Aug 8, 2017

Pernah Dengar Henna Eyebrows Tak?

Salam & Hello lovelies!

Today, Qeela nak share some news yang kinda latest and I bet most of you guys mesti first time dengar ni hehe. You guys pernah dengar Henna Eyebrows or Inai Kening tak?

Haa actually, these few weeks I've been trying #hennaeyebrows, and u guys know what, I'm totally happy and satisfied with it! 

Memang best sebab dengan Henna Eyebrows ni, dah banyak menjimatkan masa, menyenangkan kerja & confident jee Qeela rasa sebab eyebrows Qeela dah sentiasa visible, tak payah susah-susah nak lukis-lukis  anytime or whenever lagi hahahaha. 

Paling best sebab totally Muslim friendly, yelah nama pun #inaikening kan so bila nak solat or mandi manda and everything totally no problemo, haa tengoklaa gambar-gambar yang Qeela share below tuu, memang cengginii pakai diaa hehe πŸ‘πŸΏπŸ˜ 

Henna Eyebrows ni you guys just pakai sekali je, then boleh tahan seminggu or lebih before kena pakai balik. Satu bekas ni memang berbulan boleh tahan / pakai tau, so it's definitely very #recommended, practical, menyenangkan & menjimatkan sangat tauu! 

Buat geng-geng takde kening mcm I ni, or jenis yang malas nak beriya makeup everytime nak keluar, or jenis yang selalu rushing nak keluar but nak jugak/wajib buat kening bila nak keluar tu kan, ha molek sangatlah you guys guna #eyebrowhenna ni jee 😁 

Nak pakai pon senang sangat je! 
1) You guys lukis bentuk kening yang you all nak or bersesuaian dengan you all. Boleh apply concealer jugak untuk nampak lagi kemas tak comot2 nanti
2) Apply Henna Eyebrow ni using eyebrow brush. Make sure kena kulit jugak / apply evenly tau jangan laa lompong2 pulak heheh apply smoothly yea 
3) Tunggu 5 minit or lagi lama lagi bagus sebab lagi pekat & tahan lama nanti
4) Lap dengan wipes / wet tissue. Siap! 😁

Haa senang jee kan. Sekali apply ni boleh tahan seminggu or lebih lagi, depends dengan jenis kulit or cara penjagaan muka you guys. And janganlah pulak uolls pegi apply segala chemicals stuff ke ape kat kening tu pulak nanti memang cepatlaa dia pudar kan heheh. Takat wudhuk, or basuh muka ke okaylaa. 

So, sesiapa yang berminat nak beli, silalah beli di instagram @thecubbyrehab yee uolls! or whatsapp terus 0162531170 pon bolehh. Harganya RM30 je satu siap dapat free postage lagi now tau, haa memang berbaloi-baloi dan totally senang hidup hahaha πŸ˜†πŸ‘πŸΏπŸ‘πŸΏπŸ’–πŸ’–

P/S : Qeela baru try #rosetyarafoundation haritu jugak, memang niceee jugak pakai diaa tauu hehe. Pakai berjam2 pon tahan. Muka tak cakey, tak melekit, tak oxidised, even bila berpeluh pon tak kacau foundation tu even tak pakai setting spray tau! So yes memang best jugak πŸ‘πŸΏπŸ˜ 
For Rosetyara foundation ni pon uolls boleh beli from @thecubbyrehab yea, totally original, ada trial mini and ada full size. Alah macam2 lagii ada lah guys, pergi jee usha k? Memang tak rugi dan insyaAllah puas hati tauu πŸ˜πŸ’–

Thank you for reading! Hope post Qeela kali ni banyak membantu. Have a great week ahead lovelies! ❤







Gambar ni masa Qeela guna Henna Eyebrow, Foundation Rosetyara, and Lipstick Dior + Mac, that's all. Saja nak testing tak pakai setting spray and other makeup, so ni after berpeluh jugak jalan2 kat Pesta Durian haritu hehe. Tengok muka maintain & Still feels awesome memang best foundation ni πŸ‘πŸΏπŸ˜❤
Tengok ni Qeela main air mandi manda pon takdehal uolls weehuuu 😁❤πŸ‘πŸΏπŸ‘πŸΏ
All makeup yg Qeela guna in this pic dari brushes, sponge etc ke makeup2 yang diapply boleh dapatkan from @thecubbyrehab tau!