Jun 30, 2013

The Preparation Mission :D


Salam & Hello readers :D


Budak gemok baru bangun tido nak say Hi jugak :D 

Today's such a leisure :) 
Hehee actually nak share kat sini bout our preparation for
Eid this year. *Amboih puasa pun belum lagi ye dop*
~ Alaa kite slow2 la prepare, bukan beli semua pon haa, hehe

Ohhhhh tak sabarnyee nak sambut Ramadhan. Yes seriously! 
idk but umm, just feel it, and kinda happy, rindu or something macam tu laa.
tahlaa, indescribable :D

Okay2 well, for this year, both of us have decided nak pakai JUBAH.
Teeheeee :D idk, lately ni memang kuat betul keinginan nak berjubah tu.
MM maybe I can start belajar pakai sikit2 dulu laa kan,
then who knows nanti boleh dibiasakan & jadi the official clothing for me :D
It's great if I could be one of the 'isolated' --- Ummm yeah I mean,
u know, kite ni kan umat akhir zaman, so, lebih baik laa kite cube
sebaik mungkin untuk tidak tergolong dalam golongan2 yang tidak sepatutnya
itu. Macam2 fitnah di akhir zaman ni, and yeah I know we've been trapped
already, but umm, okay, as for 'isolated' I've mentioned earlier,
" di akhir zaman ni, Islam akan menjadi seperti bagaimana ia mula2 datang dahulu"
Fikir2kanlah.

Okay Ahemm, that's deep, and need more clarification, 
InsyaAllah I will later yea. Or if u need to asks / know anything 
feel free to ask :) 

Back to the main story --- JUBAH. :)
Well, hubby decided nak kitorang beli siap je terus, 
so cuti2 kitorang pon pergilaa keluar jalan2 window shopping..
Kebetulan sekarang memang dah start orang2 bukak booth2
jual2 bagai kat mall tu, so habis semua kitorang round usha2 barang depa..
Ada yang jual jubah, but Allahu, payah betul nak cari colour hijau yg we needed.
(theme colour side family hubby this year green apple camtu u'olls)
Dari Jln TAR sampailaa ke Somban, takde langsung dapat mcm mana 
yang berkenan di hati. Nak carik hijau sahaja pun memang payah!
-.- Uhhuuu penat cari .. tapi I suke laaa sebab SEbaB sebabbbbb
dapat window shopping! heheehhe. Masuk diary jugaklaa this time
sebab hubby willing to go to more than 2 Malls mase kwa ni! HAhahaahahHA (Evil Laugh)

Okalaa cari punya cari, AT LAST, nak tau ape? haaaaa
Hubby pun confirm jela kitorang go with plan B which is
beli je kain ela tuh and bagi mama buat :D
Hehee of course laa solutions yang paling best sebab firstly,
tak payah nak pening2 nak mencari, then nak banding2 fikir2 mana satu nak bagai
saiz lagi la apelaa, mcm2 laa kan, hehee.. Lagipun, I'm not used to bought yang 
dah siap ni, awkward pulak rasanya. Teehee. Oh ye if korang nak
usha2 my mom punya clothing etc boleh usha sini ye ---> JUIS NUMO :)
So alhamdulillah ada jugak kain colour yang diperlukan bagai then
pergilaa rumah mama..FIN..Heheheee...
*Ni saje gedik2 nak letak gambo :D
Have a great Sunday u'olls! :D

    
E'ak Ea'akk ehh. (yg mcm lagu tuh) Hehehee. Lovey Duvvie~~ 

                                                 
 Eh? tukar costume? hehehee ade 2 hari berlainan yea kawan2 :D
Mai selit sini seketui :D

 Okay terserlah kegemokkan pipi saye di situ :'(

                                               
Budak kecik tgh nak practice parking :)

7 comments:

  1. Salam.

    Laa..juis numo tu ur mum punya clothing shop ke, hehehe, baru singgah tadi.

    Cam lana ngan mak, dari awal thun lgi dah siap beli kain psg, tempah.. so nanti, bila bulan puasa, fokus puasa je, takda terkejar buat persiapan rya, tinggal cari or buat biskut raya je nanti.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'slm, hehee yup dear my mom punye tu :)
      haa kan, nak2 if yg kene tempah menempah mmg besenye tailor tu akn tetapkan due date kan, biasenye before Ramadhan dh tutup kn :) setuju sgt dgn u, Ramdhan nnt ade mcm2 lg nk kne buat, so unt official baju tu biarla awl2 settle kan, hehe :D

      Delete
  2. haii salam perkenalan baru follow sini.wahh da start survey utk raya yer.bestnyaaa....
    jemput singgah blog mya yer
    http://myaleo.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal to u too dear :) hehe actually dh follow awk dh haritu :) thanks yea :D anyways, muke awk mcm scha laa, hehe. tekezott kite tadi ingtkan scha dh bertudung, hehehee :3

      Delete
  3. comell anak akak
    amal follow sini

    ReplyDelete
  4. guna yahoo lain ^.^
    hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tq syg, ohh hehee tu la rasenye amal mmg dh lame follow sini kan, hehe, tq bebanyakkk yeee..akk mmg dh follow awk lame kannn, heheee.. :D

      Delete

Got something in your mind?
Shout here! :)