Jom Tengok Pelbagai Promosi di PG Mall!

Salam & Hi Lovelies! 

PG MALL WOW STORE DENGAN FREE SHIPPING

Alright anyone here pernah shopping di PG Mall? Or you guys belum try lagi or maybe takat pernah dengar or whatnot je? Ahaa no worries this time I nak share with you all regarding PG Mall and their latest promo yang sedang berlangsung sekarang ni okayy so let's roll hehee! 

WHAT IS PG MALL? 

Okay to those yang belum pernah dengar mengenai PG Mall ni, FYI, PG Mall ni sebenarnya adalah salah satu platform e-commerce di Malaysia yang mana ianya merupakan satu-satunya local E-Commerce kita dengan ranking as TOP 3 E-Commerce Site di IPrice Insight report (RUJUK SINI)!! 

Terdapat pelbagai jenis barangan dalam pelbagai kategori yang you guys boleh dapatkan di PG Mall, antaranya adalah barangan elektronik, groceries, snacks, pakaian, barangan kecantikan, barangan kanak-kanak, pelbagai barangan kemas termasuklah gold bar, dan macam-macam lagi. Nak tahu apa lagi yang best? Haa di PG Mall ni, segala bentuk bayaran dalam e-wallet dan transaksi online diterima okayy so memang mudah nak check out bila membeli belah di sana hehe. 

Berikut adalah link yang you guys boleh terjah untuk more info ataupun melawat PG Mall ni yea :-

Websitewww.pgmall.my 

Facebookwww.facebook.com/PGMallMalaysia 

Instagramwww.instagram.com/pgmall.my/ 

P/S : Bagi yang baru nak mendaftar akaun di PG Mall, you guys boleh gunakan referral link I ni juga yea : KLIK SINI UNTUK DAFTAR DI PG MALL

KENAPA PERLU CUCI MATA DI PG MALL? 

Okay now that you guys dah tahu serba sedikit mengenai PG Mall ni kan, jom tengok apa pula promo yang ada tu yea! Seriously memang tengah banyak betul promosi yang sedang berlangsung di PG Mall sekarang ni tau, so those yang suka shopping online tu, bolehlah cuci mata di sana dulu. Al maklumlah, bila banyak promo kat satu tempat ni yang kita rasa berbaloi-baloi nak shopping kan, of course more saving itulah yang kita mahukan betul tak hehee! 

Selain itu, ada pelbagai lagi yang PG Mall offer seperti diskaun untuk promosi #ShopMalaysiaOnline, Coupons diskaun untuk promosi Proudly Local, dan lain-lain. Semua offer ini termasuklah untuk both New Shopper dan juga Existing Shopper di platform PG Mall, haa best kan! You guys boleh tengok contoh screenshots ni yea before kita move on ke Promo Hot mereka next hehe :- 




Haa dah berpeluh tengok macam-macam sebab kenapa you guys kena check out PG Mall ni kan? Ish ish banyakkkk lagi promo menanti ni tauu. Alright now, jom ke Promo highlight yang dari tadi I nak share tu pula yeaa hehe :- 

WOW STORE : FREE SHIPPING 

Firstly, Promosi WOW Store di mana terdapat pelbagai jenis store / brand dalam pelbagai kategori seperti Elektronik, Mobile, Buku, Pakaian, Alatan Dapur dan Rumah, Barangan Bayi / Kanak-kanak, dan macam-macam lagi, yang menawarkan diskaun sebanyak Up To 80% OFF STOREWIDE beserta Daily Free Shipping (with minimum spend RM30 jee) dan juga Cash Back sehingga 3.5% okayy! Menarik bukan? 

[[EXTRA!!]]

Yass di bawah ni I siap list kan TOP Merchant yang participate for Free Shipping tu so you guys boleh save siap-siap dulu coupon code untuk kategori Wow Store : Free Shipping ni okayy. You guys boleh klik terus nama store tersebut untuk tengok barangan mereka, dan coupon code pula seperti yang disenarikan di sebelah nama kedai tersebut okay :-

1. BIG SPOON KITCHENWARE ~ coupon code : SPOONFREE 

2. Fren Store ~ coupon code : FRENFREE 

3. Softlove Malaysia ~ coupon code : SOFTFREE 

4. HI STYLE MALAYSIA ~ coupon code : STYLEFREE 

5. Teng Mobile ~ coupon code : TENGFREE 

6. Shop X ~ coupon code : SHOPXFREE 

7. WangZheng Care ~ coupon code : WZHENGFREE 

8. Mamami Health Food ~ coupon code : MAMAFREE 

9. Perma Glass ~ coupon code : PERMAFREE 

10. Altron Mall ~ coupon code : ATRNFREE 

11. Butik Bos Official Store ~ coupon code : BUTIKFREE 

12. VV Mall ~ coupon code : VVMALLFREE 

13. WJS ~ coupon code : WJSFREE 

14. Jazz & Co ~ coupon code : JAZZCOFREE 

15. WPM ~ coupon code : WPMFREE 

16. Dr Morita ~ coupon code : MORITAFREE 

17. Aromate ~ coupon code : AROFREE 

Contoh promosi yang ada untuk Wow Store : Free Shipping 


SUPER BRAND SALES


Okay next promo adalah this Super Brand Sales yang mana ianya berlangsung bermula dari 21 September 2020 yang lalu sehingga 30 September 2020 ini sahaja tau guys! You guys should check this out sebab boleh dapat RM20 OFF with minimum spend of RM50 untuk pelbagai jenis barangan menarik dari brand terkemuka seperti Nestle, Gintell, Vivo, G2000, Revlon, Old Town, P&G, Focus Point, Hurix, 4S Professional, dan Pineng.

Klik link ini >> https://pgmall.my/superbrand-powerseller untuk tengok apa yang ada dan jangan lupa discount code ini >> PGSUPER << untuk menikmati RM20 Off tu yeaa! You guys boleh tengok contoh screenshots di bawah untuk promosi Super Brand Sales ni, best tauu! 


haa nampak tak betapa savingnya tuu guys! 


HEALTH & BEAUTY ESSENTIAL WEEK 

 

Okay yang ni confirm para wanita paling suka kan hehee. Promosi ini berlangsung dari 15 September 2020 yang lalu sehinggalah 30 September 2020 ini sahaja tau, jangan risau masih ada masa lagi ni untuk dapatkan ataupun topup pelbagai barangan penjagaan diri dan kecantikan dari hujung rambut ke hujung kaki gittuuu hehe. 

FYI, dengan pembelian minima sebanyak RM100, you guys boleh dapat diskaun sebanyak RM25 tau! Ditambah pula lagi dengan adanya Free Shipping juga ( do note that it capped at RM4 okay) untuk you guys, so siapa yang selalu beli sekali banyak dan pelbagai tu, ataupun yang selalu combine order sekali pembelian tu, memang eloklah jenguk-jenguk ke sini kan. 

Banyak pilihan dari brand terkemuka yang ada juga tau untuk both wanita dan lelaki, antaranya SK-II, Blackmores, Son & Park, Burberry, Calvin Klein, Innisfree, Aramis, Philips, Cosrx, Mamonde, Kocostar, fuhh serious banyak lagi guys better you guys check out sendiri okayy haha.  

Klik link ini >> https://pgmall.my/healthandbeauty-essentials-week << dan save siap-siap yea code voucher ini juga >> LOVEPGHB25 << Bawah ni I share contoh screenshot untuk contoh barangan beserta harga sale okay. Mind you that itu baru sikit tauu heheh. 




Okayy super loveee kan dengan pelbagai promo yang disaji untuk you guys tu kan di PG Mall ni?! So apa lagi guys, jom download apps PG Mall ataupun boleh klik link website PG Mall ini untuk start cuci mata dan jommm shopping di PG Mall! 

Sekian sahaja sharing I untuk kali ini, mudah-mudahan ada manfaatnya untuk semua insyaAllah. Thanks a lot yea guys for stopping by, may you all will have a great week ahead and take care okayy! 

❤️

#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #FreeShipping #Wowstore #Superbrandsales #health&beautyessentials 



Aquaria KLCC Fast Lane Tips and Deets!

Olla lovelies! 

Hehe okayy so our mini staycation details continued here for the Aquaria KLCC visit. Seriously, what I did literally made our visits easier and smooth upon that day, which was on weekend. To be honest, the queue is like crazy upon our arrival that day, well, it's weekend right, gotta expect that. My hubs literally thanked me for get it settled smoothly so that we can just directly enter without any hustle and worries hehee.


Shark wefie! Weehuuu

Not sure if you guys know, but since from our observation, and there are also some friends that asks, hence I think it'll be great to share the deets here regarding how and where to get the cheaper entrance tickets without the need to queue to enter as well. 

Alright, so upon planning our mini staycation, we decided to buy Aquaria KLCC tickets online. I've search for the best price offered across lots of platform, and finally found this agent on Shopee which I think is okay to try based from their great reviews. FYI, they are not only selling tickets for Aquaria, but various other fun attraction that you can get at promo price too! Gotta say that it definitely worth it to save / like and followed them for future vacay activities and staycation hehe. You guys can check them out via these links below here yea : 

Aquaria KLCC ticketsCLICK HERE 

Seller's PageCHECK IT OUT!

They offered the entry tickets for only RM21.70 for children (instead of RM39 per pax), and RM31.70 (instead of RM49 per pax) for adults. Those got us saving much right! Indeed they're trusted agents as upon purchasing, they promptly replied my chats and after I made my payment, they emailed me the tickets within just few minutes! I love how fast they assist their customers and they even suggest to us to make a booking at Aquaria so that we can get in for sure at the time and date that we want without worries and everything. 

So basically, the trick to get in without the need to queue and to be sure that you can enter at that preferred day (because do note that Aquaria KLCC only open for 400 visitors per day, so yes first come first serve especially on weekend) is that, after you buy your tickets via your preferred platform (mine is definitely this agent, which I totally recommended), and then you go to Aquaria booking page HERE to book your preferred visits. 

On that booking page, you can choose your preferred date and time to visit, along with how many of you guys that will come. There'll be selection of time at each hour for each day, so be sure to choose which is the closest that suits you to go. After you submit your booking, the Aquaria KLCC team will email you your booking confirmation, so yasss you're good to go! 

This is the booking confirmation email from Aquaria KLCC team

These are some of tickets example, as you can see there are unique QR Code for each tickets that you purchased. These examples consist of Child entrance ticket and Adult entrance ticket

Upon arriving there, all you need to do is just show your booking email, and then show them the e-tickets that you've bought earlier for them to scan the QR code on that e-tickets, in order for you to enter. Yes, just that, easy and smoothly in hehe. Seriously it's super convenient and saving lots of time (and money when you buy the cheaper price tickets hehe) even on weekend, where there are packed with people there. They did followed the SOP there no worries, but personally I think if you can go on weekdays, that'll be much better, since it's kinda too packed on weekend which make you not satisfied enough to roam around inside freely within your own time. You know, when there are less people, you doesn't have the urge to get out fast, get away, right? Feel free to check out some of these pics below that I've took while we're in there :

Please remember this! Huhuu

These are the shark's life cycle, with it's live condition. Interesting!

Jellyfish life cycle





It's truly fun inside, as you can learn and see lots of things, especially live Aqua animals, their life cycle, what's dangerous for them, yeah, it's great to spend time there. My kids definitely love their visit to the Aquaria as they do loves animals and sea vibes too. They always get fascinated whenever they can watch and get close to those habitants, and get to learn some things too. Indeed yes, it's such a great place to visit and bring your kids, as they'll definitely enjoy it hehee. 

Some of cute gifts you can get there

The sharks are sleeping hehee

King Crab just chillin



Let's swim with them hehee

Well, I guess that's it for my sharing. Hopefully this can be beneficial for you all too. In case you haven't check out my sharing regarding my staycation at nearby Tamu Hotel & Suites, feel free to click and read HERE okayy hehee. Thanks a lot for stopping by yea, may you guys have a great week and ahead, take care okayy lovelies! 



Mini Family Staycation at Tamu Hotel and Suites KL

 Salam & Hi lovelies! 

Alright as promised from my IG Stories previously, I’ve mentioned that I’ll share the deets about my mini staycation at Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur, including the super convenient and cheaper choice to visit Aquaria KLCC with family right, so yasss here we go! 

So last weekend (on Sept 12 - Sept 13) me and my family went for a mini staycation at Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur. I actually won a one night stay at their Deluxe Room Hotel, hence, we’ve planned a mini staycation there with a visit to Aquaria KLCC since my kids really loves animals / nature & sea vibes hehe. Indeed this is just an alternatively honest review sharing from me, not a paid / bias one or anything, just sharing from my experience  as I thought it’ll be useful to all. 😁

First of all, let’s go through my point of view of this hotel first okay? 


We’ve been acknowledged before that the hotel owner is one whom really hold on to Islamic views, hence practicing the way of Islam in this business too. There are no bar at this 4 star hotel, and we can also find the Qiblah, Quran and Sajadah in the room. I feel that those are great, and lovely too for us Muslims whom stayed there. 

Sajadah and safe box

Torch light

Some complimentary beverages

My happy love pills in the bed hehee

The room are great, it’s all clean and cozy at every space, and they’ve prepared us with thoughtful and enough convenient things such as iron board with steam iron, towels, basic necessities care like shampoo, shower gel, lotion, soap bar, etc, and not to forget there are also hair dryer available along with functioning hot and cold water, showers and of course, paper towel too. 

Iron with ironing board and slippers 

TV - um yeah excuse my kids haha

Bathroom

All clean and complete with toilet necessities

Two showers complete with functioning hot and cold water

Hair dryer is a yass hehee

Love the sets included

We also love the views from our hotel window, as we can see the city from above, and as you can see from my IG post, the views at night is definite spectacular as well. My kids also enjoy the TV as been provided with several channels to choose, yet theirs are of course the Disney Channel that’s available hehe. 



The pool is also open and can be use but of course, following the SOP, we need to book our slots as there can only be maximum of less than 40 people at one time around that pool area. Too bad we arrived for check in a bit late - there are already handful of other visitors around and the pool are close at night, hence the only available slots for us to choose are as early 7am and 10am something like that on the next day. We just chose the 7am slot but unfortunately we missed it the next day haha 😅 Still no worries as you guys can check out below how beautiful the pool side are! This was taken from our previous visit before our latest staycation here yea hehe. 

This is just a part of it, feel free to check out my IG Story (under highlighted section entitled ‘Tamu Hotel’ and ‘staycation’ yea) for the video showing the pool area and also the dining area okay hehe

We didn’t manage to try their food yet no hustle as we can just easily find variety of foodies outside too, be it at Kampung Baru area, or KLCC and around. It’s really just nearby, and I think it’s easy to just walk around from the hotel since yeah you know how jammed can it be at KL area right heheh. Indeed, feel free to check out some of the pics that I took previously for their dining area, including their wagyu station! So temptingly yumss haha. Oh and upon staying, we also got free parking from the day we arrived until we check out, which implied to all visitors as well. 
We dined at this Singgang place, which nearby the Nasi Lemak Antarabangsa at Kg Baru. Sorry I forgot the name but yeah it's just nearby, and the food are yummy too!


 Kuey Teow Ladna for me, yass so good and satisfying hehe

Mango with sticky rice and coconut milk. 
Good portion, but I think unfortunately it's too sweet for my taste huhu

Overall, we really enjoyed and satisfied with our stay there and indeed I totally recommended this Tamu Hotel & Suites as a place to stay. Their price range started as low as RM1++ per night, and they’re all helpful, friendly, offers great services and not that strict as in guests check in - I mean as our room actually offer for 2 pax, but they’re alright for an added 2 kids, no added payment needed. The bed in our Deluxe room are huge and enough for us four too hehe. Anyway, you can check out more info and upcoming promo at their sites as below : 

IG : @tamuhotelandsuites & @tamuvacationclub

Website : www.tamuhotel.com 

Okayy next, our Aquaria KLCC visits! Please CLICK HERE for the deets yeaa since it’s already too long here hehe thanks guys! You won’t regret it as I shared where did I bought a cheaper price tickets, with no queue needed and direct enter even on weekend! Check it out okayy! 😉


Motivasi Rare buat Para Surirumah yang Bersuami

Salam dan Hai semua! 

Tadi ketika saya melayari Facebook, saya ada terjumpa satu status yang dikongsi oleh (kredit kepada) Puan Yuhanis Azam, berkenaan surirumah dan antara ayat-ayat yang sering kita dengar diucapkan kepada para surimah, yang mana mengatakan surirumah perlu ada duit sendiri kalau berlaku apa-apa ke atas atau dengan suami, contoh seperti bercerai, kematian dan sebagainya. 

Akan tetapi, sharing tersebut tidak seperti biasa, kerana ianya (bagi saya) lebih kepada membukakan mata dan minda kita terhadap hubungan kita dengan Yang Maha Esa. 

Usai membacanya, saya rasa sangat jarang untuk saya dapat jumpa motivasi sebegini, makanya saya nak share & save disini untuk reflection diri saya sendiri juga from time to time. Bagi saya, sharing ini sesuai untuk para surirumah yang masih bersuami, lebih-lebih lagi bila suami anda adalah seorang suami yang bertanggungjawab terhadap anda dan keluarga. 

Okay jom baca dulu sharing yang saya katakan tu yea :





Boleh baca status sharing asalnya di SINI yea 😊

Indeed I’m a housewife, a stay at home mom, tetapi saya tetap cuba work from home untuk mencari duit poket sendiri melalui kerja sebagai content creator dan blogger. Alhamdulillah so far okaylah, even saya tiada gaji tetap & pendapatan saya bermusim pasang surut. Namun, niat utama saya pun memang untuk bantu keluarga, bukanlah sebab terfikir “nanti bila suami tiada”. 

Betul, saya sendiri selalu dengar atau terjumpa sharing yang mempunyai ayat2 “nanti bila suami tiada, kot2 bercerai, kot2 suami buat hal” dan lain-lain lagi yang bagi saya more to negative thinking, dan seolah-olah mendoakan yang tidak baik untuk kehidupan sendiri, sedangkan pada ketika ini, alhamdulillah Allah telah pinjamkan kehidupan yang baik-baik sahaja, suami pun seorang yang bertanggungjawab dan sentiasa memikirkan keluarga. 

Saya faham apa yang ingin disampaikan dan indeed ada juga betulnya tetapi konteks penyampaian menggunakan ayat-ayat negatif tersebut biasanya akan memyebabkan atau lebih kepada mengajak untuk fikir suami yang bukan-bukan, ataupun terlalu overthinking, yang mana kemungkinan boleh memudaratkan. 

Saya sendiri membesar dalam keadaan mama seorang ibu tunggal yang bertungkus lumus mencari rezeki untuk kami adik beradik dari kecil sehinggalah kami dewasa. Yang menjadi pengganti seorang bapa ketika saya kecil hanyalah arwah atuk saya, yang mana dipinjamkan sehingga saya Tingkatan 2. Justeru itulah, saya targetkan sharing ini sesuai buat para isteri, para surirumah, yang mempunyai suami yang bertanggungjawab terhadap anda dan keluarga. 

Betul, bagi saya kita sebagai wanita memang perlu ada duit sendiri, tetapi, niatkanlah kita mencari itu untuk membantu keluarga, membantu suami, mencarinya untuk dapat hulurkan pada mama dan adik beradik yang memerlukan, seterusnya dan selebihnya pada diri sendiri dan lain-lain yang memerlukan. 

Bila ada rezeki lebih, dikongsi dengan keluarga, dan alhamdulillah bolehlah bagi duit tambahan belanja untuk mama, dan adik beradik. Terasa nikmatnya, bila dapat membantu, bila dapat belanja mereka, walaupun mungkin tak banyak pada kita, tapi besar harganya pada mereka. Sungguh, bila kita murah hati dengan orang & mudahkan urusan orang terutama keluarga, lagi-lagi yang memerlukan, insyaAllah banyak lagi masuk rezeki tak disangka kepada kita.

Dalam sharing Puan Yuhanis tadi, alhamdulillah Allah murahkan rezeki balu tersebut kan selepas kematian suaminya. Rezeki dia dan keluarganya. Rezeki kita, kita tak tahu lagi, tapi, kita boleh sentiasa cuba yang terbaik, fikir yang baik, doa yang baik, mudah-mudahan dipermudahkan segala urusan kita. 

Moga saya dapat teruskan fikir yang baik-baik, buat yang baik-baik, dapat lebih lagi bantu keluarga terutama mama dan adik beradik. 

Niatkan mencari duit untuk bantu keluarga, sebab suami sendiri pun dah sentiasa bersusah payah nak menjaga makan minum, keselesaan dan kebahagiaan keluarga. Cuba elakkan untuk fikir suami nanti boleh berubah yang buruk-buruk dan sebagainya, bila sedangkan selama ini suami itu sentiasa ada dan cuba yang terbaik juga. Kalau trust itu tidak ada, bagaimana kita boleh bahagia hidup bersama, kan?

Try to live in the moment bersama suami dan keluarga. Bagi saya, sentiasalah cuba yang terbaik dari hari ke hari, hargai pasangan masing-masing yang masih ada, yang juga cuba yang terbaik untuk kita. Saya lebih kepada berpegang pada ayat, “kalau baik yang kita fikir, insyaAllah baiklah jadinya”. 

Bila Allah dah kurniakan rezeki kita mendapat pasangan yang baik, maka teruskan fikir dan buat yang baik-baik sahaja. Selebihnya, baiki lagi hubungan kita denganNya, cuba buat lebih baik dari yang kita amalkan sekarang, kerana hanya Dialah, Yang Maha Pemberi, Yang Maha Mengetahui, Yang Maha Berkuasa. 


Semoga perkongsian ini ada juga manfaatnya buat anda semua. Thanks pada yang luangkan masa membaca sehingga ke akhirnya. Take care & stay positive okay! 
Moga dipermudah urusan anda semua juga.

❤️


QeelaAini:RandomRainbow. Powered by Blogger.

Meet The Author

My photo
A Lifestyle mommy blogger whom into beauty, fashion, parenting, travel, food, motivation, gadget, event/entertainment, health, reviews, and many more! For any collaboration / review / invites / inquiries, feel free to email me at : qeelaaini@gmail.com Thank You!

Follow by Email

SushiVids!

They Are The Best!

Total Pageviews

Choose Your Own Language :)

My Group

My Group

My Page Rank

Live.Life.

Live.Life.