Sep 30, 2013

Al-kisah Sponsoring & Voucher Pizza Datang Lagiiiii


Salam and hello semua :D

Seperti yg dh Qeela advertised kan di fanpage,
Sponsoring masih lagi available pada para bloggers
yang nak buat GA tu yea...
and siap promo, pada yg plan nak buat GA
which due date GA nye tu end pada early to mid October ni,
Qeela boleh sponsor special which is......

Coupon & Voucher dari Domino's Pizza!!!!

Ade yg berminat tak?
Antara coupon/voucher tu ialah RM55 (1 large & 2 regular),
50% off, dan macam2 lagi..
Qeela ade banyak coupon2 / voucher2 tu,
so ingat nak bagi few ni kat korang la kan..

Tapi, setakat ni, masing2 GA nye panjang,
which is due date nye lmbat lagi, so 
mmg syg sgt la sbb tak dpt nk sponsor depa pizza ni..
So, Qeela ade terfikir nak buat GA sendiri jelah untuk
bagi coupon / voucher tu pada pemenang2 bertuah nnti..
Nak buat 1 GA simple je yg berlangsung maybe a week or two..
Syarat pon rasenye nak letak syarat simple je, 
which just follow and like sket je..
Or maybe untuk bloggers / instagrammers ke ape..

So, agak2 ada yang sudi nak join tak?
Nak survey dulu ni, if okay bolehlah terus on je GA tu ye dop :)
Hope korang sudi bagitau kat comment yea..macehhh! :D




Sep 29, 2013

Too Much?


Salam and hello guys :)

Yeap, it's been a while since I didn't update any.
Not that I didn't have any to, nor not felt like to, 
It's just that too many things at a time.
Plus those wifi probs thingy, so, I'm sorry lovelies..

Anyways,
Thanks for those who'd visited and said hi and everything,
u guys rock! Muahh muahh! hehe.
I will come to visit u guys back, no worries yea :D
Well, have a great Sunday all :)
here's some pic + quotes that I think it's worth it to share with u guys :)

Enjoy and wassalam :)

























Sep 12, 2013

Segmen 1st Mama


CLICK HERE TO JOIN :)



Fakta Yang Anda Wajib Tahu


Salam semua & olla :)
Maaf, baru ada kelapangan nk jenguk & update blog, huhu.
Kali ni, Qeela nk share fakta2 mknn yg anda wajib ketahui,
especially bout SOYA. Oh untuk part 5 Kita Semakin Hampir tu,
jgn risau, ada, nanti Qeela updatekan ye..Now, jom baca ni dulu! :)

Qeela yakin, ramai yg tau tentang kebaikan soya.
Namun, tak ramai yg tahu bahayanya kan?
Sebenarnya dh terlalu banyak kajian tentang soya ni, antaranya:

1. Dalam soya ada bahan yang dinamakan asid phytic yang juga dikenali sebagai phytates. Asid organik ini juga didapati dalam bijirin yg lain tetapi tidaklah sebanyak yg ada dlm kacang soya. Asid ini meransang dan menyebabkan badan tidak dapat menyerap mineral2 penting seperti kalsium, magnesium, zat besi dan zink. Phystate ini adalah sukar untuk dibuang walaupun dimasak dengan lama dalam api yang kecil.
Oleh itu, mineral yang ditambahkan dalam produk ini adalah sia2 sahaja apabila soya digunakan sebagai bahan asas.

2. Kacang soya juga mengandungi perencat enzim yg kuat. Perencat ini menghalang pengambilan tripsin dan enzim2 lain yang diperlukan oleh badan untuk pencernaan protin. Kaedah masak yang biasa tidak mampu untuk memusnahkan perencat ini yang boleh menyebabkan gastrik, mengurangkan pencernaan protin yang boleh membawa kepada penyakit kronik lain yang berkenaan dengan kekurangan amino asid. 
Oleh itu, tiada gunanya produk ini dikaitkan dengan kandungan protin yang tinggi tetapi menggunakan soya yang merencat penyerapannya oleh badan.

3. Di sebalik semua ini, kacang soya juga mengandungi 'hemagglutinin', bahan peransang penggumpalan yang menyebabkan sel-sel darah merah untuk menggumpal sekali. Penggumpalan menyebabkan sel darah tidak mampu untuk menyerap oksigen dengan baik untuk kegunaan tisu badan. Ini sekaligus tidak membantu dalam mengekalkan kesihatan kardiak/jantung yang baik. 

Hemagglutinin dan perencat tripsin merupakan bahan yang merencat pertumbuhan. Walaupun kacang soya yang telah difermentasi/penapaian boleh memusnahkan kedua-dua perencat tripsin dan hemagglutinin, presipitasi dan memasak tidak memusnahkannya. Walaupun kadar perencat tripsin berkurang dalam produk soya yang dipresipitasi seperti tofu, ianya tidak dimusnahkan sepenuhnya. Hanya dengan cara fermentasi atau penapaian yang lama sahaja seperti tempeh dan miso mampu untuk memusnahkan bahan perencat tripsin & hemagglutinin sepenuhnya agar manusia dpt menyerap khasiat dari kacang soya. 
Sudah pasti, kacang soya yang digunakan dalam produk Herbalife misalnya tidak di presipitasi apatah lagi difermentasi untuk membuang bahan2 yg bahaya ini.

4. Kacang soya mengandungi goitrogen. Goitrogen adalah bahan yang menghalang sintesis hormon tiroid dan mengganggu metabolisma iodin yang akhirnya akan merencat fungi tiroid.

5. Soya adalah kaya dengan isoflavones genistein dan daidzein. Isoflavones adalah sejenis phytoestrogen, merupakan kompaun tumpuhan yang menyerupai estrogen tumbuhan. Kompaun ini yang menyerupai dan kadang-kala menghalang hormon estrogen dan telah didapati memberikan pelbagai kesan kepada tisu manusia. Phytoestrogen soya telah dikenali untuk merosakkan fungsi endokrin, menyebabkan kemandulan dan menggalakkan kanser payu dara pada wanita.



Meminum hanya dua gelas kacang soya setiap hari untuk sebulan adalah cukup untuk kompaun ini mengganggu kitar haid. Walaupun FDA meregulasikan produk yang mengandungi estrogen, tiada amaran diberikan pada kacang soya ini.

6. Kacang soya mempunyai risiko toksik aluminium dan mangan. Kacang soya yang diproses dengan basuhan asid dalam tangki aluminium boleh menyebabkan aluminium mencecah kadar yang sangat tinggi dalam produk akhir soya. 

Menurut Dr. Kaayla Daniel, penulis 'The Whole Soy Story', mendedahkan ribuan kajian terhadap kacang soya dan kaitannya terhadap malnutrisi, masalah pencernaan, sistem imune rosak (breakdown), disfungsi tiroid, penurunan kognitif, masalah reproduktif, kemandulan, kanser dan penyakit jantung.


Berikut adalah sebahagian daripada masalah kesihatan yang dikaitkan dengan pengambilan kacang soya:
* Breast cancer
* Brain damage
* Infant abnormalities
* Thyroid disorders
* Kidney stones
* Immune system impairment
* Severe, potentially fatal food allergies
* Impaired fertility

* Danger during pregnancy and nursing

Selain itu, mungkin anda semua pernah terbaca berkenaan yahudi manipulate kita dlm pemakanan, tp Qeela kongsikan juga who knows ada yg belum tahu kan. 

1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sbb hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. so kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini.

2. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi di tangan mereka.


3. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.

4. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.

5. Para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat , contohnya coke dan maggi . Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi) . Dan para Melayu kita juga yang ketagih minum.


6 . Untuk pengetahuan, mereka juga mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sbb dalam soya ada hormon estrogen yang sama dgn estrogen kat wani ta. pastu soya ada phytic acd yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.

So, hati2lah ye dgn pemakanan kita pada hari ini. Especially makanan yg based on Soya,
elakkanlah. Tak semestinya ramai org gune or promote, artis2 jd duta, bende mahal, sumenye elok sahaje kan. Kaji dulu ape kandungannya. Sebab banyak sgt, BANYAK SGT
bende2 yg semua ingat elok je tapi sebenarnya, banyak yg mudarat darp eloknya.
So semua, sama2 kite kikis sifat malas dan rajin2lah ambil tahu ye, jgn pakai ikot je.
Itupun untuk kebaikan bersama jugak.

Sekian, moga bermanfaat. Maaf andai terkasar bahasa / ada yg terasa. Segala facts ni bukan saja dibuat2 o ditempek je ye..Sharing is caring kan..huhu.. 
Wassalam. :)

Sep 7, 2013

Kita Semakin Hampir - Part 4

Salam semua :)
Harini Qeela akan sambung lagi, harap bersabarlah semua yg mengikutinya ye.
Previous part boleh rujuk DI SINI. 
Qeela akn cuba hbskan segera so that mcm2 lg yg important boleh di share, InsyaAllah.
Harini Qeela terus smbg Zon 72 ye.

((( Bab: Zon 72 )))
Setiap kerajaan di bumi ini samada berpihak kepada Israel ataupun tidak,
hari ini sudah terang & jelas tidak mampu mengawal trend perubahan budaya dunia,
Di Malaysia sahaja kebanyakan penduduk sedang suka menyambut kedatangan
globalisasi yang dicipta oleh Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) ,
kedatangan globalisasi disambut baik ke pintu rumah masing-masing.
Sila perhatikan hadis sahih di bawah ini, dan pecutkan fikiran anda ke banyak loronglorong
hidup anda hari ini, benar-benar berlaku bukan ?
Saya perkenalkan anda Zon 72:
Elakkan diri anda & keluarga anda dari memasuki Zon 72 kerana kita benar-benar hidup
di tengah-tengah tamadun Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah).
Hadis Sahih, Abu Hurairah R.A. :
bahawa Nabi Muhammad pernah berkata:
“Bahawasanya Bani Israel (semua yahudi hari ini) telah berpecah kpd 72 kumpulan besar,
dan akan berpecah umatku (manusia yang beragama Islam) kpd 73 kumpulan.
Semua mereka masuk neraka kecuali 1.
Bertanya para sahabat:
Dan siapakah mereka itu wahai Rasulullah ?
Jawab baginda:
‘Mereka yang berpegang pada sunnahku dan sunnah sahabatkku.’ ”

Mari kita lihat siapa umat Islam hari ini secara kasar sahaja.
Lihat, umat Islam pada dasarnya terpecah kepada 2 bahagian.
Dianggapkan 90% adalah pengikut Sunnah,
Dianggapkan 10% adalah pengikut Syiah.
Mari kita lihat kelompok yang ramai ini, dari 90% pengikut Sunnah pula, tiada 1 pun
yang mendaulatkan sistem Khalifah, adakah penduduk Islam di bawah mereka akan
dikategorikan sebagai memasuki Zon 999 dengan mengikut sistem demokrasi itu ?
Lihat pula di dunia Arab, dah ada liga Arab pun masih biarkan saudara-maranya di
Palestin dibunuh oleh Yahudi bersama bangsa Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah),
yang mereka buat hanyalah pot pet pot pet sekadar memaki tanpa mengangkat senjata
membela nasib saudara-mara kita di sana.



Dalam 90% pengikut Sunnah, walaupun mereka semuanya Islam,
namun ada pelbagai ideologi, pertentangan pendapat politik,
pihak B mencaci pihak A, pihak A mencaci pihak B,
duduk tanah yang sama, dalam 1 Masjid ada 2 imam,
dan macam-macam lagi karenah yang secara otomatiknya menyebabkan 
Umat Islam ada yang termasuk dalam Zon 72. Maka sy bentangkan lagi hadis ini, semoga kita tidak tergolong masuk dlm kelompok berbahaya Zon 72.
Hadis Sahih, Riwayat At-Tabrani :
bahawa Nabi Muhammad pernah berkata:
“Demi Tuhan yang jiwa Muhammad di dalam tanganya,
nanti akan berpecah umatku (manusia yang beragama Islam) kepada 73 puak.
Maka 1 sahaja masuk SYURGA,
dan yang 72 puak lagi masuk neraka.
Bertanyanya sahabat:
‘Siapakah mereka itu wahai Rasulullah?’
Jawab baginda:
‘Ahlus Sunnah Wal Jamaah’ ”

Inilah hakikat yang perlu anda terima, bahawa untuk menyebabkan seluruh penduduk dunia termasuklah yang ada di Malaysia dikategorikan masuk ke dalam Zon 72 ,
maka tamadun Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) perlulah meYakjud-Makjujkan
seluruh penduduk dunia tanpa paksaan, maka terjadilah kisah hadis di atas & kisah hadis sebelum ini, menunjukkan semua penduduk dunia termasuk yang ada di Malaysia berjaya
diGlobalisasikan oleh bangsa dari tamadun Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah).
Sekali kita meniru cara hidup mereka, secara otomatiknya kita adalah sebahagian dari
mereka, kita dikategorikan masuk Zon 72.
Siapa yang mengasaskan Demokrasi ? Orang Islam atau Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) ?

Sebelum kita menghabiskan bab Zon 999 & Zon 72,
Saya nak anda semua renungi perkara ini:
Apabila seluruh penduduk dunia berjaya diGlobalisasikan oleh bangsa dari tamadun
Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah), Ketahuilah, dalam sedikit masa lagi dunia islam akan kelihatan asing dan akan dianggap musuh dunia, dan kelibat-kelibat itu anda mula melihatnya di berita-berita TV, dalam filem2 mereka, dan dalam kebanyakan propaganda mereka, mana2 manusia yg benar2 menjunjung titah Nabi Muhammad dgn mengamalkan seluruh Sunnah baginda, akan dicop sebagai pengganas !!!
Perkara ini memang betul kerana apabila anda seorang sahaja yang berpakaian jubah
dgn janggut lebat segak bergaya dan berpegangan tangan dengan isteri anda yang
menutup aurat sehingga nampak matanya sahaja, apakah masyarakat sekeliling akan
bertindak? Ya...sangkaan anda betul, mereka akan menganggap anda orang yang asing,
kerana mereka sendiri berpakaian T-Shirt & berseluar jeans biru, salah 1 trend dunia yang
diasaskan oleh Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah).
Maka sesuailah hadis di bawah saya tunjukkan kepada anda & keluarga anda.
Hadis Sahih, Riwayat Muslim:
bahawa Nabi Muhammad pernah berkata:
“Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing dan ganjil.
Dan ia akan kembali sebagaimana permulaannya (apabila Yakjuj & Makjuj menguasai dunia),
kembali dianggap asing dan ganjil.
Maka, beruntunglah orang-orang yang ganjil. (yg berpandukan 100% Al-Hadis & Al-Quran)”



Sekiranya anda perasan,
kebanyakan teknologi hari ini adalah datang dari tamadun Eropah,
lebih tepat kalau saya katakan hampir semua teknologi yang saya dan anda pegang &
gunakan hari ini adalah idea kreativiti dan inovasi dari teknologi canggih dari bangsa
Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah), mereka inilah golongan yang menyediakan sistem
globalisasi ke seluruh dunia. Setiap kerajaan di bumi ini samada yang berpihak kepada
Israel ataupun tidak, hari ini sudah terang & jelas tidak mampu mengawal trend
perubahan budaya dunia, kerana seluruh dunia sedang menyambut kedatangan globalisasi
ke pintu rumah masing-masing.
Seluruh isi dunia sedang menuju ke arah ZON 999 & ZON 72,
Sebijik seperti apa yang Nabi Muhammad pesankan sebelum ini iaitu:
1) 999 daripada 1000 penduduk dunia adalah Yakjuj & Makjuj.
2) dari 73 umat Islam yang berpecah, hanya 1 golongan sahaja yang masuk syurga
3) dan pesanan Nabi Muhammad yang agak menakutkan diri saya iaitu, Sesiapa
yang menyerupai sesuatu kaum, maka dia dikira termasuk ke dalam golongan itu. 
Justeru, sama2lah kita cuba elakkan cara hidup mrk seboleh mungkin.

PEMERINTAHAN & ORDER
Di dalam dunia ini hanya ada 2 jenis sistem pemerintahan rakyat:
1) Sistem pemerintahan yang berlandaskan keimanan kepada tuhan
yang 1, maka mana-mana negara yang dinaunginya, akan merasai nikmat
ketenangan di bawah payung pemerintahan tersebut, inilah yang berjaya
dilakukan oleh sistem pemerintahan Islam, manusia yang tidak menganut ajaran
Islam juga aman damai hidup di bawah pemerintahan Islam melalui sistem
Khalifahnya. Golongan yang kecil dan minoriti tidak akan dianiaya malahan akan
diberi bantuan, dan inilah yang dilakukan oleh kebanyakan kerajaan-kerajaan
besar di masa silam termasuklah kerajaan Raja Zulqarnain sendiri yang telah
Allah rekodkan kisahnya dalam Al-Quran melalui Surah Al-Kahfi.

2) Sistem pemerintahan yang tidak beragama dan lebih ke arah
sekularisma (iaitu fahaman mengasingkan agama dari hidup harian), maka apabila
kuasa pemerintahan ini berlandaskan keduniaan semata-mata, mereka yang lemah
pasti terus ditindas, dan mana-mana pemimpin di ceruk daerah mana sekalipun
kalau ada yang ingin menegakkan cara hidup beragama, maka akan dicantas awal2,
lebih-lebih lagi agama yang bernama Islam, anda sedang menyaksikan
pembuktian ini di hampir seluruh negara, tinggal lagi anda tidak merekodkannya.
Apa yang terjadi di Kashmir, Xin Jiang, Pattani, Sulu, Kurdish, & Palestin
semuanya diancam bunuh !!! Kerana apa ini berlaku ya saudara-saudari semua,
ini berlaku kerana asas pemerintahan Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah)
adalah ke arah penguasan dunia melalui sistem Globalisasi mereka melalui
makanan, pakaian, hiburan, ketenteraan, & komunikasi.

Dan mana2 golongan yg tidak berada di dlm pakej Globalisasi akn dipandang hina lagi terasing! Maka semakin hampirlah sempadan kata-kata Nabi Muhammad di bawah &
semmgnya pula Tasik Galilee di utara Palestin itu semakin hari semakin cetek airnya.

Nota:
Yakjuj & Makjuj = adalah golongan yang berpura-pura mengaku sebagai Yahudi
= mereka berkulit putih dan lebih cantik & hensem
Yahudi Asal = 12 rumpun asal Yahudi (semenjak Nabi Musa)
= mereka berkulit merah gelap berbintik, kebanyakannya rambut kerinting
Dalam 15 buah rekod Hadis Sahih yang menceritakan perkaitan antara keturunan bangsa
Yahudi Asal & bangsa Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah), tiada 1 pun rekod hadis
yang menyatakan yang sebaliknya tentang nama bandar yang bakal bangsa Yahudi
dikembalikan, melainkan nama bandar itu berulangkali disebut sebagai Batul Muqaddis,
iaitu di Palestin hari ini.

Telah terang & jelas wahyu Al-Quran diturunkan kepada kita umat akhir zaman melalui
Nabi Muhammad, menerangkan bahawasanya tanda2 akhir zaman itu akn berkali
ganda dekat dgn kiamat apabila perkara ini berlaku iaitu, apabila bangsa Yahudi kembali semula ke Baitul Muqaddis untuk kali ke-2 dan paling penghabisan.
Dan perkara ini baru sahaja terjadi 65 tahun yang lepas apabila negara Yahudi pertama
berjaya ditubuhkan secara haram pada tahun 1948 selepas proses membawa masuk saki
baki bangsa Yahudi di seluruh dunia oleh bangsa Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah),
lalu tertubuhlah apa yang anda dengar di radio & TV hari ini sebagai negara ISRAEL.



Selepas berlakunya proses kewujudan negara ISRAEL ini, & selepas meledaknya teknologi internet selepas tahun 1995, bahawasanya, kita umat Islam bersama keluarga tercinta kita yang masih bernyawa hari ini, sedang hidup di tengah2 Tamadun Yakjuj & Makjuj.
Dan mulai tahun 2000 Masihi jugaklah, telah bermulanya era Pemerintahan Tamadun Yakjuj & Makjuj dengan fasa Y2K mereka dan slogan Globalisasi iaitu istilah dunia tanpa sempadan, supaya senang mereka nak menawan dunia dengan kerelaan “hampir” seluruh penduduk dunia menyambut Globalisasi ke pintu rumah masing-masing,
dengan kata lain, penduduk dunia sedang diYakjud-Makjudkan.

Untuk pengetahuan anda semua,
Yakjuj & Makjuj (iaitu Yahudi Eropah) adalah manusia yg bertanggungjawab
membawa pulang seluruh bangsa Yahudi asal di pelusuk dunia untuk kembali ke tanah
Baitul Muqaddis. 1 peristiwa berbahaya yg tak pernah berlaku pun pada zaman Nabi Muhammad, tapi ianya benar2 terjadi pada zaman kita hari ini.
Some of ulama Islam hari ini masih benar2 tidak perasan akan hal ini kerana
mereka masih beranggapan bahawa kononnya Yakjuj & Makjuj itu adalah perkara
ghaib, hanya akan muncul apabila Nabi Isa muncul. Sedih dgn cara mereka yg jrg2 lantang
atau bersungguh2 menyampaikan dgn jelas perkara2 seperti ini,kebanyakkannya lebih senang untuk membiarkannya sahaja/tidak menyentuh aspek ini. Oleh itu dgn kehadiran apa yg sy kongsikan ini, saya harap anda benar2 sedar yg kita sedang berada di tengah2
Tamadun Yakjuj & Makjud. Ini bermaksud, kita & keluarga kita berpotensi untuk memasuki ZON 999 & ZON 72.

Bukti Terbebasnya Yakjuj & Makjuj :
HADIS 1 :
Hadis Sahih Muslim, no. 5128, dari Zainab Binti Jahsyin R.A. :
“Sesungguhnya Nabi s.a.w terjaga dari tidurnya,
baginda bersabda:
Laa ila Ha illallah (Tiada Tuhan yang disembah melainkan Allah).
Celakalah bagi bangsa Arab (dan penduduk dunia) dari kejahatan yang telah dekat.
Sesungguhnya hari ini,
sebahagian dari dinding Yakjuj & Makjuj (iaitu Yahudi Eropah) terbuka seluas ini.”
Sufian (perawi Hadis) mengisyaratkan angka 10 dengan menggunakan tangannya.
Zainab berkata:
“Wahai Rasulullah,
apakah kami akan binasa sedangkan bersama-sama kami ramai orang2 yang soleh?
Baginda bersabda:
“Ya, jika banyak berlaku kemaksiatan.”

HADIS 2:
Hadis Sahih Muslim, no. 5130, dari Abu Hurairah R.A. :
bahawa Nabi Muhammad pernah berkata:
“Hari ini dinding Yakjuj & Makjuj (iaitu Yahudi Eropah) terbuka seluas ini,
Wuhaib (perawi Hadis ini) mengisyaratkan angka 90,
dengan membuat lingkaran jari telunjuk dan ibu jarinya.”

Tahukah anda,
Surah Al-Kahfi adalah asbab turunnya wahyu akibat pertanyaan Yahudi ?
Tahukah anda,
Yahudi tiada langsung bertanya berkenaan dengan Yakjuj & Makjuj ?
Tahukah anda,
mimpi ini hadir hanya selepas beberapa ketika turunnya Surah Al-Kahfi ?
Nak tahu kenapa ia ada saling berkaitan ???
Jawapannya ialah:
“Tembok Besi Keluli setinggi gunung yang dibina sejak zaman Raja Zulkarnain,
telah benar-benar berlubang di zaman Nabi Muhammad,
dan Yakjuj & Makjuj (iaitu Yahudi Eropah) telah bebas pada saat mimpi itu hadir ! ”

Bukti Terbebasnya Yakjuj & Makjuj :
Pertama sekali,
akibat pertanyaan pendeta Yahudi, Allah langsung menurunkan Surah Al-Kahfi,
ada 1 perkara baru yang paling mengejutkan pendeta Yahudi ialah,
mereka diceritakan pula perihal Yakjuj & Makjuj iaitu sesuatu yang baru lagi asing,
padahal soalan mereka hanya berkenaan Raja Silam, Penghuni Gua, & Roh / Langit.
Bukti Yakjuj & Makjuj (iaitu Yahudi Eropah) sudah terlepas ialah bermula dengan
perkara ini, Allah terang-terang mengatakan bangsa ini tidak dapat menebuknya melalui
Surah Al-Kahfi di bawah:
Kitab Al-Quran, Surah Al-Kahfi:
[ayat 97]"Maka mereka (Yakjuj & Makjuj manusia dari timur Eropah itu) tidak dapat memanjat tembok itu, dan mereka juga tidak dapat menebuknya (membuat lubang).”
Ayat 97 pada Surah Al-Kahfi, yang menyatakan:
"dan mereka juga tidak dapat menebuknya (membuat lubang). ”
Selang beberapa ketika selepas turunnya Surah Al-Kahfi itu,
Nabi Muhammad didatangi mimpi yang menakutkan dengan rekod hadis sahih ini.
Hadis Sahih Muslim, no. 5130, dari Abu Hurairah R.A. :
bahawa Nabi Muhammad pernah berkata:
“Hari ini dinding Yakjuj & Makjuj (iaitu Yahudi Eropah) terbuka seluas ini,
Wuhaib (perawi Hadis ini) mengisyaratkan angka 90,
dengan membuat lingkaran jari telunjuk dan ibu jarinya.”

Anda kena faham yang kata2 Allah itu benar.
Anda juga kena faham kata2 Nabi Muhammad juga semuanya benar termasuklah
semua mimpinya. Allah mengesahkan sendiri dalam Surah Al-Kahfi ayat 97,
selagi belum tiba masanya Yakjuj & Makjuj dilepaskan,
mereka tidak dapat menebuknya & membuat lubang pada dinding setinggi gunung yg
berupa TEMBOK BESI KELULI itu.
Kemudian datang pula mimpi Nabi Muhammad menyatakan bahawasanya dinding
TEMBOK BESI KELULI untuk menghalang Yakjuj & Makjuj (iaitu Yahudi Eropah)
telah terbuka seluas ibu jari ditemukan dengan jari telunjuk.
Ini bermakna,
YAKJUJ & MAKJUJ dah terlepas !!
Sejak dr zaman Nabi Muhammad lg, Yakjuj & Makjuj (iaitu Yahudi Eropah) sudah terlepas!!
Kenapa selama ini saya selalu tekankan bahawasanya bangsa Yahudi Eropah adalah
Yakjuj & Makjuj ?
Untuk mengetahui jawapannya, anda kena tahu kenapa Tasik Galilee pada hari ini lebih cetek paras airnya dari rekod hari semalam.
Siapakah yang minum tasik itu sampai semakin hari semakin kering ?

~to be continued in part 5 insyaAllah. Moga bermanfaat~

Wassalam.

Sep 5, 2013

Kita Semakin Hampir - Part 3


Salam semua :)
Maaf dh beberapa hari tak update blog & part ni,
but no worries today I'm back with part 3. hehe.
Before that pada yg baru join, boleh jenguk2 previous part di SINI.
Okay without a further ado, let's continue yea :)

Pada part 2 haritu sy mention berkenaan ciri2,which apa yg berlaku di seluruh dunia ini 
bertepatan dgn kuasa bangsa yg dimiliki oleh Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah).
Mari kita lihat mengapa:
Anda kena faham bahawasanya Yakjuj & Makjuj itu bukanlah makhluk asing atau
raksasa berotot besar dengan kuku panjang hidup bawah tanah yang dikecoh-kecohkan
oleh media barat melalui pertubuhan NASA kononnya, walhal khabar angin itu sendiri
besar kemungkinan datang dari ciptaan propaganda Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah)
supaya dunia terus hanyut dan tidak mengenali mereka. Tetapi bukan pada sy.
Kerana itulah sy share perkara ini supaya anda cepat-cepat menyelamatkan diri anda
& keluarga anda dari Zon 999 & Zon 72 yang akan sy perkenalkan nanti.

Yakjuj & Makjuj adalah berasal dari zuriat Nabi Adam a.s dan Hawa a.s.
Mereka adalah manusia biasa macam kita juga.
Mereka diberikan kelebihan minda yang pandai & IQ yang tinggi untuk mencipta
bermacam-macam teknologi & fahaman dunia yang ada & wujud pada hari ini.
Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) dikatakan lahir dari keturunan Yafith bin Nuh a.s.
selepas peristiwa banjir besar dan baginda Raja Zulqarnain & tenteranya sendiri tidak
sempat melihat secara berdepan teknologi bangsa Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah)
ini kerana kesan kerosakan hasil tangan-tangan mereka sudah cukup masih bersisa di
kawasan bangsa yang baginda jumpa untuk meminta pertolongan itu, cukup di situ
sahajalah baginda Raja Zulqarnain & tenteranya mengerti kerana setiap terjadinya
kerosakan pada sesuatu barangan, dapat dilihat pula senjata apa yang digunakan, oleh itu,
Raja Zulkarnain & tenteranya faham benar tentang bala besar yang bakal datang sekali
lagi andainya baginda tidak membantu penduduk di kaki gunung itu, maka terlaksanalah
misi membina TEMBOK BESI KELULI setinggi gunung itu, di mana di kawasan itu
memang kaya dengan sumber logam besi & sumber logam tembaga, itulah sebab
mengapa pada awalnya bangsa yang meminta pertolongan itu sanggup menawarkan upah
kepada Raja Zulqarnain & tenteranya, kerana mereka memang kaya dengan industri
galian logam tetapi kekurangan ilmu tentang teknologi menangkis musuh, yang mana

hanya kebijakan IQ tentera sahaja yang memiliki ilmu sistem pertahanan sebegitu rupa.
Dengan perlepasan bangsa Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) daripada tembok
TEMBOK BESI KELULI itu, maka sempurnalah sudah semua rekod-rekod hadis sahih
yang selama ini dibaca ratusan tahun tanpa kebanyakan ulamak Islam sedunia benarbenar
mahu meng”UNLOCK”kan kata-kata junjungan mulia kita Nabi Muhammad.
Ciri-ciri yang ada pada manusia hari ini telah dikuasai secara perlahan oleh bangsa dari
Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) tanpa kebanyakan penduduk dunia menyedarinya.



Nota:
Saya berpendapat secara peribadi bahawasanya Encik Adoft Hitler benar2 telah
menjumpai kelompok Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) yg mempunyai segala
kemudahan teknologi dan persiapan menawan dunia, kerana itulah pembunuhan beramai2
ke atas Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) dikatakan sejarah yang benar
walaupun ada pihak mengatakan tidak. Rupa-rupanya, Encik Adoft Hitler hampir sahaja
menamatkan riwayat seluruh bangsa Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah).
Namun, Allah telah mengatakan yang tidak ada manusia pun yang boleh menandingi
Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah). Dan berlakulah sejarah di atas itu.

Zon 999 & Zon 72
((( Bab: Zon 999 )))
Setiap kerajaan di bumi ini samada berpihak kepada Israel ataupun tidak,
hari ini sudah terang & jelas tidak mampu mengawal trend perubahan budaya dunia,
kerana seluruh dunia sedang menyambut kedatangan globalisasi yang dicipta oleh
Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) , kedatangan globalisasi disambut baik ke pintu rumah masing2. Sila perhatikan hadis sahih di bawah ini, dan pecahkan fikiran anda ke banyak cabang2 hidup anda hari ini, benar-benar berlaku bukan ?
Saya perkenalkan anda Zon 999:
Elakkan diri anda & keluarga anda dari memasuki Zon 999 kerana kita benar-benar
hidup di tengah-tengah tamadun Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah).

Hadis Qudsi, Riwayat At-Tabrani, Kitab Al Kabir, dari Abu Darda’ R.A. :
“Allah berfirman pada hari kiamat:
‘Hai Adam!
Bangkitlah,
siapkanlah 999 keturunanmu untuk ditempatkan dalam neraka,
dan 1 di antara mereka itu akan ditempatkan dalam syurga .’
(Ketika Rasulullah menerimanya, kemudian menyampaikannya kepada para sahabat)
baginda menangis tersedu-sedu,
demikian para sahabat lainnya turut menangis lalu baginda bersabda:
‘Angkatlah kepalamu, Demi Allah Yang Menguasai jiwaku.
Dibandingkan dengan umat-umat Nabi lain, umatKu hanyalah bagaikan 1 lembar bulu putih yang terdapat pada kulit lembu jantan yang berbulu hitam ”

Sebagai contoh, rancangan realiti American Idol yang dicipta oleh bangsa tamadun dari
Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) ini benar-benar telah merebak ke seluruh dunia. Ini
hanya salah 1 dari 1000 contoh di luar sana sahaja, ini baru sahaja bentuk hiburan, belum
lagi cara pakaian, pendidikan, kewangan, ketenteraan, semuanya ada bayang2
tamadun Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah).



Mari kita menjejak trend perubahan budaya dunia yang dicipta oleh bangsa dari tamadun
Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah), kedatangan globalisasi memang benar2 disambut baik ke pintu rumah masing-masing. Sila perhatikan hadis sahih di bawah ini, dan cuba kaitkan pula apa lagi yang digunakan oleh bangsa timur, juga dipakai oleh bangsa barat , tetapi pemakaian ini tak pula dipaksa unt memakainya, malahan seolah-olah 1 trend hidup yg dialu-alukan !!!

Hadis Sahih, Riwayat Muslim:
bahawa Nabi Muhammad pernah berkata:
“Kamu (orang Islam) akan mengikut jejak langkah orang-orang sebelummu,
sejengkal demi sejengkal,
dan sehasta demi sehasta,
sehingga kamu (orang Islam) akan menuruti mereka (Yahudi Eropah & orang Kristian),
walaupun mereka (Yahudi Eropah & orang Kristian) 
memasuki lubang-lubang biawak.
Sahabat bertanya:
‘Siapakah mereka itu ya Rasulullah? ‘
Nabi menjawab:
‘Yahudi dan Nasrani (orang Kristian), siapa lagi ?.”



Tali leher merupakan 1 lagi simbol ketamadunan Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah).
Ianya berasal dari Crotia, 1 negara yang begitu hampir dengan pergunungan Caucasus.
Tapi harus diingat, sungguh pun tali leher tidak menyebabkan diri kita terkeluar dari
Islam kerana hati kita sebagai umat Islam percaya Islam itu benar & Allah itu 1, tetapi
amaran saya ialah tolong perhatikan baik-baik dari mana datangnya pula budaya tali leher
ini, kerana kita tak mungkin dapat menolak kata-kata Nabi Muhammad di atas, dan
bukanlah niat saya untuk menyempitkan otak kerana kehadiran pakaian jenis ini, namun
inilah hakikat yang perlu anda terima, bahawa untuk menyebabkan seluruh penduduk
dunia dikategorikan masuk ke dalam Zon 999 ,
maka tamadun Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) perlulah meYakjud-Makjujkan
seluruh penduduk dunia tanpa paksaan, maka terjadilah kisah hadis di atas & kisah hadis
sebelum ini, menunjukkan semuanya ke arah penduduk dunia diGlobalisasikan oleh
bangsa dari tamadun Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah).
Lihat gambar tali leher, anda boleh bayangkan adakah sebenarnya kita &
keluarga kita benar2 telah berada di dalam Zon 999? Selamatkanlah keluarga kita?

Selepas Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) terlepas dari tembok besi keluli setinggi
gunung itu, dan mencampuri penduduk dunia secara beransur-ansur sehingga melangkaui
perjalanan 1400 tahun, hari ini anda sendiri telah menyaksikan seluruh dunia telah
menggunakan perkara berikut dari Tamadun Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah):
- 1 bahasa yang sama
- 1 cara hidup yang sama
- 1 makanan yang sama
- 1 nyanyian yang dikongsi bersama,
- 1 hiburan yang sama
- 1 matlamat yang sama
- 1 corak pemerintahan yang sama
- 1 cara bekerja yang sama
- 1 cara berdagang yang sama
- 1 sistem matawang yang sama
- 1 jalan ke arah globalisasi dunia
- 1 dunia tanpa sempadan
- 1 negara 1 dunia
- slogan 1 Malaysia.

Maka terjadilah apa yang hari ini anda dengar di radio dan di TV,
sebagai 1 Masyarakat Dunia, dan proses inilah yang dinamakan Globalisasi.
Istilah globalisasi telah dilancarkan oleh Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) dan
sedang hangat disambut di hampir setiap daerah di setiap negeri pada setiap negara di
setiap benua di bumi ini. Perhatikan baik-baik hadis sahih di bawah ini & ajak keluarga
anda membaca hadis ini sama-sama, semoga kita semua Umat Islam beroleh kebaikan &
tidak tergolong dalam Zon 999.
Sekali kita meniru cara hidup mereka, secara otomatiknya kita adalah sebahagian dari
mereka, kita dikategorikan masuk Zon 999.
Kerana itu, 999 manusia dari 1000 orang masuk neraka.

Hadis Sahih, Riwayat Tarmizi, dari Amru Bin Syuaib, dari datuknya:
bahawa Nabi Muhammad pernah berkata:
“Bukanlah daripada golongan kami (umat Islam), sesiapa yang menyerupai (meniru) selain daripada kami (cara hidup Islam). Jangan kamu menyerupai orang Yahudi 
(termasuk Yakjuj & Makjuj) dan Nasrani (Kristian)."

Hadis Sahih, Riwayat Ahmad & Abu Daud, dari Ibnu Umar R.A. :
bahawa Nabi Muhammad pernah berkata:
“Sesiapa yang menyerupai sesuatu kaum (cara hidup orang Kristian & orang Yahudi),
maka dia dikira termasuk ke dalam golongan itu.”

Tahukah anda, manusia yang benar-benar mengikut ajaran Islam dan mengikut sunnah
Nabi Muhammad sahaja yang dikategorikan sebagai selamat di dunia & di akhirat. 
Kalau begitu, apa nak jadi dengan kehidupan kita hari ini ya? Memandangkan hampir setiap
yang kita pandang, dengar, baca, dan gunakan ada bayang-bayang pengaruh oleh bangsa
Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah). Ini belum saya ceritakan lagi bab Sistem Dajjal.
Istilah globalisasi telah dilancarkan oleh Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) dan
sedang hangat disambut di hampir setiap daerah di setiap negeri pada setiap negara di
setiap benua di bumi ini. Renungi baik-baik pesanan Allah di bawah ini & ajak keluarga anda membaca Al-Quran pada Surah Al-Maidah sama-sama, semoga kita semua Umat Islam beroleh kebaikan & tidak tergolong dalam Zon 999. Sekali kita meniru cara hidup mereka, secara automatiknya kita adalah sebahagian dari mereka, kita dikategorikan masuk Zon 999.
Al-Quran, Surah Al-Maidah, ayat 51
Hai orang-orang yang beriman,
janganlah kamu mengambil orang yahudi (termasuk Yakjuj & Makjuj
dan Nasrani (orang Kristianmenjadi pemimpin-pemimpinmu;
sebagian mereka adalah pemimpin bagi sebahagian yang lain.
Barangsiapa di antara kamu (orang islam) mengambil mereka menjadi pemimpin,
maka sesungguhnya orang (Muslim) itu termasuk golongan mereka.
Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang zalim.

Untuk menampakkan perkara ini adalah angkara Globalisasi yang direbakkan oleh
tamadun Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah), Perhatikan situasi pengaruh Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) ini:
- terkadang kita akan dengan selambanya sebut “Hai, Good Morning” , padahal
kawan kita tu memang orang Islam, kononnya krn duduk bekerja di syarikat
antarabangsa.
- anda akan dipandang pelik oleh orang ramai apabila kita keluar berjalan-jalan,
kita tidak pakai pun seluar jeans biru, betul kan ?
- kalau anda bersin dalam lift, dengan automatiknya anda akan menyebut perkataan
ini iaitu “Excuse Me” , padahal boleh aje anda sebut “Alhamdulillah”, betul kan?
- tabik spring merupakan budaya mereka, setiap tentera pada zaman silam tidak ada
kelakuan ini, tetapi hari ini semua sistem keselamatan mengenakannya !!!
Banyak lagi contoh yang boleh saya muatkan, tapi adalah lebih baik anda sendiri
mendapatkan contohnya sebab budaya Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) ada di depan anda.



Sekali kita meniru cara hidup mereka, secara otomatiknya kita adalah sebahagian dari
mereka, kita dikategorikan masuk Zon 999.
Inilah hakikat yang perlu anda terima, bahawa untuk menyebabkan seluruh penduduk
dunia dikategorikan masuk ke dalam Zon 999 ,
maka tamadun Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah) perlulah meYakjud-Makjujkan
seluruh penduduk dunia tanpa paksaan, maka terjadilah kisah hadis di atas & kisah hadis
sebelum ini, menunjukkan semuanya ke arah penduduk dunia diGlobalisasikan oleh
bangsa dari tamadun Yakjuj & Makjuj (Yahudi Eropah).
Sekali kita meniru cara hidup mereka, secara automatiknya kita adalah sebahagian dari
mereka, kita dikategorikan masuk Zon 999.

Hadis Sahih, Riwayat Bukhari, dari Abi Sa’id Al Khudri R.A. :
bahawa Nabi Muhammad pernah berkata:
Allah berfirman kepada Adam pada hari Kiamat:
Wahai Adam !
Adam menjawab:
‘Aku menyahut seruanMu.’
Firman Allah:
‘Keluarkan dari zuriatmu rombongan ke neraka.’
Adam bertanya:
‘Apakah rombongan penghuni neraka ?’
Allah berfirman:
‘Dari setiap 1000, 999’
Maka di saat itu berubanlah anak-anak kecil,
gugurlah bayi dalam kandungan dan kamu melihat manusia seakan-akan mabuk
padahal mereka tidak mabuk akan tetapi azab Allah sangatlah keras.
Para sahabat lantas bertanya :
‘Siapakah di kalangan kami yang termasuk dalam bilangan 1 tersebut ?’
Rasulullah s.a.w menjawab:
Bergembiralah,
bahawa sesungguhnya,
rombongan penghuni neraka itu 999 dari kalangan Yakjuj & Makjuj,
1 itu dari kalangan kamu.’ ”

~Zon 72 dll akan disambung pada part 4 insyaAllah. Moga bermanfaat.~

Wassalam.