Apr 10, 2015

Barulaa Tau Exactly Sekarang!

Salam & hi all ☺

Post kali ni nak cerita pendek je & nak share sikit jugak,
mudah-mudahan bermanfaat untuk Muslims sekalian.

It's about Surah At-Taubah ayat 128 & 129.
Dulu masa kecik2, masa zaman tengah belajar mengaji, guru mengaji Qeela yang kitorang panggil Opah banyak ajar ayat2 untuk dihafal jugak selain mengaji Al-Quran. Antara ayat2 hafalan tu termasuklah dua ayat daripada Surah At-Taubah ni..masa tu Opah cakap, banyak kebaikannya hafal ayat ni jugak..dan seeloknya jadikan bacaan harian selepas solat..ini yea ayatnya :-


So, after around 13 tahun barulaa Qeela terjumpe apa kelebihan2nya tu..terima kasih pada yang share post kat FB ye ☺

Now, Qeela nak share dengan uolls semua jugak kelebihannya yea -

(baca sebanyak 7x sesudah setiap solat fardhu setiap hari)
(boleh juga dibaca sebanyak 25x pada segelas air dan diminum)

- jika seorang yang lemah, akan menjadi kuat
- jika seorang yang hina, akan menjadi mulia
- jika seorang yang kalah, akan segera mendapat pertolongan
- jika kesempitan, akan mendapat kelapangan
- jika berhutang, akan segera dapat membayar hutang
- jika berada dalam kesusahan, akan hilang kesusahannya
- jika sulit dalam penghidupan, akan segera dapat kelapangan dalam penghidupannya.

Demikianlah perkongsiannya..wallahualam..moga bermanfaat.

Thanks for reading ☺

3 comments:

Got something in your mind?
Shout here! :)