Mar 26, 2014

The Bitter Truth


Salam and hello lovelies.
Sorry for no updates, replies and everything for this while.
Actually today, i would like to share something with u guys,
something more officially and idk, with hope i guess.

i've been bear it almost 2 years since back then and now, here u go.
Meet Nur Eva Umairah, my dear daughter.
She's 1 years and 11 months old now.
This strong girl had been diagnosed with TOF (Tetralogy of Fallot) - which she had VSD (Ventricular Septal Defect) and vessel problems, since birth.
Apparently, on 24.3.2014 evening, I've received a call from IJN where a nurse informed me that they finally have the date for my daughter's operation.
It will begins on the 30th of March this week where we have to admit to the ward, then proceed for the operation on April 1st, later next week.
Too soon and too sudden, yet still, we will try as best as we can for catching up with the fees and everything.
Those who are willing to help are very welcome and we'll be very thankful and grateful upon your kindness. May Allah ease and grant her a great health ahead, insyaAllah. aamiinn.
#prayforEva
contact / whatsapp : 016-2531170 (me)
account number : 05012020387684 (bank islam, under the name of Muhammad Syahir bin Ali)

I've been sharing this official news on all of my social media includes instagram, twitter and also facebook (Qeela Aini).
I even had instadirect those popular icons hoping that they could at least help me spreading it. Unfortunately, so far there are no one cared enough about it, i mean among of those whom i've been instadirect etc with. It's okay, i know my dear pumpkin wouldn't have that much space on your sight especially when there are things that been happening around too, plus u didn't knew us right..i know i have to have someone that u know to make u see me and hear me. ☺

it's okay, cz gratefully, i have friends and families that are very thoughtful, very sweet, very caring and really supportive.
Also, maybe my dear lovely readers in here that will have a thoughts and prayers, or even help me spread it so that people could help us, right? i still have in mind whose readers that always keep in touch and supportive in here, with me. ☺
For all of u guys, really, from the bottom of my heart, i couldn't thank u guys enough. i really appreciate all of your thoughts, efforts, and prayers upon us esp my baby daughter. Really, may Allah bless and grant more success upon u guys, aamiinn.. ☺

As for now, we are still trying. When things happened and confirmed on the very last minute, only trying and spreading were our last resort. Yet of course, preparing and counting the days, with tawakkal and prayers. May Allah ease. May we could see your smile again, sugarbug. May u could play and run like the other kids, after this event. insyaAllah. Aamiinn.







Mar 10, 2014

Siapa Sebenarnya Yang Hilang?


Salam dan selamat sejahtera semua :)

Hampir seluruh dunia digemparkan dengan berita kehilangan pesawat
MAS - MH 370 pada Sabtu, 8 Mac yang lalu.
Benar, pelbagai perasaan bercampur baur menusuk ke kalbu sepanjang
mengikuti berita kehilangan misteri pesawat ini.

Sometimes I wonder, apalah yang sedang mereka (para penumpang & cabin crew)
lalui sekarang? Bagaimanakah keadaan mereka? Apakah permulaannya?
Then bila terkenangkan keluarga2 serta sahabat handai dan saudara mereka2
yang terlibat, Allahu, sedih, sayu, simpati semuanya datang menerpa.
Indeed, everyone risau. Tertanya2. Cared. Usaha.
Namun disebalik itu, ada juga insan2 yang hmmm, susah nak cakap perangainya.
Ada yang keluarkan kenyataan yang mengecam diri sendiri, ada yang difitnah & memfitnah,
ada yang ambil kesempatan nak tonjolkan diri a.k.a mencapub, macam2 lagilah
ragam mereka ni yang seolah2 tidak berperasaan / kurang sensitivitinya.
Ha satu lagi, mungkin ada dikalangan anda yang pernah ternampak / terbaca
post mengenai kaitan Surah Yaasiin dengan kejadian ini bukan?
Sayang2 sekalian, bukan semudah itu untuk mentafsirkan. Sedangkan kita semua 
tidak tahu pun apa yang sebenarnya terjadi dan bagaimana sebetulnya 
keadaan mereka skrg, jadi janganlah memandai2. Sedangkan ustaz2 pun sudah menegur
perbuatan sedemikian. Kalau diikutkan, ayat2 tersebut berupa peringatan yang
boleh diambil secara general, sesuai dengan ilmu kita yang sangat terbatas ini. Wallahualam.

Okay itu antara intipati. Tapi main pointnya disini ialah diri kita sendiri.
Mereka mungkin hilang, tetapi kita, mungkin lebih hilang didalam kewujudan.
Kita berpijak dibumiNya, tetapi sejauh manakah kita berpegang teguh padaNya?
KekuasaanNya - melebihi segala-galanya.
Yakinkah hati kita, sebenar-benarnya, atau yakin hanya sekadar pada kata?

'Ciptaan manusia takkan dapat menandingi kuasa Yang Maha Esa.'
Jangan hilangkan ayat itu, kepercayaan itu, keyakinan itu,
dari dalam jiwa kita, hati kita, hidup kita, diri kita.
Jangan salahkan mereka yang terlibat itu, tapi check diri kita dahulu.

Ada yang kata,
"Eh, plane tu baru diselenggaralah, tak mungkin ada masalah apa2."
"Selama ni pun tak pernah ada record buruk etc, everything adalah yang terbaik hokayy, so takkanlah etc etc etc."
"Even if ade masalah / emergency etc tu, pilot kan still boleh hantar signal etc kat diorg / menara kawalan."
"Takkanlah ade rompakan / rampasan terancang, sistem security etc diorg tu paling tip top tau."
--- itu semua. dan banyak lagi kata2.
ingat, plane, sistem, security bagai semua tu hanyalah ciptaan manusia, tak perfect 
and never will be, so nothing is impossible sbb bila Dia kata jadi, maka jadilah ia.
Kun Faya Kun.
Jangan terlalu mengagungkan sesuatu selain daripada Allah yang Satu lagi
Maha Berkuasa atas segalanya.
Berharap serta mohonlah dariNya, kerana hanya Dia yang berkuasa.
Setiap yang terjadi ada petunjuknya. Cuma kita perlu buka mata.
Boleh jadi ia peringatan, boleh jadi ia ujian, wallahualam, kita perlu
teruskan berdoa dan berusaha. Teringat pula kisah misteri Bario dulu.
Anda pernah baca / dengar mengenainya tak? keadaan lebih kurang sama,
tapi hanya Dia yang lebih mengetahuinya kan. Boleh baca di SINI :)
Kisah yang bagi saya memang memberi pengajaran.

Moga mereka yang terlibat dalam usaha pencarian kuat semangat untuk
terus berusaha mencari MH 370. Dan mohonlah pertolongan daripada
mereka2 yang dekat denganNya juga, mudah-mudahan tidak makan masa 
yang lama untuk berjaya.
Moga diberi ketabahan yang jitu buat ahli keluarga, saudara mara serta sahabat handai
mereka yang terlibat. 
Dan buat kita semua, teruskan berdoa dan sebagainya.
Hentikan spekulasi yang tidak membina dan perangai yang tah apa2.
Show them some respect, will ya?

Jangan lupa, mana yang lebih berkuasa. Jangan hilangkannya dari dalam diri kita.
Sama2 muhasabah diri dan berdoa.
Moga dipermudahkan segalanya.

#PrayForMH370

Aamiinn.


Feb 20, 2014

Be Rare!


Salam and holla lovelies!

Today Qeela nak share about 2nd ig Qeela yang baru jugak lagi Qeela buat which is ➡@thecubbyrehab ⬅

Qeela buat ig ni sbb nak let go and free up some space kt dlm almari and bilik tu hehe.
Ada banyak preloved items such as baju2, pants, bag2 yg rare lagi vintage - serious korg xkn jumpe dh style bag cmtu , dll selain latest ni Qeela ade buat pre order items pulak like watches yg super candy cute and MK yg ohsemm, sunglasses yg super hot and vintage pon ade slain bangles from forever 21 and last but not least, perfumessss hehehe.
Cakap je nak perfume ape and i'll check the stock for u guys okay?
Macam2 adaaaaa!

Hehe..so, sudi2kanlah jari jemari & diri anda sendiri untuk menjenguk dan follow ig baru Qeela tu yea. No worries pasti akn di follow back yaww. ☺

P/S: pada yg malas nk search2 bagai tu boleh click je kat ig Qeela kt column kat blog ni sbb Qeela ade post and tag ig thecubbyrehab tu jugak so just click kat tagged name yu je lg senang kan. Hihi.

Here's some of the pic from the ig and stuff.
Thanks for your time and have a great day lovelies! ☺��






Feb 19, 2014

Wordless Wednesday - The Best Video Ever!


Salam & hello lovelies :)
Since it's wordless, so, just watch the video below and feel the moment! :')
it's definitely worth it ;)


Feb 12, 2014

My 1st time with NIVEA’s rinse off body lotion


Salam and hello lovelies!

Firstly, when it comes to body lotion, I have to tell you this:

I loveeeeee them when i'm a teenager BUT then after I've became
a mom to my sugarbug Eva, oh dear I just not into it like how 
I used to before.

It was because of the stickiness, and lack of time - because when you have to take care 
a baby until toddler, you'll be running chasing those time.
Plus, you'll always get wet, I mean, you'll always like washing your hands,
feet, everything since almost everything you need to do includes the 
presence of water; such as bathing, changing diapers, cooking and everything.
So when sticky meets wet, hmmm you know right.
In addition, you're not feeling that good and afraid that it might not be safe
to your loved ones when they're biting or licking your skin,
neither naturally or accidentally.

So, there you go. I just don't and stop applying those lotion to my skin no more.

UNTIL.......

Now that I've found The First Rinse off Body Lotion by NIVEA.


Seriously guys, this product is just heaven! 
And the second thing is, It suits me right! I believe it suits all those busy women nor 
even moms out there like me too! Even youngsters will definitely loves it too ;) 
This sweetie provides modern convenience to consumers for total body moisturization 
whilst maintaining their current lifestyle with just these FOUR simple steps :-

1. Use your shower gel and rinse off
2. Apply Nivea In-Shower Skin Conditioner while you're still in the shower
3. Rinse off
4. Get dressed

Wallahhh, you're done and moisturizing your whole body all the way around! :)
You'll be facing no more stickiness, no more worries when you're around your
baby pumpkin, no more applying for thousand times a day, no more waiting it to dry off, and no more difficulties to applied. Furthermore, your skin will feels silky soft all day, comfortable, and incredible!
Lovelies, just grab a bottle and try it your own. I bet you won't regret it! :)

Oh and before I forget, here's a video of the trials of this awesome product :


It's interesting, isn't it?
What are you waiting for, grab yours now! :D

Thanks for reading and have a great day! :)

Feb 3, 2014

Mohon Bantuan Semuaaaaa!


Salam & holla lovelies!

Macam mana holiday, best tak?
Anyways Happy Chinese New Year pada yang menyambutnya yea :D
Actually untuk entry kali ni, Qeela nak berkongsi mengenai
Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW2014)
Haa korang ade dengar2 tak pasal MSMW ni?

Rasanya ramai dah tau kot that korang boleh bertanding dalam
pelbagai kategori yang ada (pilih mana yang bersesuaian)
sama ada nak tandingkan blog korang ke, or instagram etc.
Fuh ramai gak blogger2 hebat yang join macam FA, Aku Penghibur,
Bro Sop, Eyriqazz, Broframestone, ramai lagi lah!
Eh tapi takpe, even kite yang masih baru or tak dikenali 
ni pon boleh try jugak ape, anggaplah sebagai ruang untuk
memajukan diri lagi selangkah kehadapan kan..
Tak salah mencuba, kalau tak sampai bila2 kita tak tau kemampuan
dan nasib kita..mana tau ada rezeki kan :)

So, oleh itu Qeela pon trylah dalam 2 kategori ni -

1. BEST MICRO BLOG


Bagi kategori ni Qeela pertaruhkan INSTAGRAM Qeela.
Pada yang sudi bolehlah vote Qeela yea :D
Just klik SINI or kat kategori tu then cari instagram.com/evathechoms.
Untuk Vote just klik pada button VOTE
kat tepi sebelah kiri tu, after klik dia akn tukar
colour merah and jadi VOTED. :)




Bagi kategori ni pula Qeela pertaruhkan blog Qeela ni, Random Rainbow.
Again, bagi yang sudi dan berbaik hati nak vote blog ni,
boleh klik SINI or kat kategori yg Qeela stated tu then cari ourrandomrainbow.blogspot.com
Sama seperti tadi, untuk vote just klik button vote disebelah kiri tu :)


*******

So, 2 kategori ini sahajalah yang Qeela cuba. Mula2 confused jugak nak pilih
kategori apa but then lepas nilai2 semula, Qeela rasa 2 itulah yang terbaik.
Oh ya voting period actually start from 1 Feb - 10 Feb ni sahaja,
so jommm cepat2 and ramai2 pegi vote yea! :D

Hmm korang macam mana? Ada yang cuba jugak tak? Feel free untuk 
saling tukar2 vote, just mention je kat comment ni or twitter etc yea :)
Pada yang sudi vote, Qeela ucapkan ribuan terima kasih! 
Bolehlah nak bagi link iklan ke ape2 untuk tukar Qeela klik pula
sebagai tanda membalas jasa if korang takde join yea :)

Sejujurnya, if tang contest yg kene vote2 or like2 ni memang Qeela tak yakin 
boleh menang ke ape, sebab susah nak dapat ramai yg tolong kan.. 
Tapi takpelah Qeela try je jugak, who knows ada juri yg nak pandang, huhu.
At least dapat top brape2 pon okaylah mcm DiGi Awards dulu tu :)

Okay nuff said. 
Pada yg dah start keje / school, jgn stress2 yea :)
Have a great week and ahead lovelies,
wassalam :)

Jan 29, 2014

The Private and Unprivate


Sometimes i ran into these kinda sentences:

1. They unprivate their accounts because they're the attention seeker!
2. Gotta private my acc cz it's dangerous to keep it public.
3. Are u crazy? Private, if not they can stalk u!
4. I'm cool and something, so i have to private my acc to keep them away.
Etc etc etc.

So.. Okay, first of all, private or not, it's totally your right. Your choice.
Depends on what do u share and what is ur intention on the media, whether it's beneficial, nonsense, nothing, bad thing or whatever, then there comes the circumstances. What other people think of u or labelled aren't important nor true, unless u stated or into it too. 

Well, social media isn't that safe either if u're talking about dangerous / wanna be in private etc. For example, fb. Every single pic that u upload, they have the right to use it too whenever wherever and however they like such as for the advertising etc. 
Yes every single pic! No matter u private or whatever, they still have it. 

That's why have u ever heard of be careful when u're about to upload something? 
And as for muslim, have u ever heard of this, 'please upload pic that only cover ur aurah, etc etc'. ? Yeah it's because of that thing people. It's on their terms&condition or something. Anddd, when it comes to the hackers, i mean real hackers, they just could ripped it off if u're their target, right. Passwords, for them it's just easy. 

In the other hands, yes, there are attention seekers etc, but u couldn't just judge them easily, right. Back to the intention and what they are sharing exactly. If it's simply ordinary, knowledge or anything that isn't annoyed or bothered others, then why not unprivate? 

Or let say they just them, i mean, they have nothing to hide or be afraid of etc, which lead to 'why private'? Right? Some say 'nahh who am i? I'm invisible man,' or 'nahh i'm not that kinda important people to private this shit dude, whose gonna stalk me? Duhh and i keep my private thingy private, not in my social media.' 

It's true somehow, cz some people define private not as same as others. Private for them are things that other people never know. Things that they didn't share, anywhere. Maybe if u're by their side all day then u'll know what are their private thingy. Or maybe u just don't. Cz it's private, remember? 

Just think back, u share it on social media. 
It won't be that private even if u're privating ur acc. Cz people knows. 
Don't tell me u just have 5 followers / friends in ur acc, right? U have ur friends, colleague, etc. Even 100++ is still a lot of others u know. 

Well, there are always pros and cons. Whatever that is, back to basic. What is your intention and what is it that u're sharing? So, put the judgement away, and just take a good care of yourself. Surf safe and free! ☺