#makeupinfobytcr : Tips Memilih Foundation

Salam & Hi semua πŸ™‹πŸ»

Qeela nak tanya, siapa pernah beli foundation tapi kecewa bila pakai, tone wajah lari dari tone yang asal??

Haa today punya #makeupinfobytcr Qeela nak share kat uolls semua tips MEMILIH FOUNDATION yang betul.
Indeed, bile nak pilih foundation ni boleh buat uolls berpusing 360° right...kang salah pilih, mau kelabu muka kan  hehe..especially first time nak beli tu..sometimes tengok code macam cerah sgt, sometimes tengok macam gelap laa pulak. Haa akhirnya just pilih & berserah pada takdir kihkih πŸ˜†

Actually memang banyak sangat tips untuk memilih foundation yang sesuai dengan kulit muka, tapi harini Qeela share 1 tips ni dulu yea..senang kacang goreng jee bak kata uolls kan. 

πŸ‘‰πŸΏPernah dengar WARNA DASAR KULIT a.k.a undertone??
uolls tau tak, dengan mengetahui warna undertone, uolls boleh pilih warna foundation yang tepat 😎
πŸ‘‰πŸΏada 3 jenis warna lapisan bawah kulit...warm (kuning), cool (pink), & neutral (coklat)
πŸ‘‰πŸΏok now tengok kat pergelangan tangan masing2....korang nampak apa? urat kann??tengok warna urat tu...
✨kalau warna kebiruan/ungu maknanya korang dalam group undertone cool (cerah)
✨kalau warna hijau pula group warm (sawo matang,kuning langsat)
✨TETAPI kalau memiliki keduanya bermakna kamu dalam group neutral (coklat)

 

 

To be safe, jom try trial packing punya 100% ORIGINAL #Nars & #UrbanDecay from Qeela 😁 Harga mampu milik tak sampai RM30 pon tau satu! boleh pakai berpuluh kali depends cara pemakaian uolls. Makeup yg lain2 pon ada, semua original repack. Jom usha #makeupbytcr :

FB :
Qeela Salsabilla

IG : @thecubbyrehab


or whatsapp Qeela terus πŸ“² 0162531170 or just click
www.wasap.my/60162531170 πŸ’–πŸ˜

 

Have a great week ahead guys! Thanks for reading and stay tuned for more #makeupinfobytcr! 😘

2 bubblynotes :):

Got something in your mind?
Shout here! :)

QeelaAini:RandomRainbow. Powered by Blogger.

Meet The Author

My photo

Qeela Aini | Makeup Lover, Food hunter, gadget freak & movie nuts. | Supermom that's into photography & travel as well :)

Follow by Email

Mention for a Follow back :)

They Are The Best!

Google+ Sweetie :)

Total Pageviews

Click Click :)

Choose Your Own Language :)

My Group

My Group
Heart Chat Bubble

My Page Rank

instagram, anyone? :)

Instagram

Live.Life.

Live.Life.

SushiVids!