Beli, Derma dan Menang Duit Raya RM3000 dengan Sofea Rose!

Salam dan Hi dearies!

😍 DISCOUNT CODE KHAS UNTUK SEMUA! READ MORE BELOW YEA 😍

Yasss good news untuk you guys, especially bagi peminat koleksi hijab dan pakaian trendy dari jenama Sofea Rose, haa you guys ada chance tau untuk memenangi hadiah duit raya berupa wang tunai sebanyak RM3000! Fuh seronok tengok jumlah tu kan, yelah kalau menang jumlah tu memang sangat membantu dah kan untuk settlekan pelbagai hal, tak kiralah sama ada buat duit untuk bayar pelbagai bil ke, duit barang dapur, duit belanja untuk mak ayah ke, ish macam-macam lah kan.


Ahaa bagi yang baru je mendengar jenama Sofea Rose ni, FYI, Sofea Rose ni mula mencipta nama pada tahun 2014 yang lepas dan aktif dengan gaya Art To Wear yang digayakan di pentas antarabangsa seperti London (pada tahun 2016) dan juga Madrid (pada tahun 2017). Selepas itu, empayar Sofea Rose ini terus melebar dengan terpatrinya collaboration untuk koleksi Sofea Rose x Erra Fazira melalui pelancaran The Primadonna series mereka. I dah tengok koleksi The Primadonna tu memang cantik-cantik tau semua, rambang mata haha! Haruslah kan nama pun kerjasama dengan primadonna kita, Erra Fazira.

Tahun ini, Sofea Rose bekerjasama dengan Diana Danielle pula bagi Sofea Rose x Diana Danielle Grandeur Raya 2020, yang mana menampilkan 40 pilihan koleksi raya bergaya mewah namun pada harga yang mampu milik. Bagi Sofea Rose hanyalah satu, iaitu Kemewahan Milik Semua. You guys boleh tengok a few koleksi raya tersebut seperti dalam gambar yang I dah sediakan di bawah ni yea :







Alright back to the RM3000, hehe let me share more details berkenaan program duit raya tu pula yea. Menerusi program #duitrayaSofeaRose ni, pihak Sofea Rose ingin mencari seorang pemenang bertuah yang mana pemenang tersebut nanti akan menerima duit raya sebanyak RM500 selama 6 bulan berturut-turut, yakni berjumlah RM3000 sepanjang 6 bulan tersebut! Eh siapa tak nak kan kalau dapat free je extra RM500 masuk ke dalam account bank setiap bulan selama 6 bulan, betul tak?!

Hehe haa cara nak join pon senang je tau, you guys just perlu membuat pembelian minima sebanyak RM109 melalui :

1) Websitewww.sofearose.com

2) Facebook@sofearose

3) Instagram@sofearose_hq

4) Agent ataupun Dropshipper yang berdaftar 

Yang bestnya, you guys akan dapat dua penyertaan tau if you guys menjadi pembeli yang terawal. Dua penyertaan tu bermaksud you guys dapat dua kali ganda peluang untuk memenangi duit raya RM3000 tu! So memang haruslah rebut peluang berganda tu kan sambil-sambil nak bershopping raya di Sofea Rose tu hehee.


Bagi yang dah join or bercadang nak join tu, jangan risau tau sebab pemilihan pemenang nanti akan diadakan secara live oleh pihak Sofea Rose bagi menunjukkan ketelusan mereka dalam pemilihan pemenang kelak. You guys boleh nantikan Live tersebut di platform Instagram dan juga Facebook Sofea Rose yea, boleh rujuk link seperti yang disediakan di atas.

In addition, setiap pembelian you guys tu turut juga menyumbang ke Tabung Covid Sofea Rose tau yang mana telah dilancarkan baru-baru ini. Sebanyak 5% dari hasil jualan digunakan untuk membantu keluarga yang terkesan dan kurang berkemampuan ataupun kurang bernasib baik akibat terkesan dengan Covid19 ini. Selain itu, Sofea Rose juga telah membubarkan yuran pendaftaran sebagai dropship bagi meringankan beban mereka yang terkesan dengan Covid19 ni untuk mencari pendapatan sampingan.

Beli tudung dapat bookmark sekali, nice! 

 Knowledge is the key of beauty ❤️ #SRQueen + bibliophile here hehe! 

Justeru itu, jom kita support jenama dan usaha Sofea Rose tu semua okay? Yelah since bershopping tu, mana tahu ada rezeki dapat menang RM3000 tu pula kan. Sambil membeli tu, dapat juga laa bersedekah buat yang memerlukan, haa bagus kan. Paling penting, you guys membeli produk yang best dan berkualiti tau, design semua dah la cantik-cantik belaka pula tu hehe insyaAllah pasti puas hati dengan Sofea Rose. Eh you guys jangan tak tau dah la sekarang ni tengah ada promo dan sale di website Sofea Rose tau, contohnya promo beli 2 for RM109 only!




Nak lagi best? Haaa ada hadiah special untuk pembaca blog I ni okay. You guys boleh dapat DISCOUNT sebanyak 10% untuk pembelian you guys tu nanti, tak kiralah you guys nak beli tudung ke, baju raya ke, boleh gunakan COUPON CODE ni yea : QEELA10 masa you guys nak check out pembelian nanti okay. Haa best kan dapat saving more dengan discount khas untuk you guys tuu? Hehee.

Okayy guys I think ni je perutusan I for now yea hehe. Hopefully entry blog I ni beneficial la juga untuk you guys semua kan, lagi-lagi buat peminat Sofea Rose, ataupun yang baru nak mencuba jenama Sofea Rose ni. Jangan malu-malu gunakan coupon discount tu yea, as thank you juga tu buat semua yang sudi singgah dan baca kat sini kan hehe. Apa-apa pun, keep calm and stay at home tau, insyaAllah mudah-mudahan semuanya akan kembali seperti biasa. Selamat menyambut Ramadhan yang bakal tiba and stay safe okay! Till next time lovelies! ❤️






Naelofar Has Joined Shopee, Finally Yayy!

Salam and Hiii lovelies!

Any Naelofarbabes and Shopee MY addict here? Heheee if you are both like me, this news might get to you jubilantly! Indeed, I just found out that Naelofar Official Store has just joining Shopee few days ago! Why am I so excited? Well, when my favourite brands are on my favourite e-commerce platform, that’s make my online shopping experience better, don’t you think? Hehe.


Alright yes I used to purchase Naelofar (hijab mostly) from their own website and app, and even at Zalora too for their Naelofar for Zalora hijab. Well now with this added and expanded platform to choose, I think it’s great for everyone.

Gotta say that shopping at Shopee is great by far, with the vouchers, coins and free shipping that can be redeem, that makes me save more when make my purchase. Besides that, they offered that protective programme (sorry I forgot what the exact terms) in which Shopee will hold our payment until we confirmed that we had received the products that we purchase, in order to avoid being scammed by sellers there in case we didn’t choose sellers from Shopee Mall (which confirmed 100% authentic). Hence, I have no worries to shop since there are guarantee in this form. If there’s anything  happens, we’re likely to get our payment back safely. In addition, there are also shocking sale and all, aside from variety of items and affordable prices that we can choose there.


I immediately asked their official IG for confirmation the other day haha 



Okay back to Naelofar, hehe so yes I’m ecstatic that they are finally joining Shopee! You can find them with just clicking HERE okay and that will brings you directly to Naelofar Official page at Shopee. They already loads up their latest products as well but do note that some products are in limited quantity or variants left okay.

In addition, don’t forget to claim the Naelofar’s voucher at their Shopee page there since you can use that voucher for your purchase of over RM89. So I suggest you can grab their latest Naelofar Go Far collection such as Moda, in which had comes in 11 new colours. You can find the Moda collection to purchase HERE okayy! You better hurry because the voucher is only can be use until this 14/04/2020, with the amount of RM5 off. Well that’s better than nothing right, and my trick for more savings is that, I apply the free shipping voucher from Shopee and use my coins to deduct more from the total for more saving hehee!






Some other Naelofar products that you can find

Well, I guess that’s it hehe. To those whom already feeling the itch to grab Naelofar products, just click the link provided and you can directly shop there with ease hehe. Oh not to forget, in case you are a first timer there at Shopee , you can use my voucher code to get RM8 off of your first purchase okayy (t&c applied), just key in my code : QEELA236 at your check out later, and you’ll get that RM8 off, easy peasy hehee!

Example of the check out using vouchers and coins redeem. For this Moda, I manage to save RM11.59 yayy hehe. FYI, you can gain coins for every purchase and also checking in to Shopee everyday as well as playing their games okayy. 


May this will be such a great news to more of you too as I am indeed sharing it out of my own excitement hehe. May the info and my shopping tricks be beneficial to you all as well yea huhu. Feel free to share this news and till next time okay lovelies. Thanks for stopping by and stay safe! ❤️





Honey Butter Biscuits Ala Texas Chicken Recipe

Salam and Hi Lovelies!

It's been like the third week now we're on MCO so how's you guys been holding up? Hopefully you guys semua masih stabil yea despite kebosanan and everything sampai terkeluar segala creativity masing-masing tu kan haha. Alright as for me, I dah risau juga ni sebab asyik nak makan je hmm risau dah tengok keadaan perut huhuu.
Well this entry pon diilhamkan daripada hasil asyik nak makan tu je juga hehe.

Indeed I've been craving for Texas Chicken's Honey Butter Biscuits, which memang favourite I kalau makan Texas Chicken, si biscuits ni lah yang I nak dulu before makan the chickens etc haha. So, since stay at home je ni and there are no delivery available ke rumah I, memang buat sendiri jelah option nya kan.

Tbh kebetulan I ada came across the recipe kat Twitter haritu, so lagilah I nekad nak buat sendiri. Resipi ni ada credited to Melissa Mulen, from FB I think (sorry not sure since I jumpa kat Twitter sharing - people share gambar recipe with credit nama tu je). Thanks a lot pada tuan punya resipi tu dan jugak pada semua yang share kat Twitter tu hehee. I tengok memang simple sangat bahan yang diperlukan dan cara-cara nak buat dia tu tau. Meh tengok yee I dah siapkan olahan resipi with my side notes and siap buat tutorial video sekali tau untuk you all hehee :


Check out my video tutorial with recipe for this Honey Butter Biscuits
InsyaAllah those yang need tutorial senang sikit you guys nak ikot macam ni kan


HONEY BUTTER BISCUITS ALA TEXAS CHICKEN 

Ingredients : 

(A)
2 1/2 Cawan Tepung Gandum
4 Sudu Kecil Baking Powder
115g Butter (yang sejuk ye, and I cut into small cubes)
 2 Sudu Besar Gula (boleh adjust amount tu ikut taste masing-masing)

(B)
140ml Milk (I guna Fresh Milk)
2 Sudu Kecil Cuka (If nak guna lemon pon boleh)

Antara bahan-bahan yang digunakan.

Preparation : 

Gaulkan bahan-bahan (A)

dah jadi breadcrumbs texture

1. Gaulkan semua bahan-bahan di (A) sampai jadi macam breadcrumbs punya texture.

Add milk and vinegar (bahan B)


2. Campurkan bahan-bahan di (B) dan gaul lagi sampai sebati / jadi macam doh. Note that if you guys nak add 1 sudu kecil cream of tartar pon boleh yea, but I tak add pon dah lembut and fluffy je kejadiannya hehe.

Gaul mixture tu sampai jadi macam ni

Line up the dough kat tray untuk bake

3. Then dah siap doh tu, you guys just scoop & susun kat baking tray untuk dibakar. (guna tangan je pon boleh, lagi senang actually) Agak-agak la yea amount tu tak perlu banyak sangat, just nice je size dia and no need beriya nak bentukkan cantik-cantik juga okay. 
Jangan lupa sapu butter dulu kat baking tray you guys tu in case you guys tak guna baking sheet, untuk elakkan daripada dia melekat lepas bake nanti huhu.

4. Dah siap susun doh tu kat tray, bakar dalam oven dengan suhu 180 for 15 minutes.

Macam ni laa rupa dia lepas bake weehuu

5. After 15 minutes tu, keluarkan dulu and sapu butter + honey on top of each biscuits, then masukkan semula ke dalam oven, sambung bakar dengan suhu yang sama for around 5 minutes, then siap! hehee.

I think if you guys nak sapu honey + butter glaze tu dulu before bakar for 15 minutes tu pon okay jugak, since yang ni just add on je nak bagi biscuits tu nampak lagi cantik tertarik rupa dia sebiji sebentuk macam Texas Chicken punya biscuits tu kan hehe. Sebab masa first bakar tu (without the honey + butter glaze on top) rupa dia agak pale jugakla, tapi memang sedap dah tau hehe. So tambah glaze tu on top, lagi umphh la nampak dan rasa dia hehee.

Adudui sedapnyaaa dia warm tu, drizzle dengan honey then makan!

Lembut di dalam okayy! Luar pon takdela keras hehe just nice la yeaa

Untuk satu adunan yang ni, I dapat around 25 biscuits in total. Masa dia warm, fresh from oven tu, you guys drizzle dengan honey, then ngap laa makan, fuhh serious sedap oii hehee! Memang puas hati & craving pon macam dah cure gittewww ahaha lepas buat sendiri ni. Hasilnya memang lembut dan sedap, banyak pon banyak jugak tu dapat untuk satu adunan tu kan so I siap boleh buat stock untuk makan for tea time ke breakfast ke, yeah stock untuk snacking anytime la katakan. Just simpan dalam balang kuih raya tu je, then bila-bila nak repeat makan, makan terus gitu je pon sedap without needed to reheat ke apa. Settle hehe.

Mmhmm ni rupa dia I bagi close up sikit hehe

Honey Butter Biscuits in line ready to be eaten!

FYI untuk 2 sudu gula dalam adunan tu tadi, for me okaylaa sebab nanti ada tambah madu tu kan so balance lah rasa dia tak terlalu manis for me. If you guys nak rasa makan gitu pon dah rasa manis dia, tambahlah lagi amount gula tu yea since I think you'll rasa macam tawar kot if 2 sudu gula tu. Yet indeed for me, 2 sudu tu cukup dah since I lagi prefer add honey drizzle tu je masa nak makan, fefeeling less guilty lah kononnya jugak huhuu.

In addition, if you guys nak tambah chocolate chip ke, kismis ke, pon boleh jugak, masuk jugak rasa dia tu nanti heheh jadi macam scones la gitu kan. Well dari basic recipe ni I think macam-macam boleh buat, ikut suka you all laa kan nak twist macam mana ikut tekak you all semua. Bahan-bahan pun simple, nak buat pun senang sangat dah tu kan hehe. I share basic recipe je, you guys nak adjust bagi lagi best ke terpulang okayy, nanti feel free to share kat I jugak kat comment sini or tag I kat IG ke apa kan kot-kot I boleh ikut olahan recipe you guys tu pulak nanti kan hehee.

Well, I hope sharing I ni bermanfaat la yea untuk semua. Serious senang je kan nak buat hehe. Selamat mencuba yeaa bagi yang nak try tuu nanti & thanks a lot for stopping by yea semua. Stay safe and have a great week ahead lovelies, till next time insyaAllah! 



Iphone How To : Screenshot with phone frame

Salam & Hello guys!

Alright not sure if you guys get the title but mesti ada yang pernah nampak or maybe tau,
macam mana cara nak buat gambar yang kita screenshot tu ada bingkai phone kita sekali, kan?
Actually I think dah lama rasanya kewujudan style gambar macam tu kita jumpa kan especially bila tengok testimoni products ke apa tu kan, haa perasan tak? 

Ni diaa siap phone frame tuu


Okay so haritu I adalaa suka-suka join post gambar mcm tu version wallpaper di satu posting di group FB ni, saja laa masing-masing ahli group layan share gambar wallpaper masing-masing through comment kat thread tu kan. Hmm layan jugak actually ye tengok style wallpaper orang lain ni haha. Well yelah dah tengah tak buat apa tu kan so mana tau kot nak tukar wallpaper sendiri pulak, bolehla usha mana yang cantik ke kat situ kan hehe.

Alright so, lepas I post gambar, ada yang reply tanya macam mana cara buat style gambar screenshot macam tu..Then I perasan ramai jugak ye yang tak tahu lagi cara nak buat kan so I think okay jugak if share kat sini kan.

Simple je nak buat tau actually, first of all, untuk yg dah update IOS 13 ke atas mesti dah ada app Shortcuts kan? Haa sebab nak buat tu kita guna app Shortcuts tu je so kalau belum ada & belum update, better la you guys update & siap ada app tu dulu okayy.

Ni yea app Shortcuts tu

Then, you guys pergi ke setting, pilih Shortcuts tu, and set kan ‘Allow untrusted shortcuts’
okay. Setting tu you guys boleh jumpa under Sharing Security, boleh rujuk gambar ye.
Lepas dah set kat setting Shortcuts tu, you guys buka app Shortcuts tu, and run dulu anything
dalam tu, contohnya you guys add alarm ke, buat shortcut untuk call ke, ha gitu.
Just click dekat ‘create shortcut’ tu pon boleh, or you guys boleh usha dulu since dia ada
siapkan banyak jugak suggestion shortcut yang boleh di add / di buat based from your lifestyle
and all. Contohnya boleh rujuk gambar jugak yea.

Setting —> Shortcuts —> Allow untrusted shortcuts

Contoh yea, you guys add alarm on 7 ke, add untuk call, or just add lain-lain yg bersesuaian kat create shortcut tu. Then, dah run anything 
kat situ barulah you guys boleh add untuk frame thingy tu okay. 

Alright lepas dah run set apa-apa shortcut and all tu, barulah you guys boleh nak buat
yang style frame I cakapkan tu. You guys click SINI (for frame media kit etc tu) , nanti dia akan pop up details media kit frame tu, you guys scroll sampai bawah sekali, you guys akan jumpa pilihan untuk ‘add untrusted shortcuts’ ataupun cancel, you guys pilih ‘Add untrusted shortcuts’ tu okay.
Then dia akan di add ke shortcuts item you guys as Screenshot Frames IOS tu (jadi macam dalam gambar di atas tu yea yg ada tanda red tick tu).

Okay now, you guys open frame media (click je kat Screenshot Frames IOS) tu tadi, akan ada pop up untuk allow access to photo / album etc tu, you guys pilih allow okay. Then automatically dah masuk dalam album you guys, so just pilih je gambar mana yang you guys nak, satu ke dua ke, boleh je okay. Dah pilih and tekan done, tunggu dia siapkan gambar frame and voila, dah nampak depan mata kan kejadiannya tu hehe. So you guys pilih save image, dia akan save ke album you guys. Dah siappp hehee.


These are antara things yg you guys boleh explore and add to shortcuts jugak okay

Haa senang jee kan? Nanti explore lagi, sebab macam-macam lagi boleh buat kat shortcuts tu tau. Contoh, I ada shortcut untuk add alarm tu kan, senang je nanti I just cakap kat Siri “Alarm on 7”, so dia akan automatic set kan alarm I at 7am for tomorrow, without the need untuk I ambil my phone, open it, go ke alarm and set. Just cakap je, dah settle hihuu. Senang especially pada those yang selalu juga terlupa nak set alarm ke apa kan, so while ingat tu esok kena bangun pukul 7 ke apa, ha teruslah suruh Siri set kan je alarm tu without perlu susun full sentence haha. Memang convenient kan ada shortcuts ni hehee.

Untuk frame phone tu nanti actually if nak pilih colour phone etc pon boleh, ikot suka you all lah ye hehe. Nanti you all explore la. Selain frame ni, banyak lagi benda-benda yang macam bagus / convenient jugak untuk di add dalam Shortcuts app tu, contohnya shortcut untuk save video dari Youtube, shortcut untuk buat grid frame (gambar jadi tersusun berderet in one pic, ha yang tu pon cantik jugak tu hehe) and more. Ala tu semua you guys boleh google je for top 10 ke top 20 ke things to add to your Shortcuts app, then nanti pilihla mana yang berkenan kan daripada banyak-banyak link sharing to add tu okayy hehe.

Alright, if you guys dah dapat try buat, jemputlah share hasilnya jugak yea kat sini, or nak tag kat igstory ke pe pon ok jee, nice jugak if dapat tengok kan, just for fun di kala #mco ni kan hehe. I hope sharing I ni membantu la jugak sedikit sebanyak ye. Selamat mencuba and stay safe duduk diam-diam di rumah tu yeaa, till next time guys! ❤️ 


QeelaAini:RandomRainbow. Powered by Blogger.

Meet The Author

My photo
A Lifestyle mommy blogger whom into beauty, fashion, parenting, travel, food, motivation, gadget, event/entertainment, health, reviews, and many more! For any collaboration / review / invites / inquiries, feel free to email me at : qeelaaini@gmail.com Thank You!

Follow by Email

SushiVids!

They Are The Best!

Total Pageviews

Choose Your Own Language :)

My Group

My Group

My Page Rank

Live.Life.

Live.Life.