Dec 30, 2013

2013 End Giveaway by Queen Typo




Assalamualaikum ...

http://sukasukianiss.blogspot.com/2013/12/2013-end-giveaway.html

2013 End Giveaway by Queen Typo dengan anjuran pihak sponsor dari


Terima Kasih saya ucapkan kpda semua sponsor :) 

Jom semua rakan blogger sertai giveaway yg gempak ini , hadiah yg sangat menarik dan sangat cantik  ..

Tamat 6 Januari 2014


Dec 27, 2013

Year End Giveaway by Anis Athia


Salam & holla lovelies!
Here's another giveaway that i would like to try:


Awesome prizes to be win
with easy peasy steps!
So hurry up guys,
due is on 31st December 2013!

Have a great weekend! :)

Dec 26, 2013

HS Giveaway


Bismillahirrahmanirrahimm...

Eventhough the luck isn't always on my side,
still,
trying won't hurt,
right? :)

Due: 31st December 2013


Steps? Super easy like 1 2 3! :)

Dec 25, 2013

Season of Giving by DiGi


It's holiday, Year End Sale, Season of giving, Thank You Sale and everything, 
all in this month! 
I was so grateful and much luckier because
I could always celebrate it with my dearest family, mostly my dear husband - the one who always there for me and love me as who i am. 

We're started off as friend way back in our high school. It was funny because at first we're not into each other, till one day we've learnt how we couldn't live without each other around. 

Of course a lot of things came up in our way but thank god, we've made it through and yet, we're still counting and live happily together with our baby girl, Eva.
The thing is, dear hubby, I'm so grateful that I met u and have u in my life. I really am.



I still remember the moment we bought our DiGi Easy prepaid years and years ago yet still using it up till now. DiGi and us, well we're legendarily connected! 
We decided to just stick with Digi because they always have the best plan and sales even promotion etc for their loyal customers like us. Hehe. 
Seriously guys, oh like for this month of giving, they're going to reward everyone with the Biggest Year End promotion with awesome offers and plans! Weee!

This time, u get to reward yourselves and your loved ones with FREE smartphones, FREE tablets, FREE internet and FREE calls!
With DiGi Thank You Sale, u can reward yourself with a Sony Xperia C 
or Sony Xperia Z for FREE!
Excited much?! Uhhuh wait till u hear this:
They're also giving away 2 Samsung Galaxy S4 and 1 HTC One smartphones to their selected lucky winners as their way of appreciating DiGi users for making DiGi as widely preferred network here in Malaysia!
Of course I'm hoping that I'm one of the lucky ones! Hehe.

Okay then, for more info just visit HERE :) 



Have a great week lovelies! 
Wassalam :)

Dec 24, 2013

Jom Menang iPad Mini 2! :D


Salam dan holla semua :D

Excited dah dengar hadiah tu? hehe.
Tapi, sebelum tu, kene laa tau pasal Salam Media ni dulu yea.
Kenapa?
Haa sebab dari Salam Media ni laa anda semua boleh cuba nasib
untuk menang hadiah tu :D
Lagipun, anda semua tau tak pasal Salam Media ni?


Salam Media ni sebenarnya sebuah agensi pengiklanan yang
berlandaskan syariah dan menawarkan produk pengiklanan
yang bercirikan Islam. Rare kan?!
Haa selain tu Salam Media ni adalah satu komuniti yang terdiri daripada
blogger yang aktif dan sedia untuk berkongsi tentang pelbagai
produk yang mereka sukai.

Pada para usahawan di luar sana, jika anda ingin mempromosikan
produk anda dengan lebih meluas lagi, Salam Media adalah
platform terbaik anda. Ini adalah kerana produk anda itu
akan dikongsi oleh para bloggers yang aktif dan mempunyai
ribuan pembaca / pelawat setiap hari.
Selain itu, mereka yang aktif dalam media sosial yang lain
seperti twitter, instagram, dan facebook juga secara tidak langsung
turut membantu mempromosikan pelbagai produk anda tersebut. :)


Buat para bloggers pula,
Salam Media membuka ruang untuk anda yang aktif membuat review
produk, sama ada merasai / berkongsi pengalaman berkenaan sesuatu produk
tersebut dan sebagainya, dan anda akan dibayar oleh pihak Salam Media :)


Oleh kerana mereka memegang prinsip menjalankan perkhidmatan
berasaskan Islam dan berlandaskan syariah, maka anda tidak perlu risau
akan hasil pendapatan anda itu. :)

Jadinya di sini, pihak Salam Media menawarkan pendaftaran PERCUMA
dan juga peluang untuk memenangi hadiah iPad Mini 2 tu :)


Sila klik SINI untuk daftar & mencuba nasib :)
Sebarang maklumat lanjut,
anda boleh lawati Salam Media yea :)

Selamat mencuba & have a great day semua! :D

Dec 20, 2013

Sabarlah Hati !


Terlepas lagi.
Kadang-kadang terfikir itu ini.
Banding sana sini.
Sedih, dengan diri sendiri.
Kadang-kadang,
banyak sedapkan hati sendiri.

Baca. 
Baca lagi.
Lihat dengan mata hati.
Baru terpukul sendiri.
Baru nampak pelangi.
Senyum sendiri.

Rezeki tak sama,
Nasib lagi beza.
Tapi bukan makna,
tiada apa-apa.
Kerana semua orang,
Dia bagi sama rata.
KasihNya tak terhingga,
Sampai ada yang buta
Ada yang pelupa.

Jangan.
Jangan lena.
Pahat dalam ingatan,
Mana satu yang fana.

:1700-191213: 


2 Weeks Giveaway by Fatin Nabila


Salam and holla lovelies! :)
introducing,


Due : 23rd December 2013

Lots of awesome prizes to be win!
Check HERE for the prizes
and join now before it's too late! :D
Just click the link above yea.

Have a great weekend guys ;)

Dec 19, 2013

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih

As-Salam


Top Referal 
Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D

Random
Cash RM50 x 5
Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu, Wan ComelMarqis Careno dan Iluvtour

Dec 18, 2013

My Mom's Best December Giveaway



Win yourself this travel set of Cinelle Skin Care! :D
Just need some simple steps yet worth it :D
GA Ends on 31st December, midnight.
Hurry! :D


The New Service In Town! :D


Salam and holla lovelies! :)

Setelah berfikir2, bahawasanya dengan ini,
servis sponsoring dari Random Rainbow ini akan diluaskan 
kawasan jajahannya ke instagram pula :D

Means that kalau korang ada nak buat giveaway 
di instagram korang, pihak kami sedia menyeponsor. 
Ecehh heheh..
Selama ni just sponsor bloggers and di blog2 sahaja,
so now instagram pon available yee! :D


Selain sponsor tu, 
now ada service khas buat para pengusaha / penjual (either insta or fb) :D
Which is, if korang need an endorsement / nak promote barang
or igshop korang pon boleh yee.
Tak perlu bayaran pon.
Apa2 boleh cerita di fanpage, instagram (username: evathechoms) or 
terus whatsapp me at 016-2531170. :)

Segala insta, twitter, fanpage etc sume ade kat blog ni,
so tau la kan mane / how nak carik admin?
Hehee.

Sekian saje berita kita pada petang ini.
Have a great day semua, tq! :D

Dec 17, 2013

Last Giveaway In 2013 @ dakwahmahabbah.blogspot.com



End: 28 Disember 2013

Prizes : 

Simple Blogger Frame [2]
Hadiah Misteri [5]
Charcoal mask jenama Daiso Japan [5]
Topup RM5 [5]
Topup RM10 [6]
Bookmark [2]
Bawal Satin [1]
Crinkle Shawl [1]
Glitter Shawl + Lip Mask [1]
LV Shawl + Eye Mask [1]
Poster Design Sendiri [3]
Voucher 10% [10]
Naturgo [1box]
Brooch Felt [1]
Jubah Cotton Korea [1]
Tudung Double Face Turki [1]
Set Kecantikkan [3]
Bloglist Setahun Semua Peserta


Giveaway Peserta Bertuah


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:


Pemenang akan menerima sehelai blouse gojes menawan ni. Mungkinkah anda pemenang bertuah tersebut. Jengjengjeng… Jom! Sama-sama kita raikan GA simple ni.


TAMAT: 31 DISEMBER 2013

Join & boleh dapat macam2 hadiah best! :D


Salam and hello lovelies :)

Korang tau tak about whoHAA?
Haa meh nak habaq mai :)



whoHaa ni merupakan satu platform yang membolehkan kita
view, survey/respond dari ads yang kita pilih then boleh redeem rewards 
berbentuk barangan atau voucher berdasarkan jumlah point yang terkumpul
daripada hasil earning kita di website tersebut.
So dengan erti kata lain, kita just view ads yang ada dalam pilihan,
respond pada ads tersebut dengan sama ada menjawab soalan atau 
view videonya, taraaa, dah dapat kumpul mata :D
Lagi banyak yang kita respond / view lagi banyaklah mata yang boleh
kita kumpulkan so dengan itu lagi cepatlah kita dapat tebus rewards :D




Macam2 benda yang boleh kita dapat tau, contohnya Samsung Galaxy Camera,
San Disk Micro SD Card, iPod/iPhone Pure Fi-Express Plus Speaker,
Kingston 16GB Flash Drive, Aeon Jusco Gift Voucher, 
4 in 1 Cash Voucher (Pizza Hut, KFC, etc)
ohhoiiii macam2 sangatlah yang awesome2 lagi tuu uolls! :D

Macam minat jee, macam minat jee kann?? 
Okay korang click jee SINI untuk daftar and start! :D

First korang kene register dulu then barulah boleh start earn point :D
Just click kat ruang register kat atas sebelah kanan tu yea.
Then isi ruangan / ikut je arahan depa.
No worries senang gilee je nak daftar, ok!
Join jangan tak join tau. bende senang je ni kott, dapat hadiah free lagi :D
Semua orang boleh join. Lai lai lai :D

Selamat menjoinkan diri u'olls. Have a great day! :D

Dec 10, 2013

Kebaikan Ais Yang Akan Buat Anda Melopong


Salam & selamat sejahtera semua :D

Harini Qeela nak share info berkenaan ais yang mampu buat korang melopong.
Hehe. Ada separuh yang mungkin anda dah tahu,
tapi mungkin juga ada lagi yang anda belum tahu.
Ok let's dig in! :D


Benar, ramai orang kata tak elok minum ais,
namun, sedarkah kita, baginda Nabi Muhammad melarang kita mengambil 
makanan etc dalam keadaan yang panas?
Sebenarnya, zat di dalam ais tidak akan mampu dihasilkan
oleh mana-mana saintis mahupun manusia. 
Minum ais ni ada kebaikan & keburukannya yang tersendiri.
Udara panas lebih memudahkan penyebaran penyakit berjangkit
kerana bakteria lebih agresif dan cepat membiak.
Liputan ais di Antartika & Artik adalah pengimbang dasar bumi yang panas.
Kombinasi dalam bumi yang panas & luaran yang sejuk adalah rahsia
keseimbangan tekanan semulajadi alam, yang mengawal graviti
dan pergerakan bumi pada paksinya.

Air sejuk yang hening dapat menolong pesakit INSOMNIA
yang sukar tidur agar dapat tidur seperti biasa.
Orang yang tidur dalam udara yang sejuk & berselimut adalah 
kombinasi yang baik untuk menjaga kesihatan secara menyeluruh.

Mengunyah ais akan menguatkan gigi, selain meningkatkan 
kecerdasan fikiran dan kepantasan pergerakan.
Memakan ais krim secara perlahan-lahan & berterusan 
boleh menghilangkan batuk dalam masa beberapa jam.
Begitu juga ketika demam, kita digalakkan meminum
dan mengambil yang sejuk-sejuk selain mandi air sejuk bagi meredakan 
panas dalam badan dan untuk mengeluarkan haba panas dalam tersebut.
Selain itu, air sejuk juga menguatkan tulang bayi.
Ia akan meningkatkan sistem imun yang luar biasa, sebagai tenaga
pencegahan berbagai penyakit alahan & jangkitan.

Ais atau air sejuk juga dapat menguatkan / mengembalikan memori
atau sifat pelupa yang keterlaluan.
Air sejuk mempunyai daya rangsangan yang boleh mengembalikan
semangat orang yang telah hilang seperti pengsan, koma dan kembali sedar.

Air sejuk juga adalah terapi yang popular sebagai penguat tulang yang patah,
dengan syarat ia dibalut dengan kain hitam.
Air sejuk dalam rahsia cuka adalah sangat baik untuk menguatkan tulang yang patah
kerana ia dapat menyembuhkan tulang dengan lebih cepat.
Air suam dengan rahsia cuka yang diminum, akan melemahkan & mengecutkan
sistem aliran darah yang menjadi penyebab utama lumpuh.
Mandi air sejuk akan menguatkan tulang, kerana tulang yang berlebihan dengan
urik asid akan meningkatkan suhu tulang dan melemahkan struktur tulang.

Adalah makhruh mengambil wuduk pada suhu tinggi kerana ianya
akan mengganggu sistem deria pada kulit.
Air sejuk secara psikologinya amat ditakuti oleh pesakit yang mengalami
gangguan jin / dikuasai unsur spiritual jahat.
Air sejuk mempunyai nada bunyi dalam tekanan rendah,
yang amat lembut lagi harmoni.

Air kelapa muda bersifat sejuk, amat baik untuk kesihatan.
Ia berkesan meneutralkan kesan keracunan, dan keasidan 
yang berlebihan dalam darah. 
Tubuh secara semulajadi bersifat panas, 
dan ia memerlukan pasangan yang besifat sejuk.
Oksigen dan hidrogen bersifat panas, dan ia menguasai bahagian perut.
Disebabkan itu sebetulnya pada waktu pagi dalam keadaan perut kosong
kita digalakkan meminum segelas air kosong / air sejuk dahulu
untuk menguatkan perut selain meneutralkan dalam perut sebelum
kita mengambil unsur-unsur yang panas.

Kalau diikutkan, banyak lagi kebaikan / kegunaan ais / air sejuk
ni dari pelbagai cabang contohnya sukan, kecantikan, etc. 
Tapi takpelah ini dululah yang dikongsikan yea. 
Sekian, wallahualam. Moga bermanfaat. :)

** info dari pelbagai sumber termasuk bacaan sendiri & juga kredit to Atuk. :)

December Giveaway by Fatin Diana



Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ❤ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.

December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam.

** Senarai turutan hadiah yg plg dikehendaki (top 5) :
1. Tote bag authentic Mango worth RM80
2. Cash RM50
3. Peplum blouse
4. Jumpsuit
5. Cardigan


The Big Fat Weeks


Salam and hello guys.
Finally, here i am again :)
For those who were dropped by here of all this while, thanks a lot, really.
And i'm sorry for my silence this several weeks. Insyaallah i'm going to get to u guys back one by one soon.

These several weeks were filled with big, fat flavour of life. It's kinda everything, u know. From the ward - family thingy to anniversary, experiences and memories, issues and difficulties, yet happiness, well, it such a big fat weeks to me.
Alhamdulillah for all that.
Anyways, as for the sponsoring thingy, no worries cz nothing is on hold.
It all been going on as usual.
The winners get their prizes etc.
Every posting thingy is all clear.
Now i just waiting for the next claimers :)

Well, till then, insyaallah there'll be more from me just as how it was before. More exciting infos etc will be right up soon, insyaallah. Have a great week ahead readers! Wassalam. :)