Dec 16, 2015

Bucketlist Seorang Mama

Salam & hello lovelies!

Today Qeela nak share few stories & juga mohon bantuan anyone yang bermurah hati untuk tolong. hehe.

Firstly, nak share about last week. Alhamdulillah, ada rezeki untuk my daughter, Eva, menang contest dan pergi ke Istana Budaya untuk menyaksikan Hi5 House Of Dreams Live in Concert!



Tak sangka sangat boleh menang actually, sebab video yang Qeela upload tu dia macam tengah malu2 jugak lagi sebab Qeela record dia dance and sing along lagu Hi5 favourite dia, LOVE. hehe. Nak dance pon malu2, ha tengoklah tu. :)

video

Tapi alhamdulillah, Allah perkenankan niat & bucketlist Qeela untuk Eva kali ni. Kalau nak tunggu kami belikan, memang tak mampu lah nak bagi dia VIP ticket dan bawak tengok show tu kan..So, memang niat untuk dia dan family, sebab bila dapat ni, macam dah tolong hubby jugaklah kan, sebab kesian hubs kerja keras untuk provide & try the best for us, so, bila dapat tolong dapatkan ticked off bucketlist sendiri, then tengok diorang happy sangat dapat new experiences, memang tak ternilai rasanya. :')

Al maklumlah, bila tak mampu, at least Qeela nak cuba usaha dari cara & medium lain yang boleh. Contoh yang paling senang, daripada media sosial ni la..any contest dari instagram ke, facebook or web, even blogging, any peluang yang agak2 boleh, cuba jela kan. Sekarang pun tengah ada a few lagi on going contest yang Qeela masuk, berkaitan bucketlist Qeela & bucketlist untuk Eva jugak..hopefully adalah rezeki jugak kan..selalunya memang luck tak lekat kat Qeela if bab contest2 or nak dapat peluang ni, sampai kadang2 ada jugak nak give up, tapi then hope tu still ada dan bila pandang muka Eva, I was like, 'Ah cuba jelah kot2 ada rezeki dia.' :)

Hi5 concert tu, Eva memang totally enjoy & happy sangat dapat pergi, then bawak dia jalan2, kebetulan kat Mid Valley tengah ada chrismas punya props tu memang di suka tengok hehe. So totally on that day memang hari untuk dia. Puas tengok, dance & sing along dengan Hi5, siap belikan dia satu 'souvenir', then balik rumah pun tetap melayan Hi5 lagi hehe penangan best sangat tengok live agaknya tak puas. hehe. Here Qeela attached sekali few gambar & video masa concert tu di bawah yea, or uolls boleh tengok di instagram Qeela - evathechoms (anyone yang nak follow & nak followback if Qeela xfollowback lagi boleh mention and I will followback no worries - usually if dekat bio uolls ada letak link blog mmg Qeela terus followback hehe) ;)
Seriously, thanks a lot Malaysia Airlines & sis Farah Waheda atas peluang tersebut! Eva memang happy sangat! :D





video


Another bucketlist for Eva, actually teringin sngat nak bawak dia pergi USS, then jalan2 area Singapore macam Jurong Birdpark, Waterworld etc tu kan. sebab mesti dia suka jalan2 & tengok macam2 kat sana tu, especially USS yang lain sikit dari yang ada kat sini kan..sebab masa dapat bawak dia pergi Sunway Lagoon tu pun dia happy sangat dapat mandi manda & tengok haiwan2 di sana. :D
Well actually theme park yang kat sini pun banyak lagi yang belum ada rezeki nak bawa dia, so theme park thingy tu memang dalam bucketlist for Eva. Other, nak bawa dia jalan2, holiday vacation merata2, sebab kesian jugak if dapat berjalan pun asyik kat mall, or dekat2 rumah, or sekali sekala pantai / swimming, so nak luaskan pandangan dia jugak untuk dia having fun with new experience jugak kan..So those antara bucketlist for Eva yang paling on top la huhu.
Sekarang ni, hubby tengah focus untuk duit for incoming baby kami, so tu jugaklah yang buat niat nak membantu cara camni membuak2 jugak. Sebab penat hubby kerja, kalau dapat bawak diorang pergi mana2, mesti diorang happy sangat & hubby pun dapat lapangkan fikiran sikit kan, sian hubs susah payah to provide the best he can for us. :')  So since Qeela bukanlah siapa2 untuk dapat disponsor or diberi peluang job review any places, hanya dengan contest jelah harapan Qeela, chewahh hehe.

Okay panjangnya dah bercerita. Sorry if boring guys hehe. Okay here's yang Qeela nak mohon bantuan tu. Minta tolong like gambar Eva je kat post Qeela di page Kool Kidz Malaysia tu..hehe..tak susah kan uolls..hehe..yang ni untuk Eva, sebab kalau menang, bolehlah bawak dia pergi Legoland, hehe! So anyone yang bermurah hati tolong like  DI SINI yea ;)

Terima kasih tak terhingga buat yang sudi membaca, sudi menyinggah lagi blog ni, sudi tolong like & thanks again jugak yang tak terhingga kepada Malaysia Airlines & kak Farah. Thank you so much!

InsyaAllah, till next time lovelies! Have a great day ahead! ☺

2 comments:

Got something in your mind?
Shout here! :)