Aug 21, 2013

OHBlogger Blogger Baru



Nama
Qeela Aini

Nama Blog
Random Rainbow

Sebab pilih nama tersebut
Qeela pilih nama Random Rainbow tu sebab firstly, Qeela suke sangat
dgn rainbow (pelangi) - kadang2 bile sedih ke serabut ke ape, bile tgk pelangi,
rase happy, tenang :) Selain tu, if jumpe pelangi muncul lepas hujan tu
amboi kemaen happy & ceria tau jadinya, hehe. Sebab yelah, rainbow ni kinda
rare jugakla, if ade luck lepas hujan tu adela nmpk dia muncul kan.. :)
Okay as for random pulak, sebab blog ni isinya mmg so random / pelbagai.
Macam2 yang Qeela share, cerita & selitkan dlm blog ni as long as ianya 
useful / beneficial / best etc, untuk either pedoman Qeela sendiri & jugak untuk 
semua. Tapi kadang2 tu adeje yg untuk santai2, mcm cerita2 / facts2 yg cambest 
ke tu kan. hehe. Qeela jarang bebel kisah seharian sendiri kat sini, except for 
cerita2 or puisi / thoughts hasil nukilan / originally dari  Qeela sendiri yg ade 
'isi' (bermanfaat). So Qeela banyak jadikan macam personal online notebook / 
'nota usrah', di mana ada kisah2 motivasi, cerita2 yg inspiring, apa2 berkaitan 
agama / Muslim, dunia, life, experiences, art, etc dlm blog ni. Mmg sgt mcm2 laa. 
And yg mcm2 ni la untuk di share sama2 either untuk tambahkan ilmu, senyum, 
naikkan semangat & everything dlm pada our life goes on ni.
So dgn itu, jadilah nama 'Random Rainbow' :) 
Err agak2 nmpk ke ape Qeela cube sampaikan kt sini? (^^!)

Link Blog :
http://ourrandomrainbow.blogspot.com

Mula berblogging :
Mac 2013

Tujuan berblog :
Tujuan asal berblog ni sebenarnya untuk Qeela kumpul / luah / share any kind 
of things (seperti yg disebutkan di atas tadi) so that later senang Qeela nk bace 
& rujuk semula etc. Selain tu mmg nk jdkan blog sebagai medium berkongsi,
sebab memang minat menulis & membaca. In addition, boleh jugak Qeela 
tajamkan skill penulisan, dan dalam masa yang sama boleh jugak tmbh ilmu etc 
& rakan2 baru dari sini dengan usha2 update2 dari rakan2 blogger yg lain :)

Sebab sertai segmen ni :
Qeela tertarik nk join segmen ni sbb utamanye ialah syarat yg sgt mudah :D
Then, ambil peluang yg super senang ni untuk try memperkenalkan blog jugak 
selain who knows kalau2 terpilih nanti kan ade hadiah bonus berupa wang tunai.
Ade mase terluang ni grab jela peluang yg ade dpn mate ni kan, tak rugi ape pun :)

Okay cukuplaa ni kot, hehe. Pada yg nk join, especially blogger baru mcm Qeela ni, 
sgtla digalakkan oleh Bro Hasrul kite tu untuk join segmen ni. Just klik kt link bwh 
banner tu je yea :)

Wassalam :)



29 comments:

  1. adik cik akak pun nak join gak lah...
    good luck tau dik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks ye cik akak :D haa jom laa join skali, mane tau ade rezeki cik akak kan :D

      Delete
  2. All the n happy blogging =)

    ReplyDelete
  3. Salam.

    Kalau ikutkan, template qeela pun pernah warna warni mcm pelangi..mmg rainbow lover ni,hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm, hehe oh ye ke? hehe Qeela mmg suke tgk colour yg cerie2 :D thanks yea dear :D

      Delete
  4. Replies
    1. Salam kenal jugak ye dear, thanks sudi singgah sini :D

      Delete
  5. Replies
    1. Salam kenal jugak, thanks yea sudi singgah sini :D

      Delete
  6. singgah sini..dr segmen sama..:)

    http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sudi singgah, salam kenal yea :D done visit yours :D

      Delete
  7. salam perkenalan...dari segmen yang sama , good luck ya :)

    http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks yea dear sudi singgah :D Salam kenal & all the best to u too! done visited yours :D

      Delete
  8. Salam perkenalan..dari segmen yang sama..

    http://aswanazmy.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal jugak yea :) Thanks sudi singgah sini, done visited yours too :D

      Delete
  9. Salam perkenalan..www.tepakku.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal jugak yea :) Thanks sudi singgah sini :D done visited u :)

      Delete
  10. Hi,dari segmen yang sama. selamat berkenalan. Gud Luck! http://akudot.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks yea sudi singgah :) All the best to u too! done visited yours :)

      Delete
  11. same here. Saya pun baru bat blog.Harini haha

    ReplyDelete

Got something in your mind?
Shout here! :)