Jul 15, 2013

Nukilan Untuk Diri Sendiri & Semua


Kita ni kena selalu membaca,
kalau tak mahu membaca, mendengar pun tak apa.
Sebab kadang2 kita alpa,
Kadang2 kita lupa.

Selagi yang di dalam itu tak berapa nak teguh,
selagi itulah perlu pacu diri ini sungguh2.
Jangan dibiarkan ia lusuh,
Tapi haruslah berdiri teguh.

THERE  are more important than HERE.

Kita hidup untuk di sana,
kena ingat, semuanya hanyalah pinjaman belaka.
Jangan tersekat di alam yang fana.
Jangan dibiar dibuai mimpi lama2.

Gagahkan diri untuk ikut jalan yang nyata.
Bangunlah dari lena. Biar selalu terjaga.
Masa tak mungkin lama.
Ia pasti berkunjung tiba.
Berjagalah sentiasa.
InsyaAllah, berjaya.

:'(

0707-150713

8 comments:

  1. nice piece of literature dan sangat mendalam maksudnya tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, thanks dear :) yup, deep indeed, luahan dari hati menerusi pemikiran & perasaan yg diambil drp pengalaman. :) eh amboi.takpelah. hehe. *ok malu* (^^!) just self reminder & untuk semua juga.. :)

      Delete
  2. betol tu dik...apa yang kita ada sekarang semua pinjaman semata-mata...hihi...

    ReplyDelete
  3. Salam. Its a good reminder qeela :)

    Kdg2 tgh mood malas2, kecewa, bila kita baca nukilan mcm ni, kita akan semangat semula.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'slm..
      wow, Alhamdulillah, thanks a lot dear :)
      Sama2lah kite ye.. :)

      Delete

Got something in your mind?
Shout here! :)