May 20, 2015

Alhamdulillah, finally! Click la, Tak Rugi Baca Tau!

Salam & hello lovelies!

Today Qeela nak share sikit. hehe. Actually based from title post ni, Qeela happy sebab finally jumpe yang sangat membantu allergic reaction Qeela. Kulit cepat pulih and smooth balik macam biasa! hehe.
Qeela kene allergic telur masa almost habis Diploma dulu. Tak boleh mkn telur straight few days, nnt mule la naik reactionnye kat kulit area tgn & muke sikit. Before ni sapu topical steroid doc bg tp tak elok lah, buat makin teruk & makin meluas pulak kwsn yg kena tu. so stop and just sapu vco & mkn vit je. but lmbt sikit la progression kulit tu kan. Then now, Qeela dh jumpa! introducing, Miracle Collagen Dust by Mira Kawaii Shop! :D


Miracle Collagen Dust ni adalah 100% pure collagen dust dari deep sea fish protein tau. Sebotol mengandungi 25gram, hanya RM35 for WM & RM45 EM. Banyak kebaikannya, antaranya :-
√ Memberi seri pada kulit
√ Menghaluskan liang roma
√ Mencantikkan kuku & rambut
√ Menganjalkan kulit
√ Melegakan Arthritis & lenguh
√ Merawat kutikel kuku yg rosak
√ Merawat tona tak sekata
√ Menjadikan badan lebih bertenaga
√ Mengurangkan minyak berlebihan
√ Merawat garis halus & kedutan

Kalau uolls nak tau, cara consume pon senang tau selain sgt pelbagai boleh mengikut kesukaan/kesenangan kita. :D
As for me, Qeela guna 3 cara consumption.
1) daily consumption
- Qeela makan 1 sudu Miracle Collagen Dust every morning before breakfast & 1 sudu lagi before tidur.
Kalau uolls tak boleh nk telan cmtu je boleh mix dengan air/juice/food asalkan yg tak panas yea! ☺

2) Beauty Masker
- Qeela buat masker tmbh dgn Miracle Collagen Dust ni, pakai around 2x seminggu sebelum tidur. best! muka pun jadi lembut & makin bersih berseri je ☺ cara pun senang je, cmni yea:-

bahan2: 1 biji telur, 1 sudu madu asli (kalau ada) & 2 sudu Miracle Collagen Dust

Caranya:
a) gaulkan perlahan2 semua bahan tersebut sehingga sebati, jgn smpai terlalu berbuih yea


b) cuci muka dahulu, keringkan then sapu masker
c) buat urutan unt lancarkan aliran drh & penyerapan maksimum kolagen. sambil sapu & urut tu sambil selawat ke atas Nabi Muhammad SAW & doa supaya segala mslh kulit hilang/pulih.
insyaAllah kalau konsisten amalkan wajah boleh bersih & berseri serta sihat tanpa gunakan bahan kimia ☺

Dan cara terakhir Qeela guna adalah
3) Spray Menyegarkan
- senang & menjimatkan jugk! hanya masukkan air sejuk/biasa ke dlm botol spray yg diberi, tambahkan 1 sudu Miracle Collagen Dust kemudian goncang hingga sebati. Spray pada bahagian yg diingini. Baki spray boleh disimpan dlm fridge ☺
Memang menyegarkan, dan memberi kesan kebaikan pada kulit juga tau! :D

Banyak lagi cara lain yg korg boleh buat unt consume, ikut pada kesukaan & keselesaan masing2 kan. Korg boleh serbu di details bwh ni unt tengok segala testimoni, info produk etc & jugk if nak tny pape or even order! hehe. sorry Qeela xdpt nk backlink sbb xboleh jd pulak gune phone ni, bnyk kali try dh. sorry yea, korg copy paste pon boleh kan huhu. ni yea:-

Facebook : Mira Kawaii Shop
Instagram : @mirakawaiishop / #mirakawaiishop
contact number : 019 3694896 (whatsapp)

Anyways ni gambar testimoni Qeela before & after consume Miracle Collagen Dust ni sendiri.

Tengok ni, dengan jerawat seketul & merah2 kesan allergic tgh naik

tadaa! jerawat mmg mengecut xjd keluar,
kesan allergic pun licin bersih. yayyy hehe!



bawah ni pulak kesan allergic di bahagian tangan Qeela,
sebelum dan selepas. haa nampak kan kesannya ☺



Thank you Mira, Qeela memang berpuas hati dengan Miracle Collagen Dust ni.☺
Bukan setakat pulihkan kesan allergic tu, kulit Qeela pun makin bersih & lembut, rambut pun dah makin kurang gugur, badan pun rasa makin best. Serious berbaloi sgt lah cuba kan hehe :D Korg pon boleh tgk sendiri kan, gmbar2 tu semua Qeela tak edit tau except letak words tu je. And since mmg pure collagen, takde bhn kimia etc, so mmg thorbaekk la kan! :D

Sekian sahaja #productreviewbyqa kali ni. Bagi sesiapa yg nak Qeela review pape boleh contact Qeela di instagram : evathechoms or boleh email ke qeelaaini@gmail.com ☺

Thank you for reading & have a great day ahead guys! ❤

4 comments:

  1. Alhamdulillah serasi..istiqhomah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, hehe..yup masker dgn spray still ada, just nk kena topup collagen tu je unt daily pny consume tu hehe.

      Delete
  2. hai awak,,congratulations on the positive effects!!
    kite datang sini sebab nak baca pasal collagen ni..kite baru je order, tak sabar nak pakai..
    hope dapat result positive macam awak juga =)

    ReplyDelete
  3. Nice product here...

    ReplyDelete

Got something in your mind?
Shout here! :)