Jun 20, 2013

Psssttt...Korang Nak Dengar Satu Cerita Tak? :D



Salam & hello semua :)

Alhamdulillah, after few days tak update anything sebab tak berapa sihat,
harini dah rasa sihat sikit even still having runny nose.
It's okay, cz dh better than before :)

Well, okay. Actually entry kali ni just borak kosong je.
Umm. Terasa nak update pasal yang satu ni. Hehe.
Okayy. Lately ni kemaen active pulak iklan2 or
modelling opportunities came right in front of me.
Sana sini ada je peluang untuk try modelling lah, photoshoot, etc tu.
Yes which is great, but dalam masa yang sama,
sangatlah membunuh jiwa raga ni jugak rasanya. Cheewahh.
Bukan apa, semenjak dua menjak ni, hubby dah, umm,
kinda kurenggg sikit laa bile tanya bab2 tu.
kinda tak setuju / agreed if I wanna join them.
Dulu before and mula2 kahwin dulu ok je, dia bagi je,
but now, naAhh. No No Noooo. So tu yang jadi mcm, pandang jelaa..sobs sobs.
hehe tapi takpelaa, takdelaa beriye na nak jugak pon adoiii.
hehe. It's just fun, u know. idk, it's like something inside me about those,..
Well yeah senang cakap I do enjoy it :)
Um now dah bekurun tak join benda2 tu semua,
so kinda, nak jugak la kan join lagi..cz it's kinda, I always have it in me.
The feeling, the joy of doing it and everything. 
but of course if join pun for now untuk yg muslimah2 
punya sahaja laa. 




Masa tengok2 iklan tu semua, ada jugak terfikir,
'aish, ni ajak join balik ke ape ni?'
'adekah ni satu petande untuk aku menjoinkan diri & go for it now?'
ok, those usual kinda thoughts and all la kan,
but then, bila fikir hubby,
naahhh, no way lah..
ni semua saje bikin panasss je ni..
ujian ujiannnn...sabarrr...
heheee..

Yela, if buat something yg tak dapat izin / redha suami kan tak boleh,
naya kite free2 jela dpt dosa ye dop..
bile sabar2 and fikir baik / redha ni at least dapat laa pahala insyaAllah :)




Tu semua bila fikir secara simple nya jela kan. 
Bila fikir lagi mendalam, ohhoii lagi macam2.
Ok nuff said. Menjela2 pulak aku ni dah.
oklah tu je laa nak becerita kat korang yang comel2 & hensem2 belaka ni.
merapu panjang2 pun entah ada yang nak baca ke tak ye dak.
Malu pulak kitee adoii. hehe.
Ohh saje2 je selit gambar2 cambest tu, bagi meriah mata korang baca entry ni.

Have a nice day semua,
Wassalam :)



9 comments:

  1. kena dengar cakap suami kak..hehe

    ReplyDelete
  2. Normi Nieza hehe taklaa, tak sampai ke tahap tu pon, takat join2 gitu je before ni, kecil-kecilan jee :)

    Nana Liena hehe tu laa pasal,takpe akk redho sahajee :)

    ReplyDelete
  3. wah tahniah sis....
    singgah sini ^.^ reaperz.net

    ReplyDelete
  4. Kak, macam mana nak jadi model? Anis nak sangat jd model even umur anis still young. balas kat Cbox. TQ
    http://sweet7cupcakes.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. thanks Afif and Anis :) Okay dik done terjah cbox yee :D

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan :)
    baru follow sini..
    setiap tindakan, perlu dengan izin suami :)
    takpe, lagipun awak dah redha kan :)

    ReplyDelete
  7. Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Banyak koleksi tudung2 dan shawl2 yang menarik dari HV collection. Harga yang ditawarkan murah dan berpatutan. Jangan lupa follow juga ye..

    Terima kasih =)
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Banyak koleksi tudung2 dan shawl2 yang menarik dari HV collection. Harga yang ditawarkan murah dan berpatutan. Jangan lupa follow juga ye..

    Terima kasih =)
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete

Got something in your mind?
Shout here! :)