Jun 30, 2013

The Preparation Mission :D


Salam & Hello readers :D


Budak gemok baru bangun tido nak say Hi jugak :D 

Today's such a leisure :) 
Hehee actually nak share kat sini bout our preparation for
Eid this year. *Amboih puasa pun belum lagi ye dop*
~ Alaa kite slow2 la prepare, bukan beli semua pon haa, hehe

Ohhhhh tak sabarnyee nak sambut Ramadhan. Yes seriously! 
idk but umm, just feel it, and kinda happy, rindu or something macam tu laa.
tahlaa, indescribable :D

Okay2 well, for this year, both of us have decided nak pakai JUBAH.
Teeheeee :D idk, lately ni memang kuat betul keinginan nak berjubah tu.
MM maybe I can start belajar pakai sikit2 dulu laa kan,
then who knows nanti boleh dibiasakan & jadi the official clothing for me :D
It's great if I could be one of the 'isolated' --- Ummm yeah I mean,
u know, kite ni kan umat akhir zaman, so, lebih baik laa kite cube
sebaik mungkin untuk tidak tergolong dalam golongan2 yang tidak sepatutnya
itu. Macam2 fitnah di akhir zaman ni, and yeah I know we've been trapped
already, but umm, okay, as for 'isolated' I've mentioned earlier,
" di akhir zaman ni, Islam akan menjadi seperti bagaimana ia mula2 datang dahulu"
Fikir2kanlah.

Okay Ahemm, that's deep, and need more clarification, 
InsyaAllah I will later yea. Or if u need to asks / know anything 
feel free to ask :) 

Back to the main story --- JUBAH. :)
Well, hubby decided nak kitorang beli siap je terus, 
so cuti2 kitorang pon pergilaa keluar jalan2 window shopping..
Kebetulan sekarang memang dah start orang2 bukak booth2
jual2 bagai kat mall tu, so habis semua kitorang round usha2 barang depa..
Ada yang jual jubah, but Allahu, payah betul nak cari colour hijau yg we needed.
(theme colour side family hubby this year green apple camtu u'olls)
Dari Jln TAR sampailaa ke Somban, takde langsung dapat mcm mana 
yang berkenan di hati. Nak carik hijau sahaja pun memang payah!
-.- Uhhuuu penat cari .. tapi I suke laaa sebab SEbaB sebabbbbb
dapat window shopping! heheehhe. Masuk diary jugaklaa this time
sebab hubby willing to go to more than 2 Malls mase kwa ni! HAhahaahahHA (Evil Laugh)

Okalaa cari punya cari, AT LAST, nak tau ape? haaaaa
Hubby pun confirm jela kitorang go with plan B which is
beli je kain ela tuh and bagi mama buat :D
Hehee of course laa solutions yang paling best sebab firstly,
tak payah nak pening2 nak mencari, then nak banding2 fikir2 mana satu nak bagai
saiz lagi la apelaa, mcm2 laa kan, hehee.. Lagipun, I'm not used to bought yang 
dah siap ni, awkward pulak rasanya. Teehee. Oh ye if korang nak
usha2 my mom punya clothing etc boleh usha sini ye ---> JUIS NUMO :)
So alhamdulillah ada jugak kain colour yang diperlukan bagai then
pergilaa rumah mama..FIN..Heheheee...
*Ni saje gedik2 nak letak gambo :D
Have a great Sunday u'olls! :D

    
E'ak Ea'akk ehh. (yg mcm lagu tuh) Hehehee. Lovey Duvvie~~ 

                                                 
 Eh? tukar costume? hehehee ade 2 hari berlainan yea kawan2 :D
Mai selit sini seketui :D

 Okay terserlah kegemokkan pipi saye di situ :'(

                                               
Budak kecik tgh nak practice parking :)

Jun 28, 2013

Wwow Alhamdulillah :D


Alhamdulillah.
It was soooo unexpected, actually.
Cause umm, yeah, about the voting thingy.
I thought the 50% from the voting would effected much -
which it couldn't make me step up higher in it - but well, 
hey, it's not! :D  Thank God  the other 50% from the judges
does existed though. Cause if it's only based on the voting,
well, I don't think I could make it to the Top 50 lists. :)
Yes again, thank god, Alhamdulillah, I'm on the 
Top 50 list of the DigiWow Award - Photo story of The Year. :D



Okay. About the voting thingy. Obviously it's about it.
Well, yeah, I'm not barely someone out there, not popular
anywhere etc , so, when it comes to get the votes I know 
I wouldn't get that much. Especially when I have to get voted 
for every each day. I mean, who would do that for me?
Who would vote me every each day? Err yeah my hubby does,
but umm I mean the others, other than my family.
The others who votes, yeap, but it's only be like once or twice, right?
So. I only could count on the very single vote from them.
Idk if there's others who'd voted me everyday too though. 
If that people does exist, thanks a lot too yea :D

Ow yeah, okay, back to the main story.
Top 50. Yup, I know it's not like I'm on the Top 5 or even Top 10 or 3,
but umm, it's just something for me, u know,. :)
Especially when u just felt like it to join for this year,
then been kinda shortlisted.

Totally unpredictable.
Literally unexpected. :)
Okay well thanks for the hunch You've gave me
dear Lord, where I just feels like scrolling over the site,
then found the great news :)
Such an appreciation.
Guess maybe the 'when u're not put any expectation nor hope
upon something, it wouldn't turned u down later' (insyaAllah)
suits me best at this very moment. Thank You Allah. :)


I do believed in my talent & skills,
and thanks a lot for Your love dear Lord.
This is such a great surprised appreciation from You.
Thank You Allah.
You're always here. Always Love. Always.
Alhamdulillah, syukran Ya Allah. :)

** Thanks a lot for those who'd voted me too. May God bless us all.
Have a great Friday readers!
Wassalam :)


BIRTHDAY GIVEAWAY | TENTANG SESEORANG


Bismillahirrahmanirrahim..


** Happy Birthday to empunya segmen, Jue, moga pnjg umur & dimurahkan rezeki :) **

**Hadiah2: 
Shawl x2
Topup x4
Mystery Gift x4

**Segmen ni berlangsung selama 3 hari je tau, from 28 / 6 to 30 / 6
Syarat2 pon senang bebenoo
So jom cepat2 join! :D


Lucky Blog Review #1stMiniGA


Salam & hello semua :)

Okay seperti yang telah dijanjikan, terdapat 4 blog bertuah
yang Qeela akan review hasil dari 1st Mini GA yang lalu.
So, let's roll lovelies! :)

#1 Number 13 : Laman Sis Nurul


~ First of all, blog comel ni same theme colour dgn blog Qeela,
which is pink! Hehe :D Then lagi tambah kiut miut dengan doodle / Banner
Muslimah comel tu. Overall, blog ni memang cute la.
Pengisian entry pon menarik, bermanfaat kepada pembaca. :)
So korang, bawak2 laa terjah yee :)


#2 Number 22 : Ema


~ Okay, blog adik Ema ni simple je, banner die pon simple :)
Haa kelebihannya semua tau la kan, teramatlaa ringannya
so mmg seronok diterjah :) Mm setakat ni entry tak berapa banyak lagi,
mungkin sebab adik Ema jarang update blog kot mase dulu2.
Entry terbaru dia comel je, and lagi comel sbb ade gmbr kucing, heheEheE :D
Ok2, korang checkitoutttttt la yee :)


#3 Number 30 : Syiera Firdaus


~ Blog ketiga yang lucky ni pulak, 1st skali banner blog ni kreatif :)
Suke pulak tengok nama kat banner tu berkelip2 tukar2 colour :)
Then ahHaaa, cambese laa Qeela memang tertarik btol dgn
gambar kucing :D Comel2 belaka widgetnya sume.
Blog ni boleh dikatakan sebagai simple yet adorable laa :)
Buat masa ni, setakat yg diskodeng Qeela, cik adik manis ni
tgh active join segmen / GA. All the best yea dik! :D
Korang pun ape lagi, jommm terjaahhhh :D


#4 Number 9 : Cik Amal


~ Actually blog ni adalah blog kedua Cik Amal, dimana blog ni
dikhaskan untuk join segmen / GA sahaja. Tapi dia tetap hiaskan blog ni
cantik2, just takdelaa beriye dgn mcm2 widget ye, nama pun blog 2nd kan, hehe.
Sebenarnya design blog 1st & 2nd ni sama, just blog 1st of course lagi meriah la
kan, since that's the official one. Simple and cute :) Ok SINI adalah
blog 1st / officialnye yee. :) Entry latest pasal search keyword kat blog dia
yg ummm.....sabar ye dik.. dah takde keje laen ke ape bebudak tuh. :/
Mm oklah, meh serbu blog Cik Amal ni yee! :)


**So, gitulah serba sedikit pasal blog2 bertuah tu untuk direviewkan.
Sorrylaa if banyak kekurangan qeela mereview blog2 ni ataupun
telah menimbulkan ketidakpuasan hati sesiapa yea..
Pe2 pun, happy blogwalking korang! :)

Wassalam :)


Jun 27, 2013

I Just Have To Say.....




Salam semua :) 

Before masuk tidur ni, just nak mohon perhatian
kepada para pemenang 1st Mini Giveaway yang lalu
agar segera pm alamat bagi yang menang coupon
dan pm no phone anda bagi yang menang topup yee..

Setakat ini baru seorang yang dah tuntut hadiah.
Jadi Qeela mohon anda boleh pm di fanpage ASAP yee
bagi memudahkan proses penghantaran.
Penghebahan telahpun dilakukan di blog, fanpage, & Google+,
so kalau ada sebarang masalah atau apa2 mohon bagitahu segera.

So now Qeela dah tetapkan untuk tunggu sehingga 
Khamis, jam 9 malam. Selepas itu Qeela akan
ganti dengan pemenang yang baru bagi yang masih
belum membuat tuntutan. Maaf ye, tapi Qeela
harap semua boleh bagi kerjasama sebab kalau
boleh Qeela nak post, settlekan berkenaan GA ni cepat
so that boleh teruskan dengan perkara2 yang lain pulak.

Thanks.
Goodnight all :)


Jun 25, 2013

I Dare You To Help :)


Salam and hello readers :D

Did you know that there's a fun initiative for you to work up
a sweat and be active?

Well not only that, but your move will be converted into distance
and combined it with other users' moves to cover the length of
Malaysia. Then, the total distance will be turned into donations
to help the underprivileged children in every state in Malaysia.




Get your sweat to go the distance and start unlocking badges, 
achieving milestones, and WIN PRIZES! 
The highest achiever will win an iPad Mini!! :D

Okay let me tell you how to get started ya.

Firstly, get the Rexona Move app from Google Play or App Store.
It tracks your physical activity or movement, and turns it into kilometers.
These kilometers will be converted into donations to help the
underprivileged children in every state in Malaysia. :)

ico-appstore      ico-playstore

Don't have a smartphone? No worries! You can play it HERE
to contribute your kilometers too. :)
Come on  join us now! :)

For more info, click HERE :D
Let's helping them now! 


Have a great night readers!
:)
 


F I N A L L Y :D


Salam and hello again readers! :)

Well here it is, finally, I've got all of the results for the GA :D
Hehe.. Thanks for all of your sportingness and cooperation yea
lovelies..Thanks for making this happened. 

**These lucky winners are those who'd literally 
     completed all of the tasks given**

So, without a further ado, here's the announcement :D





#RM30 Domino's Pizza Coupon ( Top Referral ) x1

- number 17

# RM 15 Domino's pizza coupon x1

- number 28

#RM 3 Domino's Pizza coupon x1

- number 2

# RM 5 Topup x3

- number 20, 43 and 25

# Blog Review x4

- number 22, 13, 30 and 9 




Congrats to all of the winners and lucky bloggers.
For those who're not been spotted, no worries,
there'll be lots of other GA and segments coming up.
Don't give up, may the odds be in your favor for the next try ya?
Thanks a lot again to all participants :)

P/S : Dear winners for the coupons and the topup, please pm me
on the blog's fan page for your addresses and phone number asap.
Thank You.

Have a nice day readers!
Wassalam. :)


Jun 24, 2013

May I Have Your Attention Please? :D


Salam & Helloooo Bloggers semuaa :D

First of all, sorry sebab lambat sikit update bout Mini GA tu.
Qeela packed semalam + on that time takde lappy in hands, so,
now baru berkesempatan nak update :)

Ada beberapa perkara tambahan Qeela nak bagitahu before end the GA.

1. Ada tambahan pada syarat yee, di mana para peserta perlu follow
satu lagi blog: CLICK HERE :D  Yesss itu sahaja. Senang jee.  Hehe.

2. Qeela ada tambah lagi hadiah topup dan blog review. :)

3. Tarikh tamat GA pun ditunda ke hari ini sehingga pada 11.59 PM nanti :)

That's all. Harap semua peserta ambil perhatian yee :)
Sila ke SINI :D bagi melengkapkan syarat tambahan tersebut 
dan if nak tengok detail2 yang lain.
Manakala senarai peserta terlatest pula telah diupdate di SINI :)
Thanks for your cooperation yee!

Have a nice day semuaa :D



Jun 22, 2013

SENARAI PESERTA 1ST MINI GA :)



Salam & Hello semuaa :D

Alhamdulillah, 1st GA berjaya dijalankan dengan lancar dan masih lagi dibuka yee
SEBAB, haa, Qeela tmbh lg hadiah & 1 je lagi SYARAT.
Senang jee, Mohon para peserta follow blog ni yee : SINI :D 

Sorry smlm Qeela tak dpt nk update sbb tak bwk lappy, now bru ada masa.
So harap korang dapat completekan last task yee, Qeela akn check.
Oh and due date last harini juga pd 11.59 MALAM nnt :)

Qeela dah update senarai peserta yang join setakat ini.
So kepada semua peserta boleh check link masing2 kot Qeela
ade terletak lebih or terlepas pandang ke ape, bolehlah di beritahu segera :)
Checkitouttttt ;)

****

1. http://koxtau.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
2. http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
3. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
4. http://xeerazara.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
5. http://www.geeazielove4eva.my/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
6. http://ienaazaidi.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
7. http://yayaqazrin.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
8. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
9. http://cikamal.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
10. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
11. http://lianasulaiman96.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
12. http://pandacarolina.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
13. http://sisnurul92.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
14. http://sukasukianiss.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
15. http://sharifahamarina.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
16. http://thesunshinesgirl.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
17. http://niesalhaq.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
18. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
19. http://farraanuar.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
20. http://aidazia.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
21. http://www.jueazrin.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
22. http://thebullyislove.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
23. http://www.cikfie.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
24. http://ctalfakhishah.blogspot.com/2013/06/segmen-1st-mini-giveaway-by-random.html
25. http://studentkecik.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
26. http://dramaticyang.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
27. http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
28. http://kisahsidairy.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
29. http://www.jiakreatifelt.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
30. http://sayasyiera.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
31. http://umikasum.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
32. http://fyapelangireview.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html 
33. http://ecahkhalili.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
34. http://areenaulim.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
35. http://sabghina.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
36. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
37. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
38. http://nuramsnaz.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
39. http://anaktayah.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
40. http://eyradzuhairah.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
41. http://sweetsmelodypinky.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
42. http://aininatasya08.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
43. http://aniqbukhary.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
44. http://blogmizzaiza.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
45. http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
46. http://resipidarihati.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
47. http://lienliedot.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
48. http://darlieyana.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
49. http://batrisyiaaiman.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
50. http://pelaikawinners.blogspot.com/2013/06/1st-mini-ga-by-random-rainbow.html
51. http://syazwiyah93.blogspot.com/2013/06/1st-mini-giveaway-by-random-rainbow.html

Mini GA ni still lagi dibuka sehingga 11.59 malam yee :)
So pada yang belum join tu jom cepat2 join, sebab hanya
hadiah utama sahaja guna top referral, hadiah lain  berdasarkan
lucky draw, untung2 kena luck korang pulak kan? :D
Nak join meh click SINI :D
Thanks kepada yang join.

All the best!
Wassalam :)



Jun 21, 2013

Mari Mari Mari TERJAHHHH !! :D


Bismillahirrahmanirrahimm.....
Salam Jumaat & hello semua :D

Hehe, buat julung kalinya, Qeela start satu mini segment dengan 
Mini Giveaway ni.
Korang suka makan pizza tak? haaaa, meh sini join ramai2 :D
Selain hadiah coupon pizza yang memang menarik dan tak rugi
korang dapat, Qeela ada sediakan hadiah tambahan juga. :D

Al kesahnya, Qeela ada dapat coupon dari Domino's Pizza,
tapi sebab Pizza Hut lagi dekat dengan rumah sekarang,
so better Qeela bagi kawan2 la coupon tu dengan buat GA ni kan?
Coupon ni mmg cambest sbb dpt murah & berbaloi,
contohnya coupon RM 30 tu kita dapat 2 pizza regular, dah save dalam RM 18 tau!
Lagipun pizza domino's best jugak ape..
Hehe try2 mini GA dulu laa, harap korang semua sporting and support
Qeela yang baru laa nak buat GA ni. Selama ni join orang lain 
punya je, haa now it's my turn pulak laa buat kan. hehe.
Ok enough dengan membebel, so meh usha dekat2 yee :D



SYARAT2 PENYERTAAN :

1. Bloggers yang ada alamat tetap di Malaysia.
2. Follow blog ni & like fanpage INI ( Kalau dah sila abaikan )
3. Klik  SATU , DUA , TIGA , EMPAT , LIMA 
[ Jujur ye, & tunggu sampai habis loading, Tuhan nampak tau :) ]
4. Last but not least, buat satu entry bertajuk "1st Mini GA by Random Rainbow"
 Tempekkan banner di atas tu pada entry anda, backlinkkan ke sini. Pengisian entry terpulang.
 Sebaiknya tag 2 / 3 orang blogger lain, tapi tu pon terpulang juga.
5. Hantar link entry tersebut pada ruangan comment di entry ini sahaja. 

** TAMBAHAN**

Mohon Para Peserta follow blog ni jugak yee : SINI :D 
Qeela akan check nanti :)

Haa senang jee kan syarat2 nyee? Ok meh tengok hadiah pulak:

HADIAH

# Coupon RM 30 Domino's Pizza x1 ( Top Referral )

Lucky Draw:

# Coupon RM 15 Domino's Pizza x1
# Coupon RM 3 Domino's Pizza x1
# Topup RM 5 x3
# Review Blog x4

**UPDATED**
Tarikh Mula : 21 / 6 / 2013 ( Jumaat )
Tarikh Tamat : 24 / 6 / 2013 ( Isnin, 11:59pm )
*sebarang perubahan akan diupdate kemudian


Ginilaa gambarannya ye. Ehsan dr incik google :)

Sorrylaa semuanya simple je, tapi syarat2 senang gilaaa and dapat makan murah,
topup, review lagi, dengan senang2 camtu jee, korang taknak ke?
Jangan ditolak bende yang free & senang ni ye dak..hehe..oklaa hope ramai join,
and all the best yee!

Have a nice day readers!
Wassalam :)


Jun 20, 2013

Psssttt...Korang Nak Dengar Satu Cerita Tak? :D



Salam & hello semua :)

Alhamdulillah, after few days tak update anything sebab tak berapa sihat,
harini dah rasa sihat sikit even still having runny nose.
It's okay, cz dh better than before :)

Well, okay. Actually entry kali ni just borak kosong je.
Umm. Terasa nak update pasal yang satu ni. Hehe.
Okayy. Lately ni kemaen active pulak iklan2 or
modelling opportunities came right in front of me.
Sana sini ada je peluang untuk try modelling lah, photoshoot, etc tu.
Yes which is great, but dalam masa yang sama,
sangatlah membunuh jiwa raga ni jugak rasanya. Cheewahh.
Bukan apa, semenjak dua menjak ni, hubby dah, umm,
kinda kurenggg sikit laa bile tanya bab2 tu.
kinda tak setuju / agreed if I wanna join them.
Dulu before and mula2 kahwin dulu ok je, dia bagi je,
but now, naAhh. No No Noooo. So tu yang jadi mcm, pandang jelaa..sobs sobs.
hehe tapi takpelaa, takdelaa beriye na nak jugak pon adoiii.
hehe. It's just fun, u know. idk, it's like something inside me about those,..
Well yeah senang cakap I do enjoy it :)
Um now dah bekurun tak join benda2 tu semua,
so kinda, nak jugak la kan join lagi..cz it's kinda, I always have it in me.
The feeling, the joy of doing it and everything. 
but of course if join pun for now untuk yg muslimah2 
punya sahaja laa. 




Masa tengok2 iklan tu semua, ada jugak terfikir,
'aish, ni ajak join balik ke ape ni?'
'adekah ni satu petande untuk aku menjoinkan diri & go for it now?'
ok, those usual kinda thoughts and all la kan,
but then, bila fikir hubby,
naahhh, no way lah..
ni semua saje bikin panasss je ni..
ujian ujiannnn...sabarrr...
heheee..

Yela, if buat something yg tak dapat izin / redha suami kan tak boleh,
naya kite free2 jela dpt dosa ye dop..
bile sabar2 and fikir baik / redha ni at least dapat laa pahala insyaAllah :)




Tu semua bila fikir secara simple nya jela kan. 
Bila fikir lagi mendalam, ohhoii lagi macam2.
Ok nuff said. Menjela2 pulak aku ni dah.
oklah tu je laa nak becerita kat korang yang comel2 & hensem2 belaka ni.
merapu panjang2 pun entah ada yang nak baca ke tak ye dak.
Malu pulak kitee adoii. hehe.
Ohh saje2 je selit gambar2 cambest tu, bagi meriah mata korang baca entry ni.

Have a nice day semua,
Wassalam :)



Jun 17, 2013

Simple GiveAway 3 Hari Bersama Blog Madah Cinta


Salam and hello semua :D

Malam ni Qeela join lagi satu segemn dari blogger romantik kite cik akak :D
Selain sebagai salah satu tanda sokongan kepada cik akak tersayang,
Qeela saje2 cube nasib mane tau bertuah kan?
Heheee



CLICK SINI YEEE :D



Okay ni hadiah2 nye: 

1. Novel
2. RM5 x 4 orang pemenang
3. Review belog (hanya untuk 5 orang yang cik akak pilih)

Hadiah dari Sponsor
1. Doodle (2 pemenang)

Giveaway tamat : 19 jun 2013 jam 8.00 malam
Pemenang menggunakan Khidmat Encik Random ye korangg :)
So meh laa kite joinnn :D

Mangsa tag : COMEL & CANTIK

Selamat malam semua
Wassalam :)



Jun 15, 2013

Giveaway Silent Confessions


Shhhhhh..... :)

KEEP CALM AND CLICK HERE :)

**First of all, congrats to u for succeeding and got the opportunity 

    to further your study in the USA. 
    May u'll arrive there safely and it all will going on smoothly, aamiinn..
    All the best from me dear Syazanazura! :) **

Okay, now for my readers, FYI,
This GA will end on 19 July 2013. Wanna know the gifts?
Ta-daaaa :

1x Mystery Gift
1x Koala/Kangaroo Teddy Bear
2x Australia's key chain & bookmark
2x Blog's review

What are you waiting for?
Keep calm and just join this!  :D

Wassalam :)

Jun 14, 2013

Minta Tolong Boleh? Tak rugi punyeeee! :3


Salam and hello semua :)

Al kisahnya, Qeela dh tergatal tgn join bendalah nh hehee :D
Tapi bukan untuk kategori bloggers of the year tau,
Qeela join kategori Photostory of The Year :)
Yelaa kite nh newbie jee takkan laa nk msok bloggers of the year plak ye dop.
So disebabkn minat & more skill kt photography, kategori tu lah
paling sesuai untuk try rasenye :)
Moh tolong vote Qeela yea? :D


First skali, korg click SINI :D
Then, korang login gune account fb, twitter or Google+ korg yee.
If just kwa tmpt unt korg submit, korg g kt kotak search, type "Nur Aqila Salsabilla"
Then click VOTE :)

Thank you thank you thank you yeee pade yg sudi murah hati baek haati mengeVote tu :D

p/s : if korg pon ade join cth unt blogger of the year tu ke meh laa exchange link,
Qeela vote kan pulak :) Jujur tau! :)

Wassalam :)


Jun 12, 2013

P to the A to the S and T


Past.
Obviously there's a lot to tell.
Literally, it was huge. A huge thing that had happened in your life.
It could be the thing that made us today, or the thing that triggered us
to be how we are today. Or maybe, it's the thing that still live with us today.
It's your choices, though. Yeah, your Choice. Maybe u could say, 
"U didn't know a thing dude"  or  
"Yeap, talk's easy man"
Whatever the condition or situation is, still, like it or not,
it's your choices somehow.
Sometimes, we may be used to it until we didn't realized that we're already
make it as our choice.
Sometimes, we're just paranoid much till it came out as a habit that we 
think we couldn't change, as in other terms, still, it's our choice.
Well, there's lots more, and when u look at it closer, u'd find the relation of
the situation and the choices that I'm talking about.

Well, okay, I'm not telling u that u could forget your past.
Normally, if it's sucks, even how hard u tried to forget it, u just couldn't. Right?
Past is such a stickiest memory ever hold on in your brain, especially
the filthy nor worst one. But, buckle up lovelies, because the best choice is,
to live with your life today and think about your present / future.
Everything that happened in the past should became a history, and memory.
Embrace the time & opportunity that u have now. Start the brand new u.
Create a brand new history for your future.



Yeah I'm aware that some people might have some serious kind of thought
about "what if....."
Dear people, if only the 'what if ' is something for the future, I mean like "what 
if I make out a plan for this semester so that I'll be great and successful"
then Yes that's alright, waaaayyyy righteous thoughts than this kind of 'what if'
which is "what if I could turn back time and...."
Be careful there lovelies. Careful enough.
Yeah, even though  I guess we all did thought bout it, either u 'have', u 'does',
u 'used to', or maybe 'yeah just once though' or 'seriously just a glimpse once'
of course, sometimes it's just pop out, right? But like I said earlier, be careful.
The more manageable u are of that kind of thoughts, the faster u'd get away
from it, up until u wouldn't think about it anymore. Seriously u can.
It's not just about the think healthy thingy, but it'll dragged u more
negativity than else. Ok first of all, it's waaayyyy not going to happen, except
when u have His words of course. Then secondly, it's the past dear, it's
already happened. Is it good to still stuck in something that had happened?
U do have another choice. Seriously u does and u can live on with your current life.
No matter how bad, how worst, or how filthy your past was, it's already happened
and it's totally something that u need to leave behind. Just grab the lessons
that u've learned from it, have some faith,pull yourself together and walk, straight.
Reflect, repentance, motivate yourself to change bit by bit.
Embrace the opportunity of time that had been given to u. Excelsior in mind.
Every clouds has it silver lining. Everything happened for a reason. Trust me, it does.
I didn't just simply featured some popular wisdom or motivation quotes here
but it's just truly comes from me. From what did I've learned, watched, experienced, etc.
Life lessons and what I've listened and everything. I know, there's plenty that u could
say to me now, either to disagree or agreed, or more excuses, anything. It's okay.
One thing : There are always someone out there whose facing a lot more worst thing
than u do, or did (as it's the past) . And it's true. Try this : 
When u think u're facing / experiencing the worst, widen your vision, love.
Look around. Or just take a look at this :
Tell me, how hard/worst  is your life or ahem, your past, again?

The most important is, how u are with your god.
Rely on Him, always seek upon Him, stay connected.
Then InsyaAllah u'll find the peace and the strongest strength to live and moved on.
Love, do u know how blessed u are? No matter what your past were,
past is past. U are what u are now, today, present, and the future ahead.
U still got the time. U're still breathing now. Look around.
Can u count how many blessings that u have around u?
Obviously, it's not worth it to let u yourself to stuck in the past.
YOU. Don't u think u're special? Don't u know u're loved?
Embrace yourself, enlighten your life's ahead. Always remember Him, and u'll
surprised of how many pleasures that u'll see / have.
Believes that He knows greater than u do. He always have the greatest love of all.

No matter how wrong, how worst, u should just let it be the 'used to be'
and be thankful of His love, His mercy, the goodness around u, and be the new u 
to lead your new day. 
In fact, this world and life isn't lasts forever, love.
Set your goal and let the past be free. :)

Take the guide, make the rest a memory, 
Lead the ride and unchained the melody 

**There are a lot to talk about when it comes to the past. As the past itself have variety
of things. Sorry if this notes isn't suit yourself enough, cz this is just a roughly go through.
Yet, may we get something beneficial from it. Feel free to include yours or if there's 
anything that u want me to point out here, just let me know. InsyaAllah I'll try my
best to share my thoughts etc to benefit us all. Believe in Him & yourself.
Have a great day ahead. 

Wassalam :)