[Al-Quran]
[Al-Nahl] 
[Ayat 93]

3)
Dan Allah,
sentiasa memberi petunjuk hidayahNya...
kepada sesiapa yang dikehendakiNya ke jalan yang lurus...
[Al-Quran]
[Al-Baqarah] 
[Ayat 213]

4)
Dan kepada Allah jualah...
tertentunya urusan memberi panduan...
yang menerangkan jalan yang lurus...
dan di antara jalan-jalan yang dituju...
ada yang terpesong dari kebenaran...
dan jika Allah kehendaki,
tentulah Allah memberi petunjuk kepada kamu semua. !!!
[ Al-Quran ]
[ Surah Al-Nahl ]
[ Ayat Ke - 9 ]

5)
Jika kamu sangat mengharapkan...
agar mereka dapat petunjuk, 
maka sesungguhnya Allah tiada memberi petunjuk 
kepada orang yang diSESATkan-Nya, 
dan sekali-kali mereka tiada mempunyai penolong !!!
[ Al-Quran ]
[ Surah Al-Nahl ]
[ Ayat Ke - 37 ]

6)
Cahaya berlapis cahaya...
Allah memimpin sesiapa yang dikehendakiNya...
kepada NUR hidayahNya itu...
dan Allah mengemukakan berbagai-bagai misal bandingan...
untuk umat manusia...
dan Allah Maha Mengetahui akan setiap sesuatu !!!
[ Al-Quran ]
[ Surah Al-Nur ]
[ Ayat Ke - 35 ]

7)
Tunjukkan kepada ku jalan yang lurus...
[ Al-Quran ]
[ Surah Al-Fatihah ]
[ Ayat Ke - 6 ]

8)
Dan sesungguhnya...
Kami jadikan untuk neraka jahanam...
banyak dari jin & manusia...
yang mempunyai hati...
tetapi tidak mahu memahami dengannya (ayat-ayat Allah) !!! ,
dan yang mempunyai mata...
tetapi tidak mahu melihat dengan­nya (bukti keEsaan Allah) !!! ,
dan yang mempunyai telinga...
tetapi tidak mahu mendengar dengannya (ajaran dan nasihat) !!!,
mereka itu seperti BINATANG TERNAK, 
bahkan mereka lebih sesat lagi !!!
mereka itulah orang-orang yang lalai !!!
[Al-Quran]
[Surah Al-A’raf]
[Ayat Ke 179)

=========================================
BUT YET MANY OF YOU ALWAYS DENY !!!
=========================================


Wassalam.

04 Jamadil Akhir 1432
08 May 2011
Ahad
08:00 pm
(Melaka Darul Islam, Tanah Melayu, Nusantara)


**Direct from Dinar Emas. Ni adlh linknya bg sesiapa yg nk terus bce complete - The Complete 13.